Pěstování orchidejí v gelových kuličkách

Profilova fotka
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s pěstováním orchidejí v gelových kuličkách. Už jsem to viděla v různých hobby pořadech, ale nějak k tomu nemám důvěru... chtělo by to něčí zkušenosti:-)
Odpovědět
@godi1 zkušenosts tímto nemám co se týče orchidejí, dávala jsem do toho spíše řezaný květiny, kuličky musíš namočit předem na 24 hodin do pitné vody aby ti nasákli a zvětšili by se ti, jinak jsou malinký. květiny v tom vydrželi. dávala jsem to i na narozeniny babině, dávala jsem do toho gerbery.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem je v těch kuličkách pěstovala, ale není to žádná sláva. Začátky jsou zajímavé, vypadá to hezky, ale kuličky po čase (cca 3 - 6 měsíců) přestávají nasávat vodu, nebo když ji nasají, tak velmi rychle vyschnou nebo tu vodu vypustí a pak máš ve skleněné váze na dně vodu, v ní malé kuličky a konce kořenů a kytku ve vzduchu. Ze začátku jsem si myslela, že tam ty kuličky budu postupně přidávat, ale bylo s tím s...aní a výsledek naprosto neodpvídající vynaloženému času. Opravdu je to na krátkodobý efekt na řezané květy
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?