Domácí videotelefon, jaký máte typ?

Zdravim muzete poradit jake mate typy domacich videotelefonu?
Odpovědět
ahoj, připojuji se k dotazu... jakou značku máte? a jak jste s tím spokojeni?
Odpovědět
Tak nakonec jsem objednal Emos H1018 Co Vy ? Mate nekdo nejaky videotelefon?
Odpovědět
@tombra Dobrý den, rozhodujeme se mezi videotelefony emos a H1018 je také ve hře, především kvůli paměti. Můžete mi osvětlit, jak to funguje? Na obrázcích jsou všude jen klasická 4 tlačítka, co mají i ty bez paměti. Předpokládám, že když někdo zazvoní, že ho telefon vyfotí a někam uloží? Jak je ta fotka kvalitní? Dělá to jen jednu fotku nebo víc, kdyby byl člověk třeba otočenej? Jaká je kvalita fotky za tmy/šera? Nerada bych si připlatila a pak zjistila, že mám navíc jen šmouhy někde v paměti. Jak jste spokojen s kvalitou displeje obecně? S úhlem kamery? Hlasitostí, atd. Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Tento typ technologie slouží k všeobecnému přehledu, kdo stojí bezprostředě za dveřmi. Nicméně v katalogových hodnotách nenaleznete jaká je kvalita kamery, která je rozhodující pro verifikaci obrazu. Ze zkušenosti vyhoví běžným podmínkám, nicméně při ztížených podmínkách jako je šero, tma, ostré stíny, tam je potřeba počítat s nižší kvalitou obrazu. Pro požadavek vidět celý prostor u vstupu je potřeba řešit samostatnou kamerou. Dnes s aplikací IP kamer je možné využít kapacity HDD vašich domácích PC a navíc můžete sledovat kameru na všech komunikačních přístrojích ( Mobil, PC, NTB, TV ...)
Odpovědět
ekyticka jeste ho hemam zprovozneny takze parametry ani ovladani nevim. Jinak okoli domu resim samostatnyma ip kamerama
Odpovědět
@jaguard @tombra Díky, nejde nám právě až tak o okolí celého domu. Máme klasická velká průjezdová vrata, která budou časem nová na pohon, takže chceme něco, co zvládá dveře + vrata na bzučák, toť první požadavek. No a protože do ulice máme dětský pokoj a ložnici, tak něco, abych viděla, jestli někdo jen opruzuje nebo jestli má smysl jít ten kus cesty od domu průjezdem. A zároveň tedy aby čekající dostal zpětnou vazbu, že jdu, protože ono to docela trvá. Takže nejde mi ani tak o celé okolí, to pořeší zabezpečovačka, spíš fakt prostor okolo zvonku. A aby bylo vidět rozumně i večer. Dívala jsem se na nějaké produktové video a tam to vypadalo použitelně (ale těžko říct, jaké udělali přisvícení kromě toho, co je přímo na kameře). Na PC nic nepřipojíme, máme notebooky, takže bych očekávala něco ve smyslu, že si to bude pamatovat posledních 100 tváří (+ den a čas), které půjdou zobrazit přímo na zvonku. Půjdou jednotlivě mazat a případně pomocí kabelu nebo karty dostat do počítače v nějakým rozumným formátu. Ale připojovat počítač pokaždé, když přijdu domů a budu se chtít podívat, jestli tady nezvonil někdo dopoledne, to nee. Ideálně teda, aby to nějak výrazně ukazovalo "zmeškané hovory", aby si člověk všiml a nemusel to záměrně kontrolovat.
Odpovědět
Takže na vnitřní paměť se obvykle vejde cca 70 fotek zvonícího a ty jsou uloženy v monitoru. Tedy můžete na monitoru prolistovat ksiftíky těch, kteří zvonili. Nicméně nejdou stáhnout do PC. Leda ofotit monitor:-) Na tento typ lze připojit navíc ještě jednu kameru, třeba přehled před bránou ( i když jak píšete nepotřebujete) nebo s pohledem na jinou část pozemku. Na monitoru pak volíte i když nikdo nezvoní, kam se chcete podívat. A pokud někdo zazvoní, bude vidět na zvonícího. Varianta uložení na PC je pouze při vložení paměťové karty, ale na tu se uloží teprve to, co sami uložíte přes tlačítko při probíhající komunikaci s návštěvou. Tedy uloží se video a hovor. Nicméně tato volba je jen výjimečně k řešení, protože ve vaší nepřítomnosti se stejně vše ukládá jen do vnitřní paměti a to pouze fotka.
Odpovědět
@jaguard super, děkuji za odpověď, ... a upozorňuje to nějak na zmeškané zvonění?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?