Šicí stroj - máte tip, jaký si koupit?

Profilova fotka
Nemáte někdo tip, jaký si koupit? Zatím moc šít neumím, tak mi stačí něco vhodného pro začátečníky, abych se neutopila ve funkcích, ale zas aby něco uměl... A žádnou velkou krávu, až mě to přestane bavit, aby se někam vešel ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Mám Brother již 8 let, zatím žádná porucha a že něco našil! Tenkrát mě stál skoro 8000 (před osmi lety bylo vše drahé), ale už je dávno zaplacený :-) Najdeš mezi nimi stroj jak pro profíky, tak pro začátečníky a velikostí taky pár :-) http://www.nej-sici-stroje.cz/brother/ Na jejich stránkách najdeš návody, články jak si vybrat šicí stroj apod :-) Doporučuji :-) @marghen
Odpovědět
Profilova fotka
@marghen tak jestli jsi začátečník a nepotřebuješ extra funkce, tak ti stačí nějaký jednoduchý (cca za 2.tis) měli teď v Lidlu (mají ho tam často) v akci a reference na něj byli bezvadné. Já má vystudovanou textilní průmku, takže šicí stroje, těch jsem si užila. Bohužel takové ty fakt kvalitní stojí fůru peněz a myslím, že ty, co se prodávají nyní nikdy nedosáhnou kvalit těch, s kterými jsme šili na škole :-( Sama si chci letos taky nějaký pořídit, ale stroj donese asi až Ježíšek, takže fůra času na hledání...
Odpovědět
Profilova fotka
@mavor @lendy1 Díky za tipy. Co si myslíte o tomhle od Singera? http://www.kasa.cz/male-domaci-spotre...
Odpovědět
@marghen ja mam doma singera, ale s vice funkcema. Ten, co ukazujes jsme meli v kurze siti. Ja bych rekla, ze na zakladni siti par funkci zcela staci...co od stroje cekas? Jestli opravdu jenom siti zakladniho, tak v tom, co zasilas je jak siti rovneho stehu, tak obnitkovani, tak dokonce dirky na knofliky... podivej se podrobne jake funkce ma, ale i z me zkusenosti plne staci...(mam asi 20 druhu stehu a vyuzivam 4)...
Odpovědět
@marghen Nebo se koukni na ten Lidl, ten je take fajn
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Díky moc. Chci se naučit šít, takže pro začátek nemusí umět moc :-)
Odpovědět
@marghen Ahojky, mám pocit, ale že ten z Lidlu neměl entl (nejsem si 100% jistá). Manžel mi ho chtěl koupit, když byl v akci za 2tisíce a pak jsme to bádali a tohle mě odradilo.
Odpovědět
Hm...tak entl je docela prakticky, to uz jsem tak nestudovala...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já mám Veronica 303, což je už trošku lepší stroj ale vím, že u nás na patchworku mají i nižší řady a neslyšela jsem žádné problémy. Takže mohu jen doporučit.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám Janome IT 1011, je super pro začátečníky, ale přitom celokovový, žádné plastové díly, nestojí majlant a šije super, prošije i 6 vrstev rifloviny a nastavování stehů atd je opravdu jednoduché. Je z něj nadšená i moje mamka - vyučená švadlena.
Odpovědět
Janome TXL 607 a jiny nechci :-)
Odpovědět
Já mám taky z Lidlu, zatím teda spokojenost největší :-) Šití mě teda vůbec nebaví, ale někdy jsem donucena něco sešít :-D, byl to dárek od manžela k Vánocům, abych mu mohla na stavbu sešívat monterky :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Máte někdo doma šicí stroj z Lidlu tu jejich privátní značku Silver Crest ? Nemůžu říct, že jsem úplně začátečník, takže nechci úplně obyčejný šicí stroj, ale léta jsem nešila, protože mě to nebavilo. Teď jsem se rozhodla, že si nějaký stroj pořídím, ale nemám teď na něho nějak extra moc peněz. Prošije tento stroj třeba riflovinu ? Šila jsem u sousedů na Singer stroji obyč. za 2 tisíce a riflovinu prošije v pohodě. @lendy1 Přinesl Ježíšek nakonec něco ?
Odpovědět
@mmmk Hmm tak tento šicí stroj si budu přát, až toho ušiju víc. Jedna z mých škol byla taky oděvka jako u @lendy1 ale nikdy jsem nešila. Nenáviděla jsem to. Uvidíme, jestli mi nadšení vydrží, takže pro začátek chci něco levného. Ale ty vyšívací funkce jsou fajn. A kulatá knoflíková dírka taky.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka já ten stroj od nich mám, ale jestli prošije riflovinu, to nevím, to jsem nezkoušela.. já jsem začátečník a samouk, takže mi ten sroj bohatě stačí, ani všechny jeho funkce nevyužiju...
Odpovědět
Profilova fotka
chceme babičce pořídit šicí stoj asi kufříkový,jelikož její se robil,ale měla doposud klasický šicí stroj z fabriky kde se šila pásová výroba z firmy Oděva,takže stroj byl super dneka už asi takový neseženem a opravy na něj jou už dost drahé,jaký ale pořídit,nepotřebuje moc funkcí,jediný co šije tak jsou utěrky,povlečení,sem tam zašije monterky,nebo něco zkrátí,upraví a pod.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@petrasafr ahoj prosím tě jak jsi po delší době spokojená se strojem?chci si nějaký taky pořídit ale ta cena mě nějak odrazuje.
Odpovědět
Profilova fotka
podle mě je důležitý si říct, jaký chci funkce a jaký materiály budu šít. Já mám drahou mašinu, ale nelituju jediný koruny, kterou mě stála, je boží. Za mě je dobré mít možnost volit délku a šířku stehu (pozici jehly u rovných stehů) a přítlak patky. A pak bych koukala po nějaké slušnější a servisovatelné značce.
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy já jsem spokojená moc ... vždyť tenhle Janome nestojí tolik, je jeden z nejlevnějších
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr no právě proto že je nejlevnější jestly to není šunt,ale pro mě jako pro začátečníka co šít neumí ještě vubec by to mohlo stačit co?
Odpovědět
Profilova fotka
@schnek jojo jenže já seteprve budu učit šít takže se v mašinách nevyznám,mamka sice šije jenže na strojích pásové výroby a v techto se asi taky moc nevyzna
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy šunt to není určitě, moje mamka je švadlena a když ho zkoušela, tak ho chválila ... v pohodě prošije několik vrstev džínoviny ... je celokovový, nemá uvnitř žádné plastové díly.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr tak to by mohlo byt super a mohl by vydržet když chci šít převážně bavlnu
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy proto píšu o tom, že je dobrý si říct, který fce by měl stroj mít, a pak sáhnout po slušné značce. Já mám teď třetí, ten už si nechám. První byl pokusnej levnej, druhej lepší dražší, ale nebylo to ono, tenhle, to je on ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@schnek no jo ale jak si mám říct co chci když o tom nic nevím?jen to že to šije:-D zatím si řeknu že chci aby šil dopředu a zpátky:-D
Odpovědět
Profilova fotka
no to, co jsem ti tam psala, považuju za základ - dělka a šířka stehu a přítlak patky - dělka a šířka je jasná, přítlak patky je o tom, jak moc ta patka tlačí látku na zoubky. Když budeš všívat zip, šít jemný nebo kluzký materiál, oceníš, že si přítlak můžeš uvolnit nebo naopak přidat ;-) @ratatooy
Odpovědět
Profilova fotka
@schnek ok a ty jsi měla a máš co?otázka ještě je,jestli se to dokážu naučit sama nebo mi bude muset někdo ze začatku ukazat co a jak.jako znám to technicky že to mám okoukaný od jinejch.
Odpovědět
Profilova fotka
@schnek a ještě myslíš že je lepší novej stroj nebo třeba lepší značky i bazarovej
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy já mám tohle http://www.sici-centrum.cz/sici-stroj... chtěla jsem ho kvůli té speciální qultingové patce. Jinak po svých zkušenostech už bych nešla do stroje s horizontálním chapačem (rozdíl zde http://sici-stroje.eblog.cz/jaky-je-r...) - měla jsem na druhém stroji a už ne (vylítával mi a to to byl poslední model quilt řady Janome za 12tis). V bazarovým stroji bych neviděla problém, ale fakt jenom su slušný značky a typu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
a naučíš se sama, určitě jo. Nitě se navlíkají pořád stejně, špulky to samý ;-) a pak už je to jen o cviku. Mně třeba dlouho trvalo, než jsem si zvykla na kolenní páku, dneska se snažím kolenem zvedat patku i overlocku, kterej žádnou k. páku nemá :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?