Dveře - otvíraní do WC nebo do chodby?

Ahoj bohužel máme WC o rozměru 87 x 160 s nejmenším unyvatkem co jsem našel. Opravdu hodně bych chtěl dveře otvíravé dovnitř. Podle odhadů to vše v podstatě vleze.Ale zajímala by mě praktická stránka věci. Je zde někdo se stejnými rozměry WC a dveřmi dovnitř. Je to omezující nebo to zbytečně řeším.Díky za zkušenosti
Odpovědět
A jak máte velké dveře? 80? A na které straně je máte? 87 nebo 160?
Odpovědět

Odpovědět
Tak pokud dveřím nezavazí umývátko, tak myslím, že ok. Pokud dobře počítám mezi otevřenými dveřmi a WC (pokud máte závěsné) Vám zůstane cca 1 m, to musí stačit. Ale jestli máte pochybnosti, existují i dveře posuvné :).
Odpovědět
@hanzik My to tak máme a je to v pohodě. Vlezla se i skříňka s umývátkem (takové hluboké korýtko), mám to někde v albu. Šířka místnosti je 0,9 m, dveře 70 cm. Potřebujete víc místa na jedné straně kde bude klika, ale podle toho obrázku to vypadá v pohodě.
Odpovědět
Dveře jsou 60cm.Díky za uklidnění samozřejmě jsem si to trochu vymeřoval a vše to vychází jenže v praxi to může trochu vadit. Hlavně s tím umyvadlem.
Odpovědět
@kkaccullka Dívám se ale že vy to WC máte přes 2 metry dlouhé.
Odpovědět
@1karel1Zustane tam od otevřených dveří k hraně WC cca 40cm (160-60dvere-40cm zachod-20cm geberit) No chtělo by to někoho s podobnym půdorysem :-)
Odpovědět
Dobrý den, do otvírání dveří dovnitř bych u malé místnosti jako je wc nešla. máme to tak v práci a stojí to opravdu za prd, není to konfortní. Udělala bych otvírání ven nebo posuvné.
Odpovědět
@hanzik Tak pokud těch 160 cm je bez zazděného geberitu, tak do toho bych nešel, to už je málo místa. Dveře otvíravé ven nebo posuvné.
Odpovědět
Profilova fotka
zrovna včera jsme měnili otevírání dveří směrem ven, máme podobné WC, ještě kratší, bylo tam strašně málo místa a kdyby se tam náhodou někdy někdo skácel, tak bychom neměli šanci se tam dostat a že se nám nedávno něco takového naštěstí v jiné místnosti přihodilo, rozhodli jsme se otočit dveře směrem ven, snad to už bude dobré
Odpovědět
@romik67 No tak přesně tahle situace mě napadla také. My ty dveře máme umisteny společně v chodbě kde na málem prostoru máme dalšich patero dveří a mít jenom jedny otevírány ven do chodby se obávám že bude vypadat otřesně.Máte někdo doma tuto variantu?Jak to vypadá?Při příčce 7cm se to ztratí ale při obložkách ve zdi 20cm to vidět půjde. Nevím jak moc.
Odpovědět
Právě kvůli tomu, že by mohl někdo upadnout a tím dveře zablokovat, se u malých WC doporučuje otevírání ven. A myslím si, že ani u těch dlouhých člověk chybu neudělá. Představte si, že máte zlomenou nohu, berlu a ted se tam motejte.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
A nechceš tam dát šoupačky?
Odpovědět
Mě se to teda moc nelíbí, přijde mi to nepraktické jak kvůli úklidu za těmi dveřmi, tak kvůli tomu že když vstaneš a jdeš z wc, musíš zase couvnout, abys těm dveřím uhnul. Taky je pravda co píše @romik67 - když tam někdo omdlí, nedostaneš se k němu. Stejně tak si neumím představit jak tam polezeš např. s nohou v sádře.. My máme o trochu delší wc než vy a stejně jsme dali dveře otvírané ven :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@littleluu9 máš pravdu, úklid špatný, když chci vejít musím se nasoukat až do rožku, otylejší mají velký problém se tam vejít, když jsme to všechno sečetli, řekli jsme si, že prdíme na design a volíme praktičnost:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanzik včera jsem vkládala fotky, myslím, že to nevypadá až tak moc zle, bydlet budete vy a občasná návštěva to prostě přežije
Odpovědět
Profilova fotka
neni na to nejaka norma, ze se maji dvere otevirat ven? prave z duvodu, kdyz by tam nekdo omldlel apod?
Odpovědět
Ne není,je pouze určena minimální velikost WC při otevírání dveří ven a při otevírání dveří dovnitř, v závislosti na tom, zda je použito obyčejné nebo závěsné WC a zda je osazeno umývátko.
Odpovědět
@jonnyj Ty už tam bohužel nanapasuju hned vedle jsou další dveře.
Odpovědět
@romik67 Díky moc ty fotky opravdu moc pomůžou asi mi nic nebude zbývat.Chceme sice dveře tmavé a možná to bude více vidět.Každopádně praktičnost a bezpečnost především a holt jedny budou opačně. Kdyby jste ještě někdo měl fotku několika dveří z toho jedny opačně určitě by pomohla. Děkuji Všem za pomoc.
Odpovědět
@inkajanakova Přesně tak a do toho se už ani zdaleka nevlezeme.
Odpovědět
@hanzik máme v bytě chodbu a z ní dveře do ložnice, pokoje a z druhé strany v rozšířené části dveře na wc, vedle do koupelny a v pravém úhlu zašupovací do pouzdra do komory a myslím, že to vůbec nevypadá špatně, mrkněte ke mě do alba. Spíš než na tom, zda se budou dveře otvírat dovnitř nebo ven podle mě záleží na celkovém vzhledu. zkuste mrknout, myslím, že to tam mám vyfocené. Dveře do místnosti máme pouze do pokojů, wc a koupelna nebo jakákoli malá místnost vždycky ven. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ven to je výhodnější nedostanete čelo když náhodou někdo nebude vědět že wc je obsazeno. 8-)
Odpovědět
@tomy52 To dostane když bude procházet po chodbě:-) Člověk si nevybere.
Odpovědět
@jenies Já se bojím toho, že ty dveře jsou troje hned vedle sebe a zrovna ty uprostřed by byly ven.Možná je uděláme všechny tři ven ale to zase budu muset presekávat elektřinu.
Odpovědět
@hanzik zvažte si to, já bych je dala ven, myslím, že u menších místností je to opravdu praktičtější a dveřmi dovnitř si ubíráte komfort ale i místo
Odpovědět
Profilova fotka
my mame otevirani dovnitr,ale je pravda mame wc dlouhe 190cm a sirka 109cm.kdyz otevru naplno mame to od misy 55cm.nechtely jsme otevirat do chodby kvuli tomu aby se nestalo ze nekdo nedostane dvermi pres oblicej.nam to teda vyhovuje achod je dost velky,nemusim se nikde soukat do rohu abych zavrela jak to nekde byva.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanzik A co otevírání v obou směrech? http://www.sapeli.cz/cs/rady-a-inform... ERGON
Odpovědět
Profilova fotka
já byl kdysik v čajovně a byli tam pidi hajzly a dveře se otevíraly dovnitř a byl celkem kumšt se dostat do kabinky a to až takový že jsem se na to......takže já jsem rozhodně pro otevírání ven.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?