Bezfalcové dveře - máte zkušenosti?

Dobrý večer, líbí se mi bezfalcové dveře. Máme vybráno od Masonite a zajímaly by mě vaše zkušenosti s nimi. Nejsem ještě zcela rozhodnuta, zda zvolit právě bezfalcové, které jsou cenově dražší nebo klasiku. Máte, prosím, někdo doma a jak jste s nimi spokojeni? Děkuji za případné názory.
Odpovědět
Taky hledám zkušenosti s bezfalcovými dveřmi a magnetickymi zámky? Stojí ta investice za to?
Odpovědět
Profilova fotka
@edcbubu zdravím, máme bezfalc s obyčejnými zámky. V tom magnetu nevidím žádný extra výhody za ty peníze. Známý to má a prostě při zavírání nemusíte zmáčknout kliku, ale při obyčejném zámku taky nemusíte zmáčknout kliku, jen to má větší odpor ta packa. Hlavně musíte srovnávat stejnou výplň u bezflacových a obyčejných. Obyčejné levnější jsou většinou vyplněny voštinou a ty bezflacové odlehčenou DTD. Bezflac vypadá dobře a je vhodný do moderního designu, jelikož má čisté linie. Každopádně se klade větší důraz na montáž u bezflaců, jelikož pak každá chyba jde vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chceš bezfalc, tak si uvědom, ze které strany se na dveře díváš. Většinou chci pohled při vstupu (například chodba) a tam při otevírání dovnitř místností musíš mít i reverz. Já jsem do toho šel.
Odpovědět
@edcbubu skoro všude máme bezfalcové, akorát do kotelny jsme dali obyčejné. Rozdíl ve vzhledu je velký při otevřených dveřích - bezfalcové vypadají krásně mohutně a uceleně. Falcové vypadají tenčí. Kování mi přijde na používání lepší obyčejné. Magnetické nikdy nezavřeš bezhlučně, ani když se snažíš-vždycky ti to na konci "klapne" a nevím jak to napsat ale na požívání je ta klika taková tvrdší. Ale zase na vzhled se to nedá srovnat. I ty skryté dveřní závěsy jsou krásné. Já bych se asi orientovala podle ceny. My jsme měli rozdíl mezi falc a bezfalc asi 3000 kč(včetně kování a skrytých závěsů), takže jsme brali bezfalc, ale pokud by byl dvojnásobný jako cena dvěří (jak nám někdo nabízel), tak bych asi brala obyčejné a bezfalcové jenom tam, kde je to nezbytné - např. dveře se otevírají na chodbu.
Odpovědět
@slamer můžeš prosím vyfotit jak vypadá bezfalc s obyčejným zámkem? Já jsem to tenkrát chtěla a náš truhlář říkal, že to nejde... Tak by mě to zajímalo. Ještě máme v budoucnu dodělávat dveře v horním patře, tak kdyby to bylo dobré, tak bych to tam asi dala.
Odpovědět
Profilova fotka
Bezfalcové dveře dělají někteří výrobcí už rovnou s magnetickým zámkem a bez něj to tedy nejde. Takže je to spíš otázka toho, od jakého výrobce bere truhlář. My máme taky bezfalc s klasickým zámkem a paráda. Jinak narozdíl od Radima, já na dveře koukám primárně z místnosti (když už....) než z chodby, takže za mě je v pořádku otevírání do místnosti. Osazovat reverzy, aby to vypadalo z chodby pěkně a zároveň se otvírali do pokoje je dost svérázné 🙂 Jinak bezfalcové dveře s klasickým zámkem vypadají úplně stejně jak u falcových křídel...
Odpovědět
@pyramis Mame schvalne bezfalcovy reverzni tj. v chodbe vse licuje a otvira se do mistnosti. Co mi bylo receno, tak to i tak vetsina lidi chce (zarovnane v chodbe). Magnety k tomu davali automaticky.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně by ty reverzní dveře mátly, otvíral bych je k sobě, což by nešlo 🙂. Další nevýhoda je, že musí mýt doraz - tedy, pokud jsem to pochopil správně, protože jdou otevřít jen nějak cca těch 90° a dál už ne a páčilo by to zárubeň. Tak tomu jsem se chtěl taky vyhnout. Jinak na chodbě nahoře všechny dveře lícujou, WC i koupelna má otevírání dovnitř. Jen dole na chodbě jsou dveře pod schody otvíravé do chodby, dlouho jsem o tom přemýšlel, ale nakonec jsem se rozhodl dobře (otvírací ven), jako vždy a jsem za to rád 😄
Odpovědět
@pyramis no, právěže tam musí strašně vyčnívat ten zobáček-u magnetů je to zarovnané. A u falcových to zakryje ten okraj... A náš truhlář od nikoho nebere dveře-on si je přímo vyrábí na míru, tak by to problém být neměl.
Odpovědět
Profilova fotka
Ten zobáček tam strašně vyčnívá asi 1 cm 🙂 a to ještě jen při pohledu na dveře kolmo. Takže za mě nic, na co by se nedalo koukat.
Odpovědět
@edcbubu magnetické zámky určitě stojí za to. Nedám na ně dopustit. Bezfalcovky mám taky, ale tam je to spíš věc vkusu každého jednotlivce, jestli ho lepší vzhled osloví natolik, že investuje delší peníz
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita Nechápu "Magnetické nikdy nezavřeš bezhlučně, ani když se snažíš-vždycky ti to na konci "klapne"". Pokud zmáčkneš při zavírání kliku, tak to neklapne. Jedna perlička u reverzního otevírání je, že jsou antikonfliktní, tj. nedá se s nimi prásknout. @pyramis Reverz žádný doraz nepotřebuje.
Odpovědět
Článek se načítá
@radim2015 když zavíráš dveře a někdo spí v místnosti, tak u normální kliky jsi to schopen zavřít úplně bezhlučně. Zatímco magnet buď "klapne" na konci (přirazí se k sobě), nebo pokud to podržíš, tak ta klika tak divně vrzne. Máme kování MaT - takže by to neměl být aušus a jenom v přízemí 12 dveří na kterých jsem to zkoušela. A ani jedny se nezavřou bez "vrznutí" kliky. Obyčejný zámek s tou samou klikou zavřu bezhlučně. Takže klikou to nebude. Kdyby sem šlo vložit video, tak to natočím.
Odpovědět
@kekita Ja jsem z toho taky prekvapena, bud to nase nedelaly, nebo jsem si toho jen nevsimnula. Dvere Sapeli.
Odpovědět
@bayt já bych si toho taky normálně nevšimla, kdybych hned vedle sebe neměla ty dvě kliky - je to fakt rozdíl.
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita Mám od Sapeli a při držení kliky mi nic nevrže a je to úplně tiché.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?