Dubová podlaha, jaké dveře zvolit?

Profilova fotka
Tak jdu zase pro radu...budeme mít podlahu v dubovém dekoru (taková klasika, nažloutlá, teplá, žádné šedé odstíny apod.). Prostory v domečku máme spíš takové menší, žádné velké haly, stropy jsou nižší (do 2,5m). Mám dilema jaké zvolit interiérové dveře. Já jsem tedy zamilovaná do bílých, většinou mírně prosklených, aby ještě pouštěly světlo do chodby, na záchodě prosklený proužek z praktických důvodů (aby bylo vidět, že je obsazeno). Jsem přesvědčená, že v patře budou určitě, ale s přízemím si nevím rady. Budou tam jistě víc namáhané (osahávané) jak v patře, nebudou stále špinavé????? A asi by se měly ladit plné, více či méně prosklené v jednom stylu, že? (např. elegant plné do tech. místnosti, menší proužek na wc, větší prosklení průsvitné ale neprůhledné do obýváku, a čiré by se mi zase líbilo do kuchyně...) Nechci kombinovat moc dekorů dřeva, ale už je jiné na lince, oknech a podlaze (vše se tedy k sobě celkem hodí). Bože, už se do toho motám:-D Takže otázka zní, dát dolů také bílé nebo dekor dřeva (ovšem dub k dubu asi nechci, takže jaký jiný dekor by se hodil)? Otázka č. 2 ... jaký model dveří byste k Vámi určené barvě zvolili (např. z nabídky solodooor nebo sapeli?). Otázka č. 3 ... netluče se na pohled v jednom patře čiré sklo s mléčným např.? Díky moc všem za odpovědi...snad je ten můj román aspoň trochu srozumitelný:-)
Odpovědět
1
2
Jsem ráda za tento dotaz, protože i já uvažuji o plovoučce v dekoru dub a už teď taky přemýšlím, jaké dveře zvolím. Taky se mi moc líbí bílé... Co se týče otázky, zda se špiní, tak třeba moje sestra je má v domě (v přízemí i v patře) cca 12 let a stále vypadají jako nové a špinavé rozhodně nejsou, takže já osobně bych se toho taky nebála. Mě se líbí Masonite - typ Vertika bílé, sklo bych chtěla mléčné. Taky nechci kombinovat moc dekorů dřeva, takže tvé obavy plně chápu. Můžu se zeptat, co máte za výrobce/typ té podlahy?
Odpovědět
@kackaj zrovna řešíme to samé, plovoucí podlahu máme v dekoru dub, bílé dveře ale nechceme, a ještě aby to ladilo s kuchyní, která bude bílá + dřevo dekor.....okna jsou naštěstí zevnitř bílá...:-) líbí se ním Prum odstín pera mokka,ale nejsem si jistá jestli se hodí k dubové podlaze, selský vzor.....
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w díky, super, aspoň někdo, kdo má zkušenosti ( i když od sestry:-)). Nikde jsem tady podobnou otázku nenašla...jak kdyby v tom všichni měli jasno, jen já tápu:-) My máme podlahu vinylovou od fy Tarkett, lepené dílce dekor antik oak 4642211 (tuším,nemůžu to teď najít). Jinak dveře podlaha dub/dub máme ve stávajícím bytě a já bych už radši pořádnou změnu, tak i proto nechci zase opakovat dekor. Buď bych šla do něčeho úplně odlišného, ale hodícího se, ale spíš to budou ty bílé, protože tím se prostě nic nemůže zkazit a dá se to hodně doplňovat barvama a i nábytek ještě může mít jinou barvu dřeva.....to ještě vůbec nevím, co budeme mít...
Odpovědět
Profilova fotka
@regnatka no, ta mokka by asi k dubu šla...ale pořád se mi víc líbí bílé...toto není to vončo, co já hledám. Každopádně díky za reakci, stejně budu muset ještě dveře řešit s manželem, takže i tento dekor mu zkusím ukázat.... My právě máme kuchyň bílá se dřevem (takové tmavší asi - burguesa eiche), okna birke rose (světlé dřevo), podlaha teda dub. Myslím, že nic z toho se až tak netluče, ale ještě nevím, jaký bude zbytek nábytku...tak asi i proto ty bílé dveře u mě pořád vítězí.
Odpovědět
mně se odstín pera mokka moc líbí ale nevím jestli se to hodí k naší podlaze.....jestli to nechce něco tmavšího, nějaký tmavý ořech, dub...
Odpovědět
@kackaj No já teď právě taky tápu, v současném bytě mám nábytek v dekoru buk a do nového už buk nechci... Měla jsem koupenou i bukovou podlahu, ale teď když jsme ji dali do domečku, jen tak na zkoušku, tak je hrozná :-( ...do oranžova a to mi tedy vůbec barevně nesedí (mám bordó sedačku)... A to jsem myslela, že už mám jasno a nemusím plovoučku řešit, dostala jsem se do situace, kdy už nemám moc času vybírat a kombinovat, protože manžel chce co nevidět podlahu pokládat... no a taky se v tom motám... :-. Okna máme bílé, kuchyň chci sloní kost lesk, prac. desku nějakou béžovou, zástěnu kalené sklo hnědé...
Odpovědět
Profilova fotka
@regnatka no teď jsem četla, že když už nejsou odstíny totožné, mají se volit víc kontrastní...aby to nevypadalo jako "těsně vedle" - netrefený odstín. Toto si je dost blízko, ale zase pokud to nebude hodnotit oko interiérového mága, ale běžné oko člověčí, nebude nad tím extra přemýšlet. Řekla bych, že se hodí, určitě nebudou bít do očí. Já bych pořád raději dveře světlejší, chci to mít doma prosvětlené...ale k dubu se mi teda světlejší dřevo nehodí vůbec. To už to tmavé raději.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w jo, taky jsme tápali mezi dubem a bukem...tcháni mají buk v laminátu a k tomu i bukové dveře a vlastně zbytek veškerého interiérového vybavení. Je to u nich moc útulné a teplé a tak jsme to chtěli taky. Bohužel buk, který je v současné době k dispozici na trhu už není to ono...je to moc umělé, nehezké, tmavé....nebo aspoň co my jsme viděli, takže jsme šli radši do dubu (je pravda, že ten tak nesvazuje při kombinování barev). Takže budete pořizovat novou místo toho buku, nebo už máte?
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Jo a kdyby to bylo jen na mě, vybrala bych podlahu buď takovou tu moderní našedlou (nějaký šedý odstín dubu), nebo pak takovou tu tmavší jako je ořech. Ale spíš tu světlou. No, ale páč jsme na to dva, tak máme dubovou klasiku:-)
Odpovědět
@katty.w :-) je to všude stejný, pořád kombinuji, byla jsem rozhodnutá pro bělený dub, že se bude dobře kombinovat s dalším dřevo dekorem, nakonec jsme skončili u této podlahy,a teď se motám v tom, jaký dekor dveří a do kuchyně:-( už kvůli tomu nemůžu spát, pořád vidím dveře a vzorky do kuchyně :D
Odpovědět
@kackaj Jo přesně, budu pořizovat novou. Ten buk nechci v novém ani vidět :-( Dneska jsem byla omrknout dubové podlahy a donesla jsem si domů i nějaké vzorky...jestli chceš, mrkni do mého fotoblogu, mám tam album a v něm dubové podlahy, které se mi líbí... ale je pravda, že jedna věc je fotka, druhá realita. Když se tak koukám na inspirace (vizualizace v albech), tak jsem došla k závěru že se dub může kombinovat i s modernějším interiérem... doteď jsem měla tento dekor spojený spíše s typicky rustikálním stylem...
Odpovědět
@kackaj Tak to jsme na tom stejně, mému manželovi se taky bělený dub nelíbí... :-D @regnatka No a já si tím běleným dubem taky nejsem tak jistá ...ale třeba je to jen o mém osobním pocitu. Když se koukám tady do některých alb, tak ten bělený dub vypadá moc krásně... asi hodně záleží na výrobci.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@regnatka tak jsem ráda, že nejsem sama:-) Taky se mi o tom zdá:-) Já mám vždy ze své volby jen strach z toho, že mi to potom bude celý život otloukáno o hlavu, pokud s tím bude nějaký sebemenší problém (jako to špinění, nebo cokoli jiného na bílých dveřích):-) Mám radši, když se s manželem shodnem, ale ty bílé dveře jsem rozhodnutá si prosadit. Jen jsem se tu chtěla poptat, jak by to viděli ostatní... Ale asi jsem rozhodnutá se prát:-) @katty.w no to je pravda, že realita je jiná než obrázky na netu...právě s tím bukem jsme si byli skoro jistí, že ho bereme a v reálu to byl otřesnej průšvih, takže zvítězil dub. V tvém albu se mi líbí ten pekan, nebo dub Loft (nebo jak se to tam jmenuje). Jinak mě všeobecně štve, že jsem měla o novém domě nějakou představu a že když se do toho vloží manžel je z toho rázem něco jiného, co už se mi tak úplně nehodí do plánu a musím překombinovávat. V podstatě doteď je to tam zatím samej kompromis, ale spíš přikloněný k jeho názoru (ustoupila jsem já, ale jsem spokojená s výběrem)...takže já si chci trvat na těch dveřích, tak snad nedělám chybu:-) Ještě by se mi líbily schody kombinované dubový nášlap a bílá ta kolmá část schodu + bílé zábradlí...manžel to zas vidí celodřevěné. To na mě působí chatově, ale když to nebude po mém, nepodělám se...nebudu se hádat, kvůli zařizování domu, to fakt ne:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w já myslím, že ten bělený dub je taková ta světlá barva, kdy ještě není natolik světlá, aby na ní bylo všechno vidět (jako cákance atd.) a prach skryje dokonale. Bílá to je průšvih, to se musí pořád jen uklízet a tmavší barva zase skryje cákance, ale je na ní dost vidět prach. Prostě světlejší podlaha je podle mě praktičtější.
Odpovědět
@kackaj jj bílá je teď hodně módní, já ji taky chci do interiéru, ale v rozumné míře, protože pak když už je jí příliš, tak to na mě působí tak sterilně, chladně... ale v kombinaci s hnědými odstíny je to paráda :-) Co se týče zařizování tak to mám s manželem dobré, nechává mi volnou ruku, jen v případě, že se mu něco opravdu nelíbí, tak mi to řekne a pak se nějak snažíme domluvit na kompromisu. S tím "otloukáním o hlavu" mám stejné obavy... kdyby bylo na něm, tak se s tím bukem spokojí, já ale vymýšlím a kombinuju a taky mám strach aby se mi to jednou nevrátilo jako bumerang ať už nepraktičností nové podlahy, špatnou údržbou atd. atd. atd. :-) Jednoznačně s Tebou souhlasím, že světlá podlaha je praktičtější, do vyloženě tmavé bych určitě taky nešla.
Odpovědět
@kackaj @regnatka Holky, evidentně z toho nemůžeme spát všechny tři, když už je po půlnoci a my si tady diskutujeme :-D :-D :-D No nic, já to momentálně balím, třeba se tu ráno dočteme nové zajímavé názory a rady, snad jo, bylo by to fajn, kdyby se téma rozvinulo.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w No té bílé taky nechci tolik všude. Celý dům se ponese v bílohnědé(dřevěné) kombinaci. Linka bílá/dřevo, podlahy dřevo, stěny převážně bílé, bílé dveře, vestavěné skříně naproti tomu ale asi dřevěné. V obýváku asi bílá nebo světlá sedačka, stěna aspoň jedna nějaká moka nebo jiný odstín jemné hnědé....prostě tak nějak rozumně. Co právě nechci, je ta sterilnost...na druhou stranu, aby to pořád působilo čistě, nerušivě, aby to nebylo přeplácané barvami a nepůsobilo komediantsky... Kurňa je to těžký:-) Taky si myslím, že by to měla řešit ženská všechno, ale když ten můj má taky svoji hlavu:-) Ale on se zas právě drží moc při zemi...všechno nejraději béžové, nemá představivost, neumí kombinovat...ale to já zas musím trošku prosadit nějaké ženské prvky...;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Tak dobrou, snad zítra někdo přijde s čerstvým nápadem:-) Já jdu pracovat...takže máš pravdu, konec debat:-D
Odpovědět
@kackaj Já jsem omezena právě i tou moji bordó koženou sedačkou, novou kupovat nechci a nakombinovat barvy tak aby to vypadalo čistě a útulně taky nebude vůbec jednoduché... Ráno moudřejší večera, tak zatím ahoj :-D
Odpovědět
Profilova fotka
mě s elíbí taky podlaha dub asi ji budem take mit v barvě asi capucino nebo se mi líbí dub mechový ovšem sou to vinyli a nevím jestly seženu i v plovoučce kyby na vinyl nezbyli penize jinak mi plovoučka do baráku nesmí,ale dekuji za inspiraci bílé dveře to mě nenapadlo,kuchyn bude fialovo šedá tak nevim jaky dveře zvolit,a jelikož do kuchyně-obyváku mame jen jeny dveře a to posuvné tak nevim jestly mi truhlík udělá bílé?
Odpovědět
@regnatka Jaká je to podlaha? Nijak se to netluče, ale nevyniknou ty dveře oproti podlaze...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme po celém domě podlahu v odstínu dub a dveře máme všude bílé:-) Jsem s touto barevnou variantou moc spokojená, po dvou letech, vůbec bych se této kombinace nebála. Dveře se nešpiní, občas je otřu kolem klik a to je všechno;-) My jsme bílé dveře volili právě z toho důvodu, že bychom nechytli odstín k podlaze a zdálo by se mi už moc "předřevováno":-). Máme k tomu ještě schody v dubu jako dominantu obýváku. Je pravda, že linku mám úplně něco jiného, tmavě červenou, takže se to nebije, fotky mám v galerii;-)
Odpovědět
@jahooodka Asi to vyřeším taky tak... Jen přemýšlím, jestli nezvolit dekor javor místo bílé, nemuselo by na tom být vidět tolik ťápanců ( máme bílé doma teď )... Nemáte někdo kombinace podlaha dub + dveře javor?
Odpovědět
Profilova fotka
@jahooodka díky za uklidnění a zároveň podporu v záměru:-) Už se toho bojím zase o něco méně;-) @asen já ti právě nevím, mě se k tomu dubu právě světlejší dřevo jaksi nehodí, to už radší ta bílá. Taky jsem uvažovala, že bychom dali nějaký ten javor nebo něco podobného, ale fakt si to nedokážu k té dubovce představit... Jenže moje představivost je taky marná:-D Ale k té fialové, šedé bych spíš volila pořád tu bílou...nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, my budeme dávat dubovou podlahu a bílé dveře, ale ještě si dokážu představit nějaké světle šedé a i dubové, ale to by musel být stejný odstín :-)
Odpovědět
@asen je to laminátová podlaha Egger, Dub Cortina....
Odpovědět
Profilova fotka
@kulashaker1 tak s šedou zatím v interiéru nepočítáme vůbec a právěže ten stejný odstín dubu...to už máme doma teď a chci změnu. Bílé budou dobré:-) Dík:-)
Odpovědět
@asen Ten dekor javor mě taky napadl.... Nebo ještě Masonite má odstín vanilka, ale ve skutečnosti jsem je nikde neviděla, ani fotku na netu jsem nenašla, ono totiž není vanilka jako vanilka, kdyby šly barvou do slonové kosti, tak bych nad nima taky uvažovala... ale co když budou žluté :-(
Odpovědět
Profilova fotka
A co třeba bělený dub? Stejné dřevo jen ve světlém provedení?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@regnatka prosím je to Egger cortina? měla jsem představu trochu víc do hněda.....
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?