Sekera Fiskars, kterou velikost?

Prosím o radu, chtěla bych k Vánocum koupit sekeru Fiskars, ale je jich hrozně moc a nevím jakou velikost vybrat. Měla by být "univerzální" Na nějaké to menší až střední polínko, větve, s sebou do auta pro každou příležitost....Prostě ne do lesa na kácení stromů, ani ne mini na zatloukání kolíků od stanu.
Odpovědět
Já mám x17 a spokojenost.
Odpovědět
Profilova fotka
na velke stipani mam x25 a x17, na mensi spaliky postaci x10 a do auta na obcasne vyuziti na vetve, trisky apod. x7 ta je dobra i do batohu na vandr, jeste je x5, ale to uz je takovy modylek do kabelky :)
Odpovědět
SUper, díky, já jsem si předběžně hyhlédla X11....takže to nebyla úplně špatná volba....a tu kabelkovou musím mít :-D ....sekeru ještě v kabelce nemám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Mámeeee x11 (doporučuju mall.cz) a jsme nadmíru spokojení :-) Pak máme i štípací sekeru a taková fiskars mačeta je něco úžasného.
Odpovědět
Profilova fotka
Hultafors Sekera malá univerzální hmotnost 800g, nebo 900g. Vím, není to Fiskars, ale Hultaforsky jsou prostě nejlepší. Kupuji manželovi každý rok jinou velikost a na Fiskarsky se u nás od té doby práší. Používáme je už jen na prasárny, aby jsme nezničili pěkný sekery ;-)
Odpovědět
@brokolicenoblhoch Dík, mrknu.
Odpovědět
@jancu01 TAk super, asi to bude X11.....a mačeta k narozeninám :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Já dostala k vánocům X11, jak se u nás říká - největší jednoruční a zároveň nejmenší obouruční sekera od Fiskars:). Spokojenost.
Odpovědět
@terkaz95 ja jsem se nakonec nechala ukecat na vetsi a na nase pomery je zbytecne velka, jak s ni jednoruc neuseknu nic /mozna vlastni prst :-D /. Ale aspon mam na dalsi vanoce co kupovat ;-) .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravím, nechcem zakladať novu tému, mam otazku ohľadom káľacej sekery Fiskars X17. Môže sa používať aj takým spôsobom že po zaseknutí do polena otočim sekeru aj so zaseknutým polenom o 180° a trepnem opak sekery o klát tak aby sa poleno rozštiepilo? Písal som do Fiskars ale nikto mi neodpovedal. Pýtam sa preto, lebo niekto mi tvrdil že sa to nesmie. Neviete niekto relevantnú odpoveď?
Odpovědět
@milan209 Sekeru (fiskars) tak normálně používáme, vůbec by mě nenapadlo to řešit. Je to sekera!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Pořídil jsem si velice kvalitní sekeru Dellinger Valhalla Manad, která je ukovaná z damascénské oceli tvrdosti 1095-15N20 z dellinger.cz. Mají tma dopravu nad 3 tisíce zdarma. Je opravdu ostrá, a díky velké tvrdosti vydrží navždy.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Záleží kdo ji bude nejčastěji využívat. Když chytíte topůrko těsně pod hlavou sekery a natáhnete ruku, měl by opačný konec sahat pouze k podpaží. Jako druhý aspekt je váha. Po upažení by měla jit sekera zvednout jednou rukou nad hlavu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?