RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@krony a co jste nakonec daly?
Odpovědět
@gustinovi Nedali jsme zatím nic, ještě nemáme barák. Ale předběžně to budeme mít připraveno na krbová kamna HAAS+SOHN SALERNO II , byť jsme chtěli krb původně, ne kamna. Ale ten max. výkon 4kW už prý bude snesitelný v tom baráčku. Ideální by prý bylo ještě něco méně výkonného 2,5kW max... Ale to už jsou atypy a tam se ta cena pohybuje úplně jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
@gustinovi budete stavět Largo nebo Novu co máte v blogu ? Tam jsou totiž kamna v poho, teplo stoupá do patra a dole není pak takové horko, u bungalovu to bude horší...
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, opet se ozyvam ohledne predokennich rolet ci SunStopu, jak jste spokojeni ted v tech silenych vedrech? Je to znat, nebo jsou uz steny tak prohrate, ze je to jedno? :D Diky za postrehy.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim vsechny, moc by me zajimalo, jaka je asi teplota v dome(NoVA 101) ted v techto vedrech??? da se to zvladnout i bez klimatizace? je velky rozdil v teplotach mezi prizemim a patrem? dekuju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lech82 venku je nyní 31st ( 21h32m ) dole v pracovně mám 28st (nejsou tu žaluzky a do devíti sem svítí slunko ) v obýváku je 27 a nahoře asi 28, do rána se to vychladí na cca 22st, klima není potřeba, za týden se ochladí a těch pár dní se nechá přežít....
Odpovědět
@lech82 V techto dnech je vedro asi úplně všude, kromě starých baráků z vepřovic. U nás v Nově 101 ať se snažíme sebevíc nahoře i 33 dole 30-31 stupňů. Na zdechnutí :-S . Klima by nebyla špatná ale investice je kvůli pár dnům v roce vysoká. Počítal jsem to a jen do třech místností nahoře cca 80 tis. 3x vnitřní jednotka + 1 x venkovní multisplit+ montáž. A to je pro nás moc velký luxus. Stačila by i jedna mobilní klima na ochlazení místností, ale tam je zase problém s odvodem horkého vzduchu. Takže to musíme přetrpět :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelcent Až 33 st.? To mi přijde už opravdu moc, v paneláku máme max. 30 st., a tam se to v podstatě nedá uhlídat, protože lidi si otvírají okna do chodeb v tom největším vedru a myslí si, že větrají a protože mám okna jen na jednu stranu, nemůžu udělat průvan ani v noci. Ale 33 st. jsme tu ještě neměli. To mě nestraš, že nově postavený dům je na tom ještě hůř :-|
Odpovědět
Dole 28 st., nahoře 29 st. větráme večer a v noci a dům se vychladí tak na 23 - 25 st. Ale jak už tu bylo psáno, je to pár dnů v roce. Rodiče mají starý zděný dům a jsou na tom velmi podobně. Takže si myslím, že v těchto vedrech není rozdíl mezi dřevostavbou a zděným domem.
Odpovědět
Profilova fotka
33 st. to me teda taky vydesilo...je pravda, ze je to par tydnu v roce, ale i tak skoro k nevydrzeni... @pavelcent a venkovni rolety mate? nebo nejake clony proti slunicku?
Odpovědět
Profilova fotka
33C ? A mate zaluzie, SunStopy ci predokenni rolety/zaluzie? Zvazauji jakou stinici techniku zvolit. Diky
Odpovědět
@silenoz Zkusím vám poradit, nezávisle na tom, že nestavím s Rýmařovem 8-) Záleží na co to chcete, ale aby byla účinnost proti přehřívání interiiéru, vždy předokenní variantu. Jestli žaluzie či rolety je tak trochu na vás, nejúčinnější jsou rolety, ale je nutné, aby byly zatažené přes den a slunce se zastavilo o ně, ale bude tam tma :-D Pak je ještě možnost žaluzií, kde se dá zase regulovat intenzita slunečního svitu, ale nemají takovou izolační funkci. Látkové rolety typu Sunstop bych moc nedoporučoval, drahé je to v podstatě stejně a využití nic moc. Každopádně je to tak, že rozhodně ať vyberete cokoliv, zabraňuje to přehřátí interiéru od slunce, pokud bude venku tak jako je teď, stejně doma budete mít vedro díky vzduchu. Ale pokud máte nějaké větší prosklené plochy, tak díky zatažené stínící technice rolety/žaluzie přes den nebude u vás večer 40 ale jen třeba 33 stupňů :-) Jinak vedro je teď prostě všude, ale to že je obecně v dřevodomcích vedro větší, to je holt daň za levnější a ekočupr supr stavění 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
@slabici Ano i taková teplota se nám objevila. Je to ale extrémní situace. Máme pouze vnitřní žaluzie a slunce nam dům obchází od rana do večera, takže na něj pere cely den.
Odpovědět
@petrsv1000 díky ;-)
Odpovědět
@kotla ohledně katastru jestli je tam nějaký problém to mi neřeknou na tom obecním úřadě? Záplavovou mapu mám hledat kde
Odpovědět
Profilova fotka
@silenoz S předokenními roletami je určitě teplota v interiéru určitě o něco nižší;-) Je sice pravda, že teď jsme dva týdny byli pryč, všude byly zatažené a při příjezdu byla teplota dole 29, ale když jsme pak v noci a ráno vyvětrali, vše před odjezdem do práce zatáhli, tak při příjezdu máme max. 25, ovšem už třetí den jsme měli studenou večeři :-D Ale v technické místnosti bylo snad 50 a soláry byly téměř na maximu...Dnes jsem doma, teď aktuálně ještě všude větrám než nám začne slunko prát do obýváku, je tu 21, ale za chvíli už zatahuji rolety a zavírám všechna okna;-)
Odpovědět
@krony přípojka na kanalizaci vždy vede od hlavní cesty? Kolik cca výjde metr výkopu přípojek. V Rýmařově říkal cca 600kč. Místního ekologa mám hledat kde jedná se o pozemek v Nošovicích u F-M.
Odpovědět
Ještě bych se pro jistotu zeptal s jakými výdaji počítat. Pozemek 600-700m2 sítě-elektřina,voda,kanalizace přípojky na hranici pozemku. 1. Výkop přípojek počítám cca 50 tis. 2. ČEZ těch 12,5 tis. 3. Jestli na pozemků nebude budka s elektromerem 20 tis? Ještě něco chci být připravený :D 4. Projektant základní desky- V Rýmařově říkali ohledně ZD že buď si najdu svého projektanta který bude řešit vše ohledně základovky kde by měla stát kvůli slunci atd. Nebo mají svého za 30 tis. Vše vyřídí vč. stavebního povolení máte zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 Podívej, oni na tom obecňáku mají svá kritéria, co se týče stavby v rámci obce, své vlastní regulativy, aby to třeba nenarušovalo jakýs takýs ráz obce, samozřejmě se zeptáš, zda ten pozemek je v zastavitelném území obce (jinak koupíš za těžký kačky kus země na nic). Katastrální úřad je samostatná jednotka, podívej se na www.cuzk.cz a tam si ten pozemek najdeš a zjistíš víc sám ;-) ..Povodňových map je spousta, použij tatíčka Googla, ale např. http://www.cap.cz/kalkulacky-a-aplika... a uvidíš víc ;-) ..
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 My z časových důvodů a taky neznalostních ;-) , jsme si nechali doporučit místní projektantku od RDR. Vyběhá veškerá povolení, udělá Ti osazení domu na pozemek v terénu (bez čehož stavět nemůžeš) a všechno prostě vyřídí. Zatím nám zařídila připojení od Eonu, komunikuje se starostou obce, aby nám dotáhli sítě, udělala ono osazení domu na pozemek. Je to sice placená věc, ale sami bychom to horko těžko zvládali, já jsem doma s dětmi a manžel je v práci, tak nevím, kdy bychom po těch úřadech chodili.
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 mají projektanta, my si od ní nechali vyřídit úplně vše a vyšlo nás to na 22.500 Kč
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 sežeň si svého, víc ja 10tis to nestojí, já platil 6tis, povolení sem oběhal sám, nic na tom není.... výkopo stojí dle ceny bagristy, práce na dopoledne, max 4 - 5tis.... elektroměr do 10tis až 15tis od elektrikáře.... ještě počítej vodoměrovou šachtu, pokud tam není... zaměření domu geodetem.
Odpovědět
@petrsv1000 k čemu vůbec slouží vodoměrná šachta a na kolik výjde a zaměření kolik cca? Jestli baráček bude stát tak se ožeru a to nepiju :D
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 je to plastová šachta, či betonová, do ní vede přívod a vývod vody a mezi tím je vodoměr, aby až se dělá odpočet nemusel pracovník do domu. Cena dle provedení, nechá se najít na netu.... já ji měl na pozemku. Zaměření, včetně vyhotovení podkladů pro katastr asi 4tis.
Odpovědět
@petrsv1000 Díky, takže když budu chtít koupit pozemek tak mi ho budou muset zaměřit na mé náklady? Makléřky mi totiž není schopná říct přesné metráže pozemků říká od 600-700m2 mají jich víc to mi není jasné nabízet něco a nemít to vyměřemé.
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 tak hranice pozemků jsou dané, já ho taky neměl přesně zaměřený, byla to prázdná louka. Geodet zaměřil dům a když sem pak stavěl plot nechal sem si zaměřit hranice pozemku abych mohl udělaz plot. Takže až si vybereš daný pozemek, musí ti přeci říct kolik má metrů, za to taky zaplatíš.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Můžu se zeptat.. když mám zatím studnu, ale do budoucna plánuju se částečně napojit na vodovod, až ho vybudují, tak je asi dobrý tu šachtu teď hned vybudovat? Anebo to dopředu nejde? Počítáme téměř se vším, ale tohle nám uniklo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici tak určitě jo dobré mít vodu na hranici pozemku a to buď v šachtě nebo lépe už i v domě, pak se jen osadí vodoměr, kdyby jste chtěli odebírat městskou vodu. Je to jako s plynem, taky se dělá příprava a zatím třeba neodebírá....
Odpovědět
@pavelcent nechali jsme si dát do přízemí rolety a teplota dole byla zatím max 26, nahoře skoro 29. Dneska bych dal rolety i nahoru bohužel :-/
Odpovědět
@petrsv1000 jasně. Příští úterý jdem juknout na pozemek a zajdem na úřad.Pak sám hned echo makléřce je ochota sama :D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?