Zahradní architekt. Máte kontakt na šikovného?

Profilova fotka
Máme poměrně atypický tvar zahrady, která je navíc dost nerovná, takže bych ráda viděla, co by s tím vymyslel zahradní architekt? Máte někdo kontakt na někoho šikovného a ne drahého, klidně student? Jaké máte zkušenosti se zahradními architekty? Díky! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak jste vymysleli nepravidelný tvar své zahrádky?
Odpovědět
Profilova fotka
Vážně si všichni vymýšlíte a děláte zahrady sami? :-)
Odpovědět
@lucie777 také bych nějakého potřebovala
Odpovědět
Zahradnictví Starkl má v nabídce službu zahradních architektů - "Poradenství o úpravách zahrad Vám u nás poskytneme gratis". Časem bych chtěla taky zahradu "vyprojektovat", ale zatím jsem nikoho intenzivně nehledala, jen tohle mě zaujalo, tak předávám dál. Za případnou zkušenost a doporučení pak budu ráda!
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie777 na netu je myslím spousta kontaktů, stačí pohledat někde blízko bydliště. Asi těžko ti bude někdo z druhého konce republiky někoho doporučovat. Vyprojektovat zahradu nejde přez net. Já jsem se loni na podzim začala pídit po někom, kdo by mi poradil co a jak na naší budoucí zahradě. Rozhodila jsem sítě, ptala jsem se všude možně a přez kolegyni našla zahradní architektku. Měli jsme s manželem už nějakou představu, jak by měla naše zahrada vypadat, jenže: co s nerovným terénem..co tu v půdě, nadmořské výšce, světové straně...vůbec poroste? Nejsem zahradní typ, nerozumím tomu vůbec. Takže jsme si s paní popovídali, něco mi rozmluvila, poradila se spoustou věcí, co by se dalo a co ne. Zná místo, kde bydlíme, ví, čemu se tu daří a čemu ne. Vesměs souhlasila s mými nápady, koukala na vše celkově-takže na nás-jaký máme styl bydlení, jaký máme dům, zda se chceme o zahradu hodně starat nebo vůbec....bylo to povídání na delší dobu. Teď čekám nějaké konkrétní návrhy, které sice nebudou z nějakého graf. programu, ale to mi vůbec nevadí a cena za vše: konzultaci, návrhy, odbornou pomoc při realizaci a pod..bude za pakatel. Sami možná zasázíme pár keřů, ale jinak základ zahrady bude dělat firma- což už jsem s hledáním také začala loni na podzim a s jednou firmou už začínáme intenzivněji jednat.
Odpovědět
Profilova fotka
@lochmar Díky za tip, mrknu na to! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 Samozřejmě že si dokážu někoho najít přes internet, ale spoustu cenných rad jsem našla zde, tak proč by mi někdo nedoporučil i zahradního architekta, předpokládám, že i ostatní jsou natolik inteligentní, aby mi případně doporučili někoho z mého okolí, který je, jak sis mohla přečíst, Praha. A jak sis také mohla přečíst, nechci, aby mi okamžitě někdo vyprojektoval zahradu přes net, ale abychom se tu pobavili o tom, co a jak jiným architekti vymysleli, kolik je to stálo a podobně. Mimochodem, doufám, že pak uvidíme fotky zahrady - před a po! :-)
Odpovědět
mám velmi dobré zkušenosti se zahradnictvím Kozly(okres myslím Louny, ale je to blíž k Mostu) p. Kaplan je šikovný a ochotný.Sice nedělá návrhy na PC, ale ručně a poradí opravdu se vším, dodá rozpis rostlin,rozpočet,dělají i realizace.Nám nabídl návrh se soupisem zdarma,když od nich odeberem rostliny.Jezdím tam už dlouho nakupovat ( mají velmi slušně ceny),takže s tím problém není.Bohužel nemají moc dobré webové stránky.Tak třeba zkuste, je to tip.
Odpovědět
Treba muj muz, ale jsme z Brna.
Odpovědět
Profilova fotka
http://bankoplant.webnode.cz/ myslím,že by jsi mohla být spokojená :-)
Odpovědět
Hele ted jsem koukal na pořad na nově a byla tam reportáž o poptávkovém systému. Že si tam můžeš poptat cokoliv v jakémkoliv regionu a hlavně zadarmo a ty firmy nebo lidi se ti ozvou s nabídkou na email, takže si to můžeš srovnat. Já se to na to teprve chystám takže nemůžu potvrdit, ale ta reportáž vypadala fakt dobře. Kdyby jsi to htěla zkusti tak přikládám níže odkaz už jsem to trohu otukával. www.aaapoptavka.cz/zadani-nove-poptav...
Odpovědět
Profilova fotka
tak já toto řešila loni, nakonec jsem si nechalal udělat návrh a nyní zase řeším, jestli udělat zahradu na klíč(a nekrást), nebo se do toho pustit sama...ale asi vyhraje varianta první, i když možná dražší... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@vasik97 Ráda bych se zeptala, zda nevíš kolik chce pan za ten návrh, pokud chceš jen návrh. Vůbec nemám představu kolik tyhle věci stojí. Je to v řádu tisíců, deseti tisíců. Vloni v létě kamarádka slavila narozeniny a rodinná oslava byla u její sestry v domku, měli zrovna rozdělanou zahradu právě firmou a mluvila o 250 tis., měli teda v ceně celkem velké jezírko a kompletní realizace včetně kamenů, atp..., ale ta cena mě dost vyděsila :-p
Odpovědět
@kachen můžu vědět nějaký kontakt na muže? jsem kousek od Brna.....tak by se to mohlo hodit, díky.
Odpovědět
@vernero pokud nebudete chtít navrhnout závlahu nebo projekt na zahr.domek tak to stojí 1500,- jinak 3000,-.Pán ochotně přijede, probere s vámi vaše představy a požadavky a do 10 dnů vypracuje návrh.
Odpovědět
Profilova fotka
@vasik97 no tak to je krásná cena! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vasik97 Moc díky za info, to je nádherná cena, člověka vždycky potěší když něco stojí daleko míň než čeká :-D ...co se stavby týče, tak máme spíš opačné zkušenosti :-D
Odpovědět
Poslu do IP. @ivik3
Odpovědět
Profilova fotka
@jury Tak sem na tvou radu zadala poptávku a už se to sype, od včerejška mi volalo asi 5 firem a přišlo tak 10 emailů, takže to chce trochu zredukovat, já tam nezadala cenu, takže mi chodí nabídky od 2500,- do 20000,- za návrh! :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@lochmar Zdravíme, se společností má zkušenost můj kolega z práce, kdy si nechal naprojektovat a vysázet firmou Starkl zahradu za nemalé peníze a zahrada mu z 90% vychcípala. Podobné zkušenosti máme my. Všechny květiny zakoupené u Stárkla nám chcíply. A to máme doma oázu květin, a to ani jedna již není od Stárkla. Takže nedoporučujeme...
Odpovědět
@kachen můžu také vědět kontakt na muže? jsme kousek od Brna...tak by se to mohlo hodit, díky
Odpovědět
Profilova fotka
Berounsko... http://www.facebook.com/zahradaarchit...
Odpovědět
Profilova fotka
Asi před 15 - 17 lety nám navrhovali zahradu včetně dodávky výsadbového materiálu Zábojníkovi z Bystřice pod Hostýnem. Byli fakt dobří (http://www.zabojnik.cz/)
Odpovědět
Zdravím všechny zahradniky. Také hledám studenta nebo zahradního architekta který by pomohl s realizaci vesnicke zahrady cca 1500m2 , jižní strana... Díky za i za tip. Fajn den vsem
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj holky, samozdrejme se nechci vnucovat :-) ale jsem Zahradni architektka z Brna. Mam pul roku praxe v oboru a dělám navrhy zahrad, ve spolupraci se zahradniky jsem schopna domluvit i realizaci, pokud byste chteli kompletni zahradu "na klic" Kontakt na me je 777 85 00 14, pokudby by mel nekdo zajem Popřípadě mohu zaslat nejake ukazky ze svych praci Ivet
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@ivetskškoda že ta nabídka nebyla tak před rokem....
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?