Zděný nízkoenergetický dům na klíč - firma Jižní Morava

Profilova fotka
Zdravím, všude vidím a čtu o dřevostavbách na klíč, ale zdá se mi, že na internetu nacházím poměrně málo firem, které by na klíč nabízely zděné nízkoenergetické domy. A když už na nějakou takovou narazím, tak je o ní málo referencí, nebo samé negativní (jako ES). Proto bych se chtěl zeptat, jestli znáte nějakou prověřenou firmu, která staví na jižní Moravě a můžete ji doporučit. Díky za všechny tipy.
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo nic?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my stavěli sami, ale u sousedů býl stavěný bungalov a co jsem pozoroval dělníky tak docela dobří a pečlivý. Jen nevím jestli to pro tebe bude - jsou to střední čechy. http://www.sam-kladno-stavby.cz/aktua...
Odpovědět
@jakuda Je to tím že je právě mylně rozšířeno že jen například dřevostavba může být nízkoenergetická a proto to schválně firmy na dřevostavby tak vyzpichují ...že jsou nízkoenergetické. Pravda je ale taková že defakto všechny dnešní novostavby RD jsou nízkoenergetické. Jen firmy na zděné domy toto často nemají zapotřebí zvýrazňovat. Celkově je třídění domů i do různých tříd "A" B" C" D" a horší velmi špatně nastaveno. Samotná konstrukce domu a zatepelní mají malí vliv. Největší vliv má zdroj vytápění. A vzhledem k nastavení tohoto systému třídění může být dům v energetické třídě D (která dá se říci nejde už dnes bohužel legislativně postavit) může a často je ekonomičtější než dům(stejné velikosti a tvaru) v B nebo A.
Odpovědět
@lotrandocz ... omlouvám se za překlepy a gramatické chyby :)
Odpovědět
@lotrandocz Druhou věcí také je, že realizace dřevostavby je rychlejší a dle mého názoru i větší poptávka - lidé chtějí bydlet co nejdříve. @jakuda Ze zkušenosti: pokud nemůžete sehnat firmu, sežeňte si stavbyvedoucího/stavební dozor, který dohlédne na stavbu, a pak je jedno, jestli máte na klíč od jedné firmy, nebo od více firem, pokud stavbyvedoucí vše pohlídá. Nejlepší by bylo mít takového člověka zároveň i jako projektanta, nebo aby s projektantem úzce spolupracoval. U firmy na klíč bych se bál, že Vám namaže med kolem úst s tím, že má vlastní stavební dozor a vše bude ok - je to blbost, ke kontrole potřebujete třetí nezávislou stranu. Dnes bych šel touto striktní cestou, ať by to bylo na klíč či formou jednotlivých řemeslníků.
Odpovědět
@lukoid To je opět velmi rozšířený omyl. I zděný dům se dá postavit rychleji. (třeba i kolem měsíce) Např. nejčastější stavba ...běžný přízemí RD třeba o 100 až 120 m2 s klasickými základy. -Základy ...stejné. (i když u dřevostavby by to mělo být možná déle protože by správně měla být udělána jako dvě vrstvy podklad.betonu. Po hydroizolaci druhá deska(podkladní beton). Protože tak jak to dělá hodně firem na dřevostavby co vidím na fotkách, tak není moc dobré jak staví panely přímo na hydrozilaci a kotvení dělají skrz ní) -Střecha a okna ....stejné -fasáda ...stejné -instalce ...stejné -hrubé podlahy (anhyd apod) ...stejné -interiéry(obklady, malby, podl.krytiny, dveře a zař.předměty) ...stejné -vnitřní omítky/SDK obklad stěn, zde může být z celkového pohledu ychlejší udělat jednovstvé strojně stříkané omítky. Protože je to jeden proce. ...u tmelení SDK musíte dělat pauzy na vyschnutí předchozího tmelení. Ale dejme tomu kliedně že cca na stejno. Zbývá skelet: Dřevostava: smontování dřev. panelů na stavbě ...cca 1 den. Ale pokud k tomu přidám výrobu paneů na výrobní hale dodavatele stavby tak třeba týden. A pokud se staví přímo na místě tak to trvá cca min. týden. Zděný dům: -vyzdít vč.věnce ...cca 6 až 7 dní Tudíž jsme +- na stejno. Další věc je tam že dřevostavba se musí mnohem víc hlídat. U dřevostavby se dá během stavby udělat mnohem víc chyb než u zděného domu. A hlavně chyby na dřevostavbě můžou být fatální. Když už dřevostavbu (osobně ale doopravdy nevidím moc důvod přoč do toho jít) tak od nějaké dopravdy ověřené střední nebo větší firmy. Jako například Rýmařov než to dělat "svépomocí" pomocí menší firmiček-živnostníků. Ale jak píši moc důvodů přodřevostavbu nevidím. Ale to nemá smysl zde rozebírat, tak je na věčné debaty :)).
Odpovědět
Ráda bych oživila téma... Nikdo nemá dobré zkušenosti s firmou, která dělá zděné stavby? Narazila jsem akorát na firmu loex, ale ta je dost daleko od HK. Někdo tedy nějaké jiné doporučení? Díky. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?