Bydlení v chytrém byte

Profilova fotka
Dobrý den. Máme s přítelem zamluveny byt. Chceme ho koupit, líbi se nám jak polohou tak cenou. Ale v byte je systém inteligentní domácnost od Inels. Chtěli jsme se touto cestou zeptat na zkušenosti s tímto systémem. Předem děkuji
Odpovědět
Je to český systém. Umí leccos. Záleží, co tam konkrétně máte. Vaše informace je moc obecná. Můžou tam být např. stmívače, automatické rozsvěcení pohybem, dálkové ovládání žaluzií, rolet, regulace vytápění aj. Teoreticky si něco můžete i přeprogramovat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ano co jsem všechno stačila zaregistrovat. Tak ovládání světel, rolet, topení, některých spotřebičů a dal už si moc ne vybavují. Takže říkáte, že dobrý systém a dají se ty nastavení změnit jo?
Odpovědět
V prinicipu to možné je. Nejvíc věcí budete moci změnit, pokud si pořídíte nějaký software, kterým se k tomu budete moci připojit a pokud dostanete od dodavatele přístupové kódy. ;-) Mohlo by k tomu být i nějaké uživatelské rozhraní pro základní nastavení ve formě třeba aplikace na mobilní telefon. Takže možné je (skoro) všechno, ale co skutečně dostanete, záleží na dodavateli.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji mnohokrát za dobrou recenzi. Volali jsem rovnou i na podporu v Inels. Dali nám veškerého vysvětlení a nabídl nám, že se s námi půjde do bytu podívat a zkontrolovat v jakem je to stavu a jestli je v vse v pořádku.
Odpovědět
Kromě systému Inels (firma Elko EP z Holešova) dělají kvalitní inteligentní instalace s centrálním minipočítačem ještě další minimálně 2 české firmy: Domat z Pardubic (Domat Control System) a Teco z Kolína (Tecomat Foxtrot) s referencemi ze služeb a průmyslu. A ve velkém rozletu po Evropě je původně rakouský systém Loxone.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@justik66 nějaký link builder :-) Proč doporučuje toto řešení? Máte ho doma?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Domácí automatizace se bát nemusíte, ať je od kteréhokoli výrobce. Umí vyřešit některé elektrikářem neřešitelné instalace, jako třeba rozdělit světelný okruh na dva, rozsvěcet si z gauče, velmi příjemné je i jedním vypínačem nebo zastřežením zabezpečovačky shodit všechny okruhy elektriky samozřejmě kromě mrazáku a kotle. Ve větším stavení pak odpadá prolézání domu kde miminka nechali rozsvíceno. Zónová regulace tepla je taky velmi příjemný pomocník který ušetří nějakou korunu. My dodáváme takovou jednoduchou automatizaci od slovenského výrobce za pár korun a vyhovuje, německou zónovou regulaci taky za hubičku a zákazníci si nestěžují. A samozřejmě aplikace v mobilu, kterou můžete otevřít vrata garáže pro tchýni kterou nikdo nečekal, ... , atd atd. Doporučuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?