RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@lesulka Vůbec není důvod se toho bát - umístění zásuvek se dá na centimetr přesně zadat u konečné specifikace a chlapi na stavbě se pak stejně ještě ptají, jak to má být. Obklady jsem si koupil svoje a oni mi to za flašku nalepili i se všemi výřezy a rohy atd. Kuchyň jsem montoval sám a koordinoval to s nimi, takže jsme vlastně pracovali zároveň a v den předání domu jsem měl kuchyň hotovou. Ještě mi i půjčili nářadí, vše absolutně bez problémů.
Odpovědět
@lesulka Kuchyň jsme si dodávali sami,záruka od RDR se tím nemění. My jsme to řešili opačně,tzn. zásuvky a příprava na spotřebiče byly od RDR namontovaný a dodavatel kuchyně si to zaměřil a vyrobil tak,aby vše sedělo. Obklad máme z kalenýho skla,nebyl problém ho vyříznout tak aby otvory seděly na zásuvky...
Odpovědět
@lesulka Ano , je to lamont .Pracovní deska je normální prac. deska :-D s dekorem tuším parketa nebo tak něco :-)
Odpovědět
@pavelcent ..díky :-)
Odpovědět
...děkuji všem ;-)
Odpovědět
Komu jste dali,nebo dáte,přednost při výběru obkladů a sanity?K-keramice,nebo SIKO?Máte někdo nějaké zkušenosti?
Odpovědět
@lesulka Stavěli jsme 2011, z nabídky Siko jsme byli nadšení a vybrali jsme podle svých představ. Hlavně jsme byli spokojeni s jednáním jejich zástupce - perfektní rady a doporučení zkušeného člověka. K-keramiku neznám.
Odpovědět
@lesulka Souhlasím s "pavelcent". S Lamontem si ušetříte čas a energii. Nechala jsem si tehdy (2011) udělat i nabídku od zdejšího kuchyňského centra. Cenově nepatrně níž, měli ale akci časově omezenou a tam bychom se zřejmě nevešli. Prostor by si prý museli zaměřit po postavení domu, což by dost zpozdilo dodávku. Chtěli jsme se co nejdříve nastěhovat, takže voba byla jasná. A zatím nelituji....
Odpovědět
@lesulka Ke kuchyni- určitě není problém mít jiného dodavatele, spíš je problém, že ostatní na rozdíl od Lamontu čekají na zaměření a výrobu kuchyně až po dostavbě domu. Takže my nakonec šli do Lamontu i kvůli tomu, že jsme se chtěli stěhovat hned po předání a ne čekat dalších třeba 6 týdnů. Ale s Lamontem jsme nadmíru spokojeni, neměnili bychom. K Siku - vybrali jsme si bez problémů v lehkém nadstandardu, řekla bych, že se u nich dá v pohodě vybrat i ve standardu. Byli jsme na Černém mostě, pán nám i poradil, kde jsme nevěděli dopředu co a jak budeme chtít. Zklamání trochu byly grafické návrhy, tam jsem od nich čekala nějakou iniciativu, kreativitu, ale spíš jen nakreslili, co jsem jim řekla (a ještě nikdy ne vše, takže jsem jim to asi 3x vracela). Na stavbě drobné problémy s dodávkou - pár věcí chybělo (nic zásadního-prkénko na záchod a výpusť k umyvadlu) a přehodili jednu barvu dlažby. Ale všechno bez problémů dodali, vyměnili. Chlapi na stavbě říkali, že s K-keramikou mají s dodávkami horší zkušenost.
Odpovědět
@lesulka K Keramiku neznám, před 2 lety jsme brali SIKO, mohu doporučit cokoli jen ne SIKO, reklamace: tekoucí záchod 4x!!, skříňka se zrcadlem v koupelně odstranili na druhý polus a vana. SIKO je u nás doma hoooodně neslušné slovo. Osatní reklamace na RDR byly v pohodě, běžné věci v klidu odstraněné.
Odpovědět
Profilova fotka
@lesulka dovolím si citovat @jitule23 ať to nemusím psát znovu, máme to ¨jako přes kopírák :-D Kuchyň jsme si dodávali sami, dělal nám ji truhlář na míru. Montovali jsme ji po předání domu. Podlahu nám dělali z RDR, pod dlažbou máme teplovodní podlahovku napojenou na topení, takže to se dělalo vše naráz. Obklad za linku jsme také dělali až po předání domu . Nebyl s tím problém. ;-) @to.nejde truhlář si zaměřil kuchyň tředí den montáže domu, takže po předání mohl vesele nastoupit :-)
Odpovědět
Tak moc děkuji za Vaše odpovědi ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lesulka My taky nemáme kuchyň od Lamontu, máme ji z Ikeii;-) Nebyl s tím žádný problém, před KS jsem si ji v jejich plánovači navrhla, plánek a rozvržení odpadů, zásuvek atd. jsem při KS odevzdala a vše v pohodě, montáž jsme si nechali taky od Ikei... Obklady jsme neřešili, ty se můžou určitě dávat i když je kuchyně na místě, v našem případě to bude sklo...
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den,potřebuji radu zkušenějších.Kde máte krb u 101?Obývák,nebo u kuchyně?Asi bych brala v obýváku,ale nevím si rady kam dát potom sedačku.Všude jsou v prostoru.Máte jí někdo pod oknem.Děkuji za odpovědi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenulka05 My máme krbovky v obýváku v rohu u schodiště a na té stěně TV, takže vidíme jak na kamna, tak na TV:-) Sedačku 3+2 máme v prostoru i pod oknem, trojkou opticky oddělenou jídelní část od obývací, nedovedu si moc představit, jak jinak by to šlo řešit, nám to tak vyhovuje:-)
Odpovědět
@lenulka05 Máme krb v obýváku vedle tv, sedačku do L naproti jednou stranou pod oknem, druhou u zdi. Je to úplně v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenulka05 Máme krb u kuchyně. Sedačku máme v prostoru, ale pod oknem. Časem bude rohová - část u zdi a část pod oknem. JZa sedačkou je dost místa, dcera si tam hraje, má tam svůj koutek, natahané hračky, když někdo přijde, není to hned vidět 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@machja Máte krásný kamna máte je i s výmněníkem na vodu?Pamatujete si kolik vás stála?
Odpovědět
@lenulka05 No kolem 95tis.
Odpovědět
@lenulka05 zrovna dnes mi přišlo nacenění tohoto komínu (Schiedel KINGFIRE PARAT) - cca 94 tis... + DPH..Taky nám líbí a navíc zabírá pouze 0,3m2, ale ta cena je srovnatelná s provedením krbu, takže asi jiná volba...
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom Jsou kráásný,ale nevím jestli jsou i s výmněníkem na vodu.Musím se podívat
Odpovědět
@lenulka05 nejsou...
Odpovědět
Profilova fotka
Hmmm dík tak škoda.Tak ať sloužíí
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom tak to je ještě dobrá cena... já mám nabídku jen na krb za cca 100tis komín stál kolem 50tis
Odpovědět
@petrsv1000 ...komín za 40 a krb sakumprásk taky za cca 40...známý kamnář....takže KINGFIRE PARAT asi nebude, i když ta úspora místa i design OK...ale připočítám-li DPH, tak je to jasné..
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom tak to máš asi přízemní dům ne ? My máme patrovej, takže za 50tis plus nějaké oplechování a obložení sádrošem v interiéru... Co se týká krbu můžeš mít vložku za 20 ale i za 40tis a můžeš to obložit sádrošem a mít tak "obyč " krb kterej vyjde na 50-70tis ale pokud zvolíš akumulační obestavbu cena šplhá výše.. pokud máš známého určitě se dostane na lepší cenu, ale záleží z čeho vychází... jak říkám já mám nabídku za 100tis s Dph
Odpovědět
Nevíte, zda se dají kamna Schiedel KINGFIRE PARAT vyosit směrem do místnosti (45 st.)?
Odpovědět
@fotrtom @fotrtom Ahoj, kingfire parrat existuje i v provedení s výměníkem na vodu (jmenuje se Kingfire Parrat Aqua), ale to je ještě za další příplatky navíc. Pak už je to dost velká investice.... Jinak jakou vidíte výhodu v krbu oproti krbovým kamnům? Chápal bych u domu s vyššími tepelnými ztrátami a potřebou většího výkonu, než zpravidla nabízejí krbová kamna, ale u Nova 101 krbová kamna asi bohatě dostačují. Nebo jde u Vás o designovou volbu?
Odpovědět
Profilova fotka
Nejde o designovou volbu.Jde nám o to,netopit zbytečne elekt.Máme to vymyšlený tak,že budem topit klas.el a když zatopíme v krbu tak se vypne a teplo se požene z krbu do celýho domu.
Odpovědět
@dejvi my stavíme mont. bungalov, ale s jinou firmou (tep. ztráta 5)...A právě zvažujeme co a jak...KINGFIRE PARAT jsme zvažovali kvůli úspoře místa a navíc se dá krásně umístit do takové rohu, který nám tam bude dělit obývák a jídelnu...ale ani klasická kamna ještě nejsou zavrhnutá - něco s výkon do 7 kw. A s tím krbem se mi ozval známý kamnář - asi potřebuje nějaký kšeft i za cenu menšího zisku - inu krize...ještě pořád nejsme rozhodnutí...je to dřina..
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?