Realitní kancelář Remax, máte zkušenost?

Profilova fotka
Máte zkušenosti s touto realitní kanceláří? Chtěli bychom přes Remax koupit byt v novostavbě. Děkuji.
Odpovědět
1
2
Je to jedna z nejlepších realitních kanceláří, ale jako všude, je to hlavně o lidech. ;-)
Odpovědět
Na tu bídu, která v oblasti realit panuje, je Remax to lepší. Ale i tak není od věci dát smlouvu zkontrolovat dobrému právníkovi a peníze svěřit přes notářkou úschovu.
Odpovědět
Profilova fotka
Hele je to kus od kusu, jsou to všechno frančízy a je to skutečně o lidech. Nám např. jedna výborná "pobočka" prodala bez problémů domek, ale u jiné byl velký problém při koupi bytu, který nakonec skončil soudem. Takže nikomu nevěřit, smlouvy nechat prostudovat právníkem a peníze přes úschovu.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi budou ok, ale mi tedy u nich narazili....Sice to dopadlo dobře, ale od nich bych si nekoupila ani rohllík...:))) Ty nervy nám za to nestály.......
Odpovědět
@terukuca nám Remax předložil při pokusu o prodej bytu smlouvu, která pro nás nebyla akceptovatelná.
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 A co se stalo? Mě teď naštvala RK AAA byty. Nabízeli pozemek, na kterém je exekuce a přitom to věděli.
Odpovědět
To snad ničemu nevadí, ne? Je to trošku složitější, ale jde to. Exekuce ze zaplatí a pozemek je váš. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terukuca prodali nám byt z dluhem na nájmu přes 50 tis. Kč a to provize činila 135 tis. Kč. Takže bylo dlouho veselo....:((((Jednání hrůza!!
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino Se zaplatí jak, ta exekuce? Majitelé jsou zadluženi, a proto je jejich majetek v exekuci.
Odpovědět
@terukuca Jak? Zaplatí se exekuce z vašich peněz, následně se vymaže exekuce na katastru a nemovitost napíše na vás. Toť zjednodušeně. Ale pozor, má to nástrahy, pouštět se do toho doporučuji jen zkušeným. Dále bych šel pouze do takovéto koupi, pouze v případě, že cena odpovídá tomuto stavu. Je ohledně toho mnoho zjišťování a práce.
Odpovědět
@lajlinka78 Jak po Vás někdo může vyžadovat dluh na nájmu, který dluží někdo jiný??? To jste neměli v kupní smlouvě toto ošetřeno? To pouze zkoušeli, ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino Možná by to takto šlo, ale pouštět se do toho nebudeme. Ani nedali zapsat pozemek pod vlastním parcelním číslem. Je na katastru stále zapsaný jako zahrada u jejich domu. Je to velký pozemek a půlku chtějí odprodat. Ale děkuji za inforamci :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
s Remaxem Praha máme ty nejlepší zkušenosti x-) Hlavně musím doporučit paní Řezáčovou. Ale je to velká společnost, takže co člověk to jinej přístup.. my měli veliký štěstí a šla bych do toho klidně znova.
Odpovědět
My tedy rozhodně nedoporučujeme, respektive bychom doporučili vedoucímu jihlavského Remaxu posvítit si na své makléře. Baba nám nabízela dům přes RK, dohodli jsme se s ní, že to bereme přes RK. Nakonec ona vyběhla s realitkou a udělala si vše na své triko a shrábla celou provizi 250 tisíc. takže za mě jedině vše bez RK a přes právníky ...
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino ne to byla skutečnost, ve smlouvě ošetřeno- ale Remax neověřil skutečnost na správní firmě!
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino ve finále 52 tis. musela zaplatit Realitka Remax-po dvou měsíců tahanic (přestávali komunikovat, nereagovali na písemné dokumenty apod.), a při vyúčtování jsme platili nedoplatek7,5 tis.. To je má zkušenost, Remax nikdy více! pokud jde vše hladce jsou úžasní, ale jak je problém profesionalita je v pr...
Odpovědět
@symcca Ahoj. To je zajímavá zkušenost. Zajímali by mne podrobnosti. Můžeš mi prosím, něco o tom napsat, klidně do SZ. Předem moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino a nakonec jsme je měsíc popoháněli z podáním daně z převodu nemovitosti. Dále měli zajistit odhlášení původního majitele, a ni to neudělali. Po 5 měsících bydlení mi volali z cizinecké policie jestli jsem informovaná o tom, že v mém bytě je hlášeno 5 ukrajinců....prostě byt krásný, ale koupě peklo..:)))
Odpovědět
@lajlinka78 Co to bylo přesně za dluh? Přece, když majitel bytu dluží za poplatky do FO a služby a byt prodá, tak se tento dluh nepřevádí na nového majitele.
Odpovědět
@lajlinka78 Co se týče odhlášení původního majitele, to si přeci musí zajistit sám a pokud tak neučiní, pak vy jako noví majitelé máte právo v přestupkovém řízení původní majitelům trvalý pobyt ukončit. Daně z převodu nemovitosti se podává do 3 měsíců od prodeje, počítá se od následujícího měsíce, Musí u toho být, originální Kupní smlouva, kterou vy, či prodávající předloží realitní kanceláři, ale to až potom, kdy jste ji obdrželi potvrzenou z katastru a dále součástí přiznání je i odhad, který se provádí po prodeji nemovitosti. To jsou důvody, že nebylo na FÚ podáno daň. přiznání ihned po koupi.
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino Převádí pokud to správní firma nevymohla..mají to přímo ve stanovách..chtěli to po nás podepsat..ale já nepodepsala.....a úžasný pan majitel "ukrajinec" byl k nenalezení. Takže ve hře zůstal uprchlík a realitka. Nicméně informace měla zajistit Realitka a dlužnou částku z prodeje bytu poskytnout přímo na účet správní firmy.
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino bylo slíbeno že zasjití aby došlo k odhlášení původního majitele...na cizineckou policii jsem nesla prohlášení o tom, že v mém bytě 5 ukrajinců nepobývá a že žádám o odhlášení.
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino ano termín podání jsou tři měsíce,dle smlouvy podají do 5 pracovních dní od donesení potvrzené kupovní smlouvy z FU..nestihli to ani v lhůtě 3 měsíců natož podle smlouvy
Odpovědět
@lajlinka78 úžasný pan majitel "ukrajinec" přeci podepisoval smlouvy a předání bytu. Stále nechápu. To byl byt v osobním vlastnictví, či to byl byt v podílovém vlastnictví?
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino OV
Odpovědět
@lajlinka78 hmm, tak to jste měli smůlu. Jak jsem psal zpočátku, je to hlavně o lidech. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino dostala jsem pořádnou lekci školení..:)))
Odpovědět
To Ti věřím.
Odpovědět
@terukuca ono to s tím pozemkem není tak jednoduché, nechat ho napsat po jiným parcelním číslem.spíš bych řekla, že to nejde vůbec.my jsme takhle kupovali pozemek, část jenom, na kterém bylo zástavní právo z banky, s dobrým právníkem to jde.ale nevím, jestli exekuce není horší...nejdřív jsme udělali "dohodu u složení blokovací zálohy" tu jsme měli podrobnou, všechno jsme si tam nechali napsat, kdejakou kravinu a mezitím majitelé, museli darovat číst pozemku obci-to bylo mezi nimi, nějaká dohoda, nás se to netýkalo, pak dali nějaký canc papíru na katastr, pak museli požádat banku, aby jim stáhla zástavu z té části pozemku, kterou jsme kupovali, až tohle bylo v pořádku a na katastru se to jevilo úplně čistě, tak se šlo k notářovi, tam se o proti smlouvě složili peníze, na katastr se zaslal ten canc o novým majiteli, když, jsme tam byli napsaní, nebo vidět, že oni to už tam na tom pracují,že ten doklad už tam mají, pak teprve notář poslal peníze.jinak ten pozemek byl už předtím zaměřen geodetem a byl podaný návrh na katastr, ale původní majitel si ho prostě nemůže převést sám na sebe, to nejde.my na tuhle složitější transakci měli ale svého právníka a musím říct, že bez něj bychom to nezvládli.jinak celý ta transakce trvala cca 3 měsíce, než se vůbec došlo k podpisu smlouvy, protože ty jednotlivé zápisy na katastru se museli dělat po jednom, a my jsme chtěli naprosto čistý pozemek bez omezení.takže možná, že i s dobrým právníkem byste tu exekuci zvládli...
Odpovědět
@terukuca Je dobře, že se do toho sami nebudete pouštět. Myslím si, že exekuce stejně bude vyšší, nežli cena zahrady, kterou chcete koupit.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?