Barva dveří stejná jako nábytek. Je to důležité?

Ahojky, chtěla bych se zeptat na radu a názory ohledně barvy vnitřních dveří. Je hrozně těžké trefit podobnou barvu dveří a zároveň nábytku v jednotlivých pokojích. Navíc - v každém pokoji je jiný druh (barva) nábytku. Jak byste tohle dilema řešili? Za každou cenu stejnou barvu dveří jako je nábytek nebo tomuto nepřikládáte důležitost? Např. dveře olše a barva nábytku buk.... Moc díky!
Odpovědět
Profilova fotka
Mám teď nové dveře v celém bytě a doporučili mi barvu dřeva vystřídat,takže dveře jsou dub,parapety budou taky dub,ale nábytek a kuchyň jsou jiné.Rozhodně namá být všechno stejné.taky jsem to strašně řešila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My také pořizovali nové dvře a všechny jsou olše, nábytek je většinou tmavý ořech, kromě ložnice ta je olše. Tak kde by ses bála velkého kontrastu můžeš volit nějakou krásnou sklěněnou výplň - tak to máme v obýváku :-)
Odpovědět
katy007: my p rávě kromě koupelny a WC máme ty dveře prosklené, ale bojím se třeba kombinace olše a javor. nábytek...ty odstíny jsou šílený...člověk koupí olši a přitom jsou to třeba 3 odstíny...
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli myslíš odstíny dveří?Tak ty jsou většinou stejné,teda alespoň já mám všechny stejné,maximálně tam jsou rozdíly na létech.
Odpovědět
Ne ne, odstíny nábytku vůbec - nám se stalo, že jsme koupili kousky obývací stěny a třeba kuchyňskou linku olši a obojí je jiný odstín a přesto olše...
Odpovědět
Profilova fotka
To jo to máš pravdu.Já se to snažím pravdivě vyfotit na mobil a pak chodím a zkoumám jestli je to stejné.Přítel ze mě šílí :-)
Odpovědět
No, je to děsný s náma ženskejma:o)))
Odpovědět
Já bych to neřešila, právě jak píšeš, my taky koupili nábytek "bříza" a 2 kusy nábytky byly dost jiný. A z jedné strany dveří budeš mít třeba jiný nábytek než z druhé, a jak to pak řešit, já bych se na to vyprdla, vybrat něco co se ti bude líbit a dát to všude.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
pianto • 14. prosinec 2008 v 19:28 Poradíte mi, jakým způsobem volit barvu dveří? Vchodové dveře a okna jsou červenohnědá. Jinak nikde zatím ještě nic není, podlaha bude v každé místnosti jiná a ještě nevím, jaká. Schody budou nejspíš dub. parisienne • 14. prosinec 2008 ve 21:38 Ahoj, nejsem odborník, jen teď trávím hodně času vymýšlením interiéru našeho budoucího domu. Asi bych volila barvu dveří tak, aby buď byly v celém domě/bytě v jedné barvě a pokud to nejde, tak alespoň aby v jednom pohledu byly v jedné barvě (aby člověk neviděl najednou dvoje různě barevné). Já jsem zatím dospěla do stádia, kdy bych chtěla mít dveře stejně barevné jako okna a k tomu mít i podlahu (tam kde s dřevěným vzorem), protože se mi nelíbí, když jsou v místnosti víc jak dvě různá dřeva (jiná okna, jiná podlaha, jiné dveře a ještě jiný nábytek). Takže se to snažím nakombinovat tak, aby byly dveře v celém domě stejně barevné a ladily s oknama a v místostech s dřevěnou podlahou i stejnou podlahu. Ale jak říkám, nejsem odborník a je to spíš můj vnitřní pocit, že je to potom takové ucelené. emilyz • Včera ve 13:27 no jasne, lebo ked bude v kazdej miestnosti ina podlaha, plus budu okna a dvere ine a schodisko v dalsom dekore, tak to bude velky chaos a miesto krasy to bude chaoticke. Takze skor by som s tymi drevodekormi setrila a volila jednotnu podlahu so schodiskom a k tomu dopasovat dvere
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Prosim Vas, stavime domecek a mame zatim sede okna z venku a zevnitr bile. Kuchyn mam dilema zda chci bilo cernou s hnedou prac. deskou nebo jen bilo cernou nevim...poradte a k tomu pak dopasovat dvere a podlahy, to bude dilema...uz ted se toho hrozim, sedim u toho kazdy den a uz šílím :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@welinka Udělala jste dobře, že jste si nechala okna uvnitř bílá. Řešila jsem to také a vím jistě, že by mě dekor dřeva na oknech omezoval (máme odstín oregon, těžko bychom s ním něco sladili). I interiérové dveře chci mít proto bílé. Podlahu už máme koupenou - dub- béžovošedý odstín. Kuchyň bude pravděpodobně bílá (slonová kost) a wenge. Prac. deska bude asi v barvě podlahy v dekoru dřeva, aby se ten velký kontrast kuch. linky změkčil. Ráda bych tedy měla vše, co se týká nábytku a podlah v těchto 3 barvách - bílá, wenge, neutrální dub a barvu doplňků už se můžu rozhodnout podle chuti. k této neutrální trojkombinaci se hodí jakákoliv barva.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?