Vzduchotechnika Atrea. Máte zkušenost?

Profilova fotka
ahojky, nemáte někdo zkušenosti s firmou Atrea - rekuperaci či vzduchotechniku v domě od nich? Jak jste spokoojeni - s provedením a cenou? Díky
Odpovědět
cori, ja je teda neznam, ale muzu doporucit fimu climaprofi...delaji nam ted vzduchotechniku v celem dome a jsem spokojena s profesionalitou..mam je doporuceny od kamaradky, ktera je uz vyzkousela a je spokojena s provedenou praci i s naslednym servisem..
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj catf a odkuk je ta firma? a máš popř. www stránky? a co jste si od nich všechno nechali dělat? vzduchotechniku jen větrání či i topení?
Odpovědět
mam Atreu 8-) jsme spokojeni cena obrovska, komfort jeste vetsi ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Dotaz pro všechny, co mají řízené větrání s rekuperaci. Jaké hodnoty větrání máte nastaveny. Větrání, periodiické větrání, nebo jste zvolili individuální automatický režim? My máme krátce Atreu a tak trošku bujujeme s nastavením. Máme to zatím dané dle doporučení na periodické větrání cca 13 minut za hod, výkon 115 m3/hodinu. To se mi ale zdá poněkud málo - za hodinu se tak vymění "jen" 25 kubíků vzduchu, což je doporučená dávka pro 1 osobu. Z logiky věci mi tedy vyplývá, že by větrání mělo být nastavné na stálý výkon 115 m3/ hodiny, případně na ono periodické větrání s vtěším výkonem. Pokud je maximální výkon jednotky 330 m3, musela by jednotka v periodickém režimu jet cca 18 minut / hodinu v tomto výkonu. Vím, že to je jen chabá teorie a do hry vstupuje ještě řada dalších faktorů, jako je přívod vzduchu dveřmi atd. My ale máme dům opravdu fest izolován, proto by mě zajímalo, jak to máte ve svých domech nastavené vy.
Odpovědět
@zdenkaj bojujeme pořád, ale nakonec jsme vykoumali, že nejideálnější je, když jí necháme od našeho ranního odchodu do cca 14hod běžet neustále na výkon 50-75m3, pak vypínáme a opět zapínáme na noc cca 12-4hod na cca 75m3. Když pozorujeme, že se nám přes noc orosily okna, zvýšíme ráno výkon. Ale také to stále zkoušíme. Samo občas se spustí externí signál na plný výkon.
Odpovědět
Profilova fotka
@martih takže to máte nastaveno na nepřetržitý výkon, tedy ne periodické větrání? Mě by se ten nonstop režim zamlouval nejvíce, ale nevím, jak na tom bude jednotka, když poběží permanentně.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj Já myslím, že jednotka je stavěná na to, aby jela non stop. Ta naše jede. Ale my máme cirkulační režim. Ten u těch pouze větracích není? Já si totiž připadám, že máme každý jiného dodavatele jednotky :-D Ta naše Atrea je úplně jiná, ale to bude asi tím, že je kombinovaná s vytápěním teplovzduchem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hugo58 jo HUho, to je tím, my recirkulační režim nemáme. Jednotky jsou opravdu jinkastavěné. My nemáme třeba ani to přetlakové větrání (snad to píšu správně) jako vy. Ještě jeden dotaz, když sepnu nárazové větrání tlačítkem v kuchyni, nádech nasává, ale nejde vzduch z žádného výduchu v přízemí. Je to normální.? :-| Čerstvý vzduch foiuká jen v patře.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj jejda, co to píšu, ne HUho, ale Hugo ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj To neva, já slyším i na Huho :-D My když sepneme větrání v kuchyni, zapne se rovnotlaké větrání a fouká to všude (resp. to fouká víc). Když v koupelně a na WC, zůstane režim, jaký je (třeba cirkulace), ale zapne se na max a odtahuje příslušnými talíři.
Odpovědět
@zdenkaj jé to nevím. Jdu vyzkoušet. ;-)
Odpovědět
@zdenkaj když spustím kuchyni, foukáme na plný výkon všude.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@martih Marti díky, to jsem si myslela. Tak zavoláme "servismena" ať na to přijde kouknout. Někam se asi vloudila chybička...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahoj, ráda bych se zeptala jestli je nutný externí přívod vzduchu ke krbovým kamnům, když budeme mít řízené větrání. Říkám si, že když už mi tam bude vhánět vzduch ventilátor, tak by to mohlo stačit, nebo ne?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Planuji vystavbu RD domu do RD RYMAROV typ NOVA 101 a rozhoduji se zda nizkoenergeticky ci pasivni EVO. Rozdil mi vychazi po upravach atd. cca 340.000,- coz je dost a musim jeste dostat dotaci :D hugo58: chci se te zeptat, jaky mas typ vzduchotechniky a rekuperace? Mas pasivni dum, jaky? Napadlo me dat vzduchotechniku s rekuperaci do klasicke Novy 101, ale kamos tvrdi, ze by to nevytopila a musel by tam byt aspon 2-4x radiator a nebo prehraty vzduch. Uz jsem z toho uplne mimo, nevim pro co se rozhodnout...des :D
Odpovědět
Profilova fotka
Vsichni kdo mate vzduchotechniku, mate pasicni dum? marketa_v : tohle presne jsem si tak rikal, ale musi mit krb externi privod vzduchu. Delalo by to totiz neplechu. To same by mela byt digestor pouze na filtr, ne ta s vyvodem ven z domu :(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?