Byt v přízemí - jaké zabezpečení zvolit?

Jaké doporučujete zabezpečení, od jaké firmy, případně kolik by to asi mohlo stát v bytě 4+1? :)
Odpovědět
My mame mrize v oknech,dvere do cinzaku na cip a bezp.dvere do bytu a mam pocit naprostyho klidu ;-)
Odpovědět
Záleží kde bydlíš. My máme jen barák plnej ostražitejch důchodců. Říkám si, že rodiny domky jsou taky přízemní a nikomu to nepřijde divný, že většinou žádný složitý zabezpečení nemaji.
Odpovědět
My máme přízemní bydlení a nikdy by mne nenapadlo nějaké mříže nebo něco podobného ,přeci si nedám v baráku na okna mříže . Sice se ptáš na byt- ale přijde mi to nějak divné. Máme bezpečnostní dveře a kdo holt rozbije okna ...děj se vůle boží.
Odpovědět
@ondrej190 Mříže v oknech mít bohužel nemohu, fasáda je družstva, hodlám ovšem jednat o mřížích v lodžii pod zasklením. Dveře do domu také na čip a bezp.dveře máme v úmyslu. Jde mi teď asi spíše o okna... Jestli taky nějaké čipy, alarmy nebo bezpečnostní rámy nebo folie....? @jajah55 @marketa_v Bydlet budeme v relativně ,,bezpečné" zóně, ale já mám prostě strach. Ten byt je dokonalý a má jedno jediné mínus, což je přízemí, za to jsme ale ochotni připlatit za zabezpečení, než abychom dalšího půl roku sháněli jiný někde ve třetím patře :-)
Odpovědět
@kupujemebyt Komfortní zabezpečení může být třeba PARADOX. Kompletní bezdrátový systém,pohybová čidla, magnetická čidla, čidla při rozbití skla, GSM modul, záložní zdroj, siréna, možnost naprogramování podle potřeb, noční režim, kdy se můžeš po objektu pohybovat ale vstupy jsou zabezpečeny. Vše ovládáno pomocí DO nebo klávesnicí.
Odpovědět
Profilova fotka
@kupujemebyt Kdysi jsme zvažovali mříže do oken, nicméně člověk z nějaké firmy zabývající se okny nám říkal, že je to v dnešní době nesmysl. Okna prý jde udělat natolik bezpečnostní, že vydrží víc než ta mříž. A člověk si nepřipadá jako ve vězení. My jsme ale nakonec nerealizovali nic, takže bližší info nemám..
Odpovědět
@pavelcent No právě to, o čem se zmiňuješ, že se můžeš v bytě pohybovat, ale vstupy jsou zabezpečeny, bych si přesně přála....akorát jak to pak vyřešit, aby se v noci dalo přes léto větrat..... máš tušení, na kolik takový systém vyjde (odhadem)? @ivular Bezpečnostní rámy oken vyjdou opravdu hodně draho, takže proto raději tu mříž, ale tu jen do lodžie, na ostatních oknech bych to raději řešila právě nějakým ,,systémem" zabezpečení, ale jakým, to právě zatím zjišťuji...
Odpovědět
@kupujemebyt Větrání ventilačkou není problém, ten systém se dá poskládat z různých čidel ať už PIR pohybových nebo magnetických. Cena za komplet závisí od počtu čidel. Můj případ je ústředna, GSM modul, ovládací klávesnice, 4x pohybové čidlo, 3x magnetický kontakt, vnitřní siréna, modul ovládání garážových vrat, 2x DO s oboustrannou komunikací a 2x RFID čip pro děcka + montáž,nastavení a zprovoznění systému cca 35 tis. Vybral jsem si tento systém PARADOX kvůli tomu, že je to kvalitní bezdrátový systém kompletně vyráběný v Kanadě, takže žádná Čína. Funguje spolehlivě bez jedinného falešného poplachu. Pokud tu někdo chce strašit neustálým měněním baterek tak cca 1,5 roku tam jsou ty původní a ještě ani jedno čidlo nehlásilo, že jsou slabé. Výrobců je víc, třeba český Jablotron a jeho Oassis. Cenově to vyjde nastejno +-. Mě byl Paradox doporučen známým co má bezpečnostní agenturu jako cenově a kvalitativně nejlepší varianta.
Odpovědět
Souhlas, Paradox anebo Jablotron. Čínu ne. Z osobní zkušenosti. :-(
Odpovědět
@pavelcent @viados Ahoj, rozhodli jsme se, že budeme volit nějaké kvalitní zabezpečení do 40 000,- kč. Chceme něco, co nám zabezpečí vstupy - okna a dveře a také pokus o narušení toho zabezpečení. Pořád ale přemýšlím, jak by se to pak dalo obejít, aby to člověka chránilo, ikdyž je uvnitř bytu a bude chtít třeba přes noc větrat.... to asi možné není, že? nebo aspoň přes tu větračku? Popravdě mi jde totiž hlavně o zabezpečení, když budu vevnitř - manžel často dělá na noční a já bych sama v přízemí měla strach...
Odpovědět
@kupujemebyt Pokud byste chtěli zajistit místnosti, ve kterých se budete pohybovat a navíc mít otevřená okna, je to poměrně složitá situace. Pohybová čidla musí být deaktivovaná, aby nereagovala na vás. Zbývají tedy kontaktní magnetická čidla přímo na rámech oken. Mikroventilace není problém, tam se magnet nedostane od snímače, ale klasická ventilace už ano. Magnet a snímač by musely být umístěny do dolní části rámu, kde zůstanou i při otevřené ventilaci v kontaktu. Rozlišení režimů, kdy je někdo uvnitř, a tedy jsou v tom prostoru nektivní např. pohybová čidla (částečné zajištění = jsem sama doma), a kdy by tam nikdo být neměl, a tedy jsou aktivovaná všechna čidla (plné zajištění = jsme všichni pryč), není problém asi u žádné pořádné ústředny v této kategorii.
Odpovědět
Přesně jak říká @viados . Víc není co dodat.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 měsících
V přízemí v Praze na Žižkově bydlím celý život, bez mříží, stejně jako sousedé v celé ulici, bloku a okolí. Co vím, tak tam nikdy k ničemu nedošlo, to spíš auta měla rozmlácená okna, ale byty v pořádku. Chápu, že potřebujete pocit bezpečí, ale čím zabezpečenější to bývá, tím lákavější to pro nedobré živly může být.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Tak já tedy nesouhlasím že je to zbytečné a podobně... kolikrát se stává že vykrádají v noci když domácí spí, manžel jezdí noční, takže já sama v bytě v přízemí.... potkat tam někoho když pujdu v noci se napít... to bych asi zešedivěla pokud by to se mnou rovnou nešvihlo... Je tu někdo kdo řešil uzamykatelným mechanizmem okna, chrániče na panty oken a bezpečnostní folie? Narazila jsem na firmu ADLO na youtube a co jsem viděla jak ani není potřeba okno rozbít, docela mě zamrazilo :-S Tuto kombinaci pro okna chceme zvolit, původně jsme chtěli bezpečnostní rolety ale toto se nám zdá lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
Přízemí a suterény mě úplně děsí, mříže mi přijdou šílené a měla bych strach v takových prostorech spát.
Odpovědět
@desigmo mě zase děsí představa, mít zamřížované okna a nedej bože aby hořelo a nemohla se dostat ke dveřím!! Co pak?! :-. A ve vlastním bytě se cítit jako ve vězení, děkuji nechci :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Mříže nejsou jediné řešení, existují fólie, bezpečnostní kování, kliky i samotné vnější rolety jsou dobrý bezpečnostní prvek - tady je o tom článek: http://www.svet-oken.cz/cz/plastova-o... Já tedy v přízemí nebydlím, ale kamarádka ano a vystačí si s fólií na okno. Uvažuje o bezpečnostních dveřích, dají se najít v hornbachu apod. sice je to základní ochrana, ale stojí třeba jen 5 000. Na druhou stranu dveře na míru s vymakanou bezpečností bych si nechala líbit, ale to je zase otázka 20 000 a výš.
Odpovědět
Bydlime v prizemi ale okna mame na dvorek ktery je jen pro nas dum.Na oknech mame mrize jelikoz jsme pamatkove chraneny objekt tak nemuzeme mit rolety.Vubec mi mrize nevadi a citim se bezpecne.Dvere mame bezpecnostni -3stupen.Tim ze jsme v prizemi tak jsme kousek od hlavniho vchodu i zadniho a i tam mame lepsi samozamykaci dvere.
Odpovědět
Je dobré vědět, že zabezpečovačka Vám vlastně nic nechrání, pouze informuje o vzniklém problému. Majetek chrání mříže, správně instalované bezpečnostní dveře, fólie, ... . Ale velký "odstrašující" prvek je venkovní siréna umístěná tak, aby bylo jasné k jakému bytu patří, i kdyby nebyla zapojená. Proč by riskovali hluk sirény, když soused ji nemá? Pokud se pro EZS rozhodnete, pak je vhodné vzít v úvahu, jestli od ní není vhodné očekávat další služby. Při zastřežení bytu spustit teplotu místností o pár stupňů, shodit stykač se zásuvkami kromě mrazáku, nahlížet kameru u vchodu a zaslat při narušení třeba mail s fotkami nebo krátkým filmem, ... (Vím, že se jedná o strší příspěvek.)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Tak co takhle nainstalovany nejaky alarm, to by bylo mozna reseni ne?
Odpovědět
u většiny jsou mříže bud z venku nebo zevnitř.,
Odpovědět
Taky reseni, ale nevypada to moc pekne
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že panika z bytu na prízemí je väčšinou dosť zbytočné. Pokiaľ sa byt nenachádza na ulici, kde je naozaj preukázateľne zvýšená kriminalita, tak nejaký špeciálny zabezpečovací systém nie je nutný. V prípade, že naozaj chcete mať svoj majetok pod kontrolou, odporúčam vyskúšať napríklad nejaké kamerové sety. Napríklad na tejto stránke sa dajú nájsť cenovo veľmi výhodné s perfektnými vlastnosťami porovnateľnými s profesionálnym zabezpečením. https://www.spionsvet.cz/k-119-kamero... Najskôr by som určite skúsila túto možnosť, je to pre bežného človeka podstatne výhodnejšie ako hneď volať nejakú firmu. To môže byť finančne veľmi náročné. Taktiež by som investovala do dobrých okien a dverí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?