Dveře Sapeli - 2 panty, máte s nimi nějaké problémy?

Profilova fotka
Chtěla bych se zeptat majitelů nových dveří Sapeli, které mají nově pouze 2 panty (výroba a prodej 2013), jestli s nimi nemají nějaké problémy. Do nového domu jsme si přes dodavatelskou firmu vybrali dveře Sapeli (byly ve standardu domu), konkrétně typ Elegant. Při objednávání v r. 2012 nás nikdo neupozornil, že dveře nově nebudou mít standardně 3 panty, ale pouze 2 panty, je možné, že dodavatelská firma to v tu chvíli ani nevěděla. Mysleli jsme si, že dveře Sapeli jaksi patří k těm lepším dveřím obecně, že prostě budeme mít kvalitní dveře, když se teď poměrně masivně prodávají a dodávají do novostaveb, že si je lidi obecně chválí ...... Ovšem po instalaci dveří dodavatelskou firmou nastaly problémy a naše zklamání. Pokud nechám nějaké dveře otevřené, tak se sami zavřou, nebo pokud jiné nechám mírně přivřené zase se otevřou a to i přesto, že v celém domě není otevřené jediné okno, takže o průvan jít nemůže. Několikrát tady byl technik z dodavatelské firmy a dveře se pokoušel seřídit, neúspěšně, problém trvá dál. Přitom zdi i obložky jsou naprosto v rovině. Stejný problém nastal i u sousedů, kteří mají ve standardu také dveře Sapeli, jen jiný typ. Bylo nám tedy technikem od dodavatelské firmy řečeno, že dveře Sapeli mají od letošního roku (2013) pouze 2 panty, dřívě měly standardně panty 3, no a díky tomu jednomu chybějícímu pantu údajně nejdou dveře seřídit tak dobře - "2 panty nelze "zkřížit", takže se nadále budou sami otvírat/zavírat. Tak se chci zeptat, má někdo z majitelů stejný problém? 2 panty a dveře se sami zavírají/otvírají? Jak jste to řešili? Co Vám řekli přímo v Sapeli?
Odpovědět
my máme dveře od Sapeli, první jsme dávali v roce 2007 - taky mají 2 panty a není s nimi doteď žádný problém, letos jsme se rozhodli pro výměnu dveří i v druhém patře a šli jsme opět do sapeli - tedy 2013 taky 2 panty a takhle nám "blbnou jedny dveře - samy se zavírají - podle mě to blbě seřídili, já do nich stejně dávám zarážku tak mi to nevadí, ale fakt bych řekla, že je to neschopností dodavetelské firmy je dobře seřídit
Odpovědět
Profilova fotka
vždy jsme měli dva panty: Sapeli mám již po třetí od roku 2005..taky se mi nyní dvoje zavírají ale budu volat na seřízení
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 @pajapoj Díky, díky. No, chtěla jsem znát názor i ostatních, protože "dodavatelská firma" resp. její zaměstnanec je truhlář a tvrdí, že to prostě líp nejde. Strávil u nás x hodin a výsledek stejně není poznat a "vymlouvá" se na to, že ty dveře jsou těžké a ty 2 panty to neudrží v rovinějsou tam 2 panty. Ale nás to štve, přece není normální si pořídit nové dveře a aby se otevíraly/zavíraly, to ať mi nikdo netvrdí, že těch x desítek ostatních lidí, co si tento rok pořídilo nové dveře Sapeli má stejný problém, to by ta firma zkrachovala, ne? Takže dveře jsme reklamovali developerovi a čekáme na příjezd technika od Sapeli a jsem zvědavá, co nám řekne. Ještě někdo nějaké zkušenosti? Potřebuji co nejvíce argumentů ať už pro dodavatele stavby nebo Sapeli. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn argument je že máte dveře bez Brano(zavírá samo) a že vám je jedno jak to udělají..zatím si nechte vypracovat přímo od Sapeli protokol, zda je to běžné..budou ochotní protože je nějaký developr tímto může poškozovat..a až přijedou na reklamaci, budete mít v ruce toto prohlášení přímo od výrobce
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 on ale není problém na straně "developera" (či prodejce v našem případě), ten dělá co může, toho truhláře k nám poslal už několikrát a i ten truhlář má snahu s tím něco dělat, protože tohle za svůj život prý ještě neviděl. Např. jedny záchodové dveře otevřete, oni se pomalu začnou zavírat až se téměř přivřou a pak se zase začnou otevírat do poloviny vzdálenosti. To skoro popírá fyzikální zákony. Přitom průvan opravdu není, zdi jsou rovné, obložky taky. Problém je spíše na straně Sapeli, protože ti nám nechtějí uznat ani reklamaci prohlých dveří a tvrdí, že norma je prohnutí až 3 mm na délku dveří. Jenže my máme 6,2 mm na délku dveří a oni hrají mrtvé brouky. Takže bych spíše potřebovala argumenty pro toho technika ze Sapeli, protože i ten truhlář říkal, že jestli přijede, tak on se tam klidně postaví jako žáček z první třídy a nechá si ukázat, jak to ten technik na 2 pantech seřídí, aby se ty dveře neotevíraly/nezavíraly.
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn aha...tak to zlomte vaz
Odpovědět
Profilova fotka
Máme dveře Sapeli instalované letos v říjnu model Elegant a žádné problémy s nimi nemáme. Drží v jakékoli fázi otevření. Potřebovali jsme dvoje osadit do kovových futer, které mají tři panty, tak je vyrobili se třemi panty a ostatní na obložky se dvěma panty. Prodejce nám řekl, že na obložky se dělají běžně se dvěma panty. Spíš si myslím, že je neumí seřídit.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív jsem odpověděla a potom četla ostatní. Viděla bych chybu v dodávce od Sapeli. Pokud to dělá i sousedům a mají je dodané ve stejný termín, tak to bude vadná celá dodávka. Jestli už máte toho technik ze Sapeli najednaného, tak jsem zvědavá, jak mu to půjde. Tohle opravdu naštve.
Odpovědět
Profilova fotka
tak my máme týden namontované od Sapeli, model elegant a taky se nám jedny sami zavírají. Přiznám se že mě to ani nenapadlo řešit a že se dají vůbec seřídit :) , tak aspoň vím že jo a budem to řešit.
Odpovědět
My jsme při rekonstrukci domu přídili v akci dvwřes obložkami od Sapeli. Montáž jsme si s ženou provedli sami, ale při rozbalování a usazení jsemzjistili, že z 8 ks jich byly 3ks křídel prohlích, že jsme jsme je museli reklamovat. Proběhlo focení s metrem a detailym, ale reklamaci uznali a vše pak bylo ok. Jinak k 2 pantům - závěsům nic proti, Dveřní křídla jsou lehké, jde o tzv. papundekl, takže žádný problém.
Odpovědět
Jinak rada k samotnému zavírání dveří. Též jsem s tím měl problém a jednoduchá oprava je, že do pantu samice vložíte kousek kartonu, aby závěs těsnil a máte klid. Někdo (i montážníci) do pantu dávají kousek brusného papíru, aby zabránili samozavírání. Taže horá, pojďme do toho :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kukiss díky za radu, možná vyzkoušíme. Ale řekněte mi jedno, je normální a správné, aby si zákazník sám opravoval dveře, (resp. závěsy), navíc když se tato firma snaží prodávat dveře stylem "my máme ty nejlepší a nejkvalitnější dveře" ..... a taky jsme nejdražší..... Sakra stálo to prachy, nemalé, a já si mám sama doma něco opravovat.....něco co mělo fungovat hned?
Odpovědět
Článek se načítá
bbn samozřejmě, že máš pravdu, ale jak určitě vidíš v této zemi ve všech odvětvích, je prioritou pouze biznis, né klient, běžný spotřebitel.
Odpovědět
taky se nám zavírají dveře od Sapeli, budu to řešit
Odpovědět
taky máme Sapeli a zavírají se nám tedy jen jedny jediné, manžel to chtěl řešit, ale jsou do koupelny s WC a mně to nakonec vyhovuje :-D jinak by tam bylo neustále otevřeno :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@bbn Mntuji dveře a zárubně od jedné firmy a opravdu je norma na dveře 3mm na 2 metry. Pokud je to více jak 3 mm je to uznatelná reklamace.
Odpovědět
@bbn Pokud můžu doporučit vysaďte dveře vezměte si malířskou pásku a obmotejte čep pantu v zárubni pozor nesmí to být moc protože jinak dveře zpět nenasadíte. Když to uděláte mělo by to pomoct. Však uvidíte zda se budou otvírat/zavírat. S Pozdravem S.
Odpovědět
Dobrý den, i my máme (měli) takovýto problém se zavíráním. Panty Sapeli jsou řešeny hodně iteligentně. V pantech je totiž kulička, po které vlastně "klouže" vnitřek pantu. I když tvrdíte, že jsou dveře, resp. obložky usazeny správně svisle na všechny strany, tak tomu tak není. Jinak by se dveře nezavíraly nebo otevíraly sami. Když už je tento problém, stačí dveře vysadit, vyndat kuličku o průměru cca 3-4 mm a je po problému. Pak "panty" fungují jako klasické panty bez kuličky a už se sami nezavírají. Kuličku dávají do pantů kvůli absolitně lehkému chodu, aby bylo tření co nejmenší. Pěkný zbytek dne :-) :-) :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@bbn To je montážní firmou, že neumí seřídit. Ty panty jsou totiž na "kuličkách" a ty jsou hrozně citlivý. Každé dveře se jednou svěsí a kord když novostavba není úplně vyzrálá a hned se do ní dávají dveře - má to hodně aspektů. Ale buď to jde seřídit nebo si můžete pomoci sami, tím že si nastříháte 1x1 cm fólie (o něco málo silnější než je euro fólie a vložíte do vrchního pantu. Nebo další variantou je koupit si těsnění co se užívá v koupelnách a to dát na spodní pant a předstane to. Ale je to pouze o citlivosti pantů, ale říkám, jde to seřídit.
Odpovědět
dva panty ....muzou byt ok, ale zalezi na variante provedeni dveri ( váze!) a zachazeni, takze nekomu vydrzi leta a jinemu ne. samozavirani otevirani.... = nevyladene dvere do vodovahy. budto seridit ( i to nekdy nejde = spatne ustavena oblozka, neni ve vodovaze) nebo vlozit na trny pantu ten zminovany brusny papir.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?