Dveře Sapeli x Masonite. Máte zkušenost?

Zdravím všechny stavitele :) Máte někdo zkušenosti s vnitřními dveřmi firmy Masonite?
Odpovědět
Za kliku jsem už je držel oboje přímo ve výrobních závodech, ale to je asi tak vše. Masonite = bývalý KronoDoor = nový výrobní závod na okraji Jihlavy (měl jsem tu čest osobně), v němž tedy asi nebudou nějaké staré výrobní technologie (na ty už jsem se podívat nešel:-)). Sapeli = totéž v bledě modrém a průběžně modernizované kousek vedle, jen s českými vlastníky, kteří - na rozdíl od těch zahraničních - obvykle nepotřebují ze svých tuzemských aktivit sanovat neefektivitu a nepružnost mateřských "globálních" koncernů. Více už posoudit nedokážu.
Odpovědět
Ve více prodejnách, které jsme navštívili nás spíše naváděli na kvalitnější Sapeli a u Masonite zdůrazňovali větší problémy při montáži...jelikož byl rozdíl i v ceně, předpokláme, že to je hlavní důvod, proč prodejci vychvalují Sapeli a kvalita bude asi velice podobná. Kdyby tam byly opravdu rozdíly, dáme na doporučení....
Odpovědět
Profilova fotka
my máme doma v domecku Masonite a v pohodě, hlavne nás presvedčila cena a zatím nelitujem....takze ja muzu masonite doporučit
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
u levných foliovaných dveří asi nějaký extrémní rozdíl k pozorování nebude, pokud ale začnete srovnávat laminát a dýhu z produkce Sapeli, s výrobci jako je Masonite, Solodor...., tak už bude o čem diskutovat. Stačí se jednou za rok podívat na stavební veletrh....Sapeli používá nové výrobní linky, jiné technologické postupy při výrobě, kvalitní materiály, a to vše je na první pohled vidět.
Odpovědět
U posuvných jednoznačně Sapeli, my máme Masonite, kamarádka Sapeli a je to nebe a dudy. Normální máme taky Masonite a trochu rozdíl to taky určitě je, ale zatím jsou OK. Zase se mi líbil mnohem víc odstín, u nás to byla otázka barvy, kterou jsme ladili k podlaze, vestavěné skříni... Nyní bych ale volila Sapeli, opravdu tady platí, že vyšší cena, vyšší kvalita. Posuvné jsme už jednou reklamovali, opravili je, ale pořád to není to,co by mělo. Kamarádka má posuvné Sapeli, má je mnohem déle, a jsou perfektní.
Odpovědět
my máme vše Sapeli a spokojenost.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame v byte oboji, tusim. Sapeli nam delala firma, masonite jsme si montovali sami. Rozdil vnimam velky, ale navstevam to neprijde. Jde o to, ze sapeli ma lepsi tesneni kolem dveri, dobre tlumi pri zavirani, nedela ramus, ma lepsi povrch (to ale mozna srovnavam nesrovatelne, M mame nejlevnejsi strikanou barvu za 700 Kc z Baumaxu, S laminat), pusobi bytelneji a po dvou mesicich uzivani nevrzou panty.
Odpovědět
měli jsme masonite a vypadaly hezky, ale teˇje dobrá akce na dýhované sapeli dveře a tam není o čem diskutovat...kus vyjde o cca 2-3 tisíce dráž, ale kvalita je nesrovnatelná
Odpovědět
jojo, dívala jsem se na net, teď jsou v akci ještě dveře Tenga, dýhovaný dveře i zárubně, cena je opravdu výrazně nižší, člověk si může dovolit v podstatě dýhovaný dveře za cenu laminátových. Škoda že je to na delší dobu poslední akce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@monulkab Pročpak je na dlouhou dobu poslední akce?
Odpovědět
protože slev už bylo dost :)
Odpovědět
Profilova fotka
@monulab Co tak sleduji, mají pořád nějaké slevy.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My měli objednaný Sapeli, ale jelikož v Teplicích je velmi nespolehlivý prodejce - čekali jsme 14 týdnů (!) - zrušili jsme to a koupili Masonite. Zatím nevnímáme žádné problémy nebo vady. Cena byla podobná, ale Sapeli měli zrovna akci na příčný dekor, Masonite jsme si vybrali, co jsme chtěli. Do 3 týdnů doma. Spokojenost.
Odpovědět
Máme vybrané dveře od Sapeli, Masonite jsme viděli v Obi a přišly nám takový "nepodařený" ... tak těžko říct, zda tam nebyly nějaké zmetky ...
Odpovědět
@zevero no ono dost často je v obi druhá třetí jakost. To je jako např. se sprchovými kouty a vanami. přímo z Ravaku nám řekli, že do obi se dodávají "nepodarky" ze levno a lidé s tím holt musí počítat.
Odpovědět
@kacka.va Fakt jo? tak je to jasný ... v Obi nic nekupovat :-D
Odpovědět
@zevero klidně kupovat, ale prostě už počítat s tím, že to může být problém. U některých věcí to za to stojí, u jiných ne, každý musí zvážit, co obětuje na úkor ceny ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám dotaz pro ty, co mají MASONITE - kdo máte dveře ořech lamino (nikoli kašír) - jak jste spokojení??? A jaká byla doba od objednání??? Díky moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@beatrice.h ahoj sice nemáme masonite, ale máme sapeli, model NORA, vyšly opravdu levně -4 dveře za 25 tis. včetně montáže, dopravy. také odstín ořech. jukni do mého alba pokud máš zájem .. dodání přesně 6 týdnů. s dveřmi zatím spokojenosti a hlavně všem se líbí :)
Odpovědět
@beatrice.h Tak my máme v laminu, ořech a buk. Buk jsme museli vzít do bytové části kvůli menšímu prosvětlení, ořech máme pouze v technických místnostech. Rozhodně je ořech hezčí :-) . Jinak s nimi nemáme sebemenší problém. Oproti kašírovaným jsou opravdu bytelné, těžké. Brali jsme je před 2 roky. Nyní jsme dokupovávali ještě ořech v kašíru, do dílny. myslela jsem, že to bude stejný odstín jako lamino, ale jsou o dost světlejší a i ten vzor je trochu jiný /jen nevím, jestli náhodou nezměnili současný odstín i u těch laminovaných/. Když jsme brali ty lamino, tak přišly zhruba za 6 týdnů /ale měli jsme tam i protipožární, které trvají déle/, teď ty v kašíru přišli až za 8 týdnů. Objednávané 31.10.
Odpovědět
Profilova fotka
i my máme Sapeli, Lotos CPL odstín teak a jsme spokojeni, všem se moc líbí ;-) Masonite má velice omezený sortiment...
Odpovědět
V celém bytě máme Masonity myslím že Achilles a paris v olši, cca rok. Vypadají dobře a zvuk tlumí výborně. Velká změna oproti původnímu stavu. Jedny dveře jsme museli reklamovat protože byly poškozené u kliky, ale myslím si že to stejně provedli spíš montážníci než výrobce. Ale reklamace proběhla bez problému.Akorát jedny dveře které jsou zašupovací do pouzdra vevnitř příčky jsme objednali Sapelli protože nás všichni odrazovali, ne že by byl probém s dveřmi ale s obložkou- že je složitá montáž. No a musím říct že tedy ty také chodí bezvadně. Jediné co se tím pádem nevystihlo je barevný odstín protože Sapelli i Mesonite mají úplně jiné barvy takže ty jedny dveře jsou opravdu dost dooranžova, naštěstí to je vidět jen z jednoho pokoje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
to "baraz": kdo vám dveře dodával a montoval?
Odpovědět
@mirca36 Toho se take bojim. Mame objednany laminat orech od Masonite (vertika + plne). Jenomze kdyz jsem videla ty kasirovane, tak jsou rozhodne svetlejsi (a hezci:)). Do patku si musime vybrat podlahu a vubec netusim, jaky vlastne odstin ty dvere budou mit:(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Máte někdo od Masonite dveře a obložku v odstínu Jasan? Manžel se bojí, že se rychle poškrábe.....
Odpovědět
a když jsme u těch dveří, mají ladit dveře s okny , nebo s podlahou. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@maty2006 Hezké dopoledne, pokud mohu přispět z našeho pohledu prodejce dveří a výrobce zárubní - jestli máte na mysli 3D dekor jasan od Masonite, odolnost proti poškrábání je určitě větší než u fólie (kašír) a dalo by se říci, že je srovnatelná s laminem, které se doporučuje pro domácnosti s dětmi či domácími mazlíčky. Před chviličkou jsme s kolegyní zkoušely do tohoto dekoru rýt ostrými nůžkami a musím říci, že tlak musel být hodně velký. Troufám si říci, že při běžném domácím provozu k něčemu podobnému obvykle nedochází. Třeba vám informace při rozhodování pomohou...
Odpovědět
Profilova fotka
@pouta zpravidla se dveře ladí k odstínu podlahy nebo v kontrastu k ní, tedy bez ohledu na barvu oken...
Odpovědět
Sapeli už má zase nějakou akci...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme dveře Porta doors, vyšli nás na polovinu oproti dveřím Sapeli a jsme 100% spokojeni. Takže pokud potřebujete ušetřit, tak tady bych se nebála...měli jsme je z pobočky v Mladé Boleslavi. Případně pošlu konkrétní kontakt do IP
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?