Interierové dveře - Prüm, Sapeli a Hörmann

Profilova fotka
Mozna uz tady takova diskuze je, tak se predem omlouvam. Resime dvere do interieru a nechali jsme si je nacenit, zaprve cena docela silena a zadruhe ta kvalita me teda moc nepresvedcila :-| Kdyz uz zaplatit takovy penize tak aspon za poradny dvere. Jake mate zkusenosti s Prüm? Jeste jsem u firmy videla v nabidce dvere Hörmann, mame od nich vrata a jsme moc spokojeni. Diky za nazory :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My jsme vybrali Sapeli, cena celkem slušná, samozřejmě že mají i modely za 20.000,- Kč, ale řada Elegant Komfort vychází cenově dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
Resime to same. Chceme plne hladke bile dvere, lakovane, bezfalcove...mame cenovou nabidku od Sapeli i Prum... chteli jsme dvere objednat do konce roku, ale proste ne a ne se rozhodnout. Prijde mi, ze opravdu ta cena neodpovida provedeni... 😞
Odpovědět
@prochazkovanikol Mrkni ke mně do alba http://www.modrastrecha.cz/blog/frant... Dole v komentáři je i celková cena. S kvalitou zatím spokojenost, bydlíme ale zatím jen krátce.
Odpovědět
Profilova fotka
@frantisekpetru Super. Dekuji! Ta cena je opravdu nekde jinde a kvalita mi prijde taky lepsi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi Videli jsme nazivo Prüm, Sapeli a Hörmann... nejlepsi mi prijdou Hörmann a cenove budou jeste lepe nez Sapeli. Prüm taky dobra kvalita a cena si myslim, ze taky lepsi. Sapeli teda za me vubec. Akorat asi obrovska reklama a nebo jsme byli u spatne firmy, nevim...
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba Dekuji za nazor. My jsme meli naceneny Elegant Komfort a cena 120.000 za 11 dveri, nejake sklo. Bohuzel nas ale kvalitou nepresvedcili.
Odpovědět
Profilova fotka
@prochazkovanikol Tak jsme byli ještě jednou kouknout na Prum, a byli jsme hrozně zklamaní. Chceme lakované dveře a ty zárubně byly děs, prostě místy jakoby tam bylo té barvy míň a byly tam vidět fleky na hranách. Prý je to tak běžně, protože to jinak nejde udělat. Pokud chceme aby to bylo pěkné, máme si koupit CPL :-( Tak za tohle opravdu 150tis. nevyhodím :-) Příští týden jdeme opět obhlídnout Sapeli. Muž začíná uvažovat o dýhovaných dveřích, ale já prostě chci bílé ;-)
Odpovědět
@qeszi taky jsem zvažovala bílé Prum.....a CPL bylo o hodně dražší? Já počítám cca 10000 za dveře s obložkou před nějakou slevou....
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka121 Právě že CPL jsou levnější, lakované jsou dražší. Lakované máme naceněné na cca 150 tis. a to za tu kvalitu opravdu nestojí :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi to je škoda, člověk by si logicky myslel, že to bude kvalitnější... a jiní výrobci? A mohu Tě poprosit jen pro představu o rozdíl CPL a laku %? Děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 Mám nabídku od Sapeli a u nás to vychází 95 tis. CPL a 120 tis. lak - to je jediná nabídka, kde to mohu porovnat. Je to bez posuvek atd, další nabídky na všechny dveře a u různých dodavatelů jsme nechávali dělat jen v laku.
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi hmm skoro třetina, to je dost díky
Odpovědět
Článek se načítá
@qeszi aha, já z tvého pochopila ze hezčí jdou CPL a ze tedy asi budou dražší. Já se v těch povrchových úpravách zatím vůbec nevyznám.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka121 No, to nam pani rekla, kdyz chceme, aby byla barva vsude a nebylo to flekate, mame si koupit CPL 😀
Odpovědět
@qeszi Prosím a kolikatery dveře máte naceněny? V rámci těch 120 tisíc za lak (resp.95tisíc za CPL)? Anebo 150 tisíc? Děkuji :-)
Odpovědět
@frantisekpetru Prosím, vím, že máte strojní větrání, jak máte řešené proudění vzduchu mezi místnostmi, když emáte dveře s žádnou větrací mřížko?
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic Ali, je to za 9 dveří, ale některé bezfalcové, 2 x obyč, z toho 1 x CPL... máme to různě namíchané :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic Ali, to je těžko. Je to za 9 dveří, ale některé bezfalcové, 2 x obyč. a z toho jedny CPL - to za 120 tis. a všechny CPL za 95 tis. 150 tis. je nabídka od Prum za lak ale jsou v tom ještě 1 x posuvné dveře... všechno bez klik.
Odpovědět
@qeszi Děkuji :-) Hmm, tak to jo... my máme cenovou nabídku ranec, ale je pravda, že dveří máme dvakrát tolik, troje budou bezfalcové, troje posuvné (z toho jedny dvoukřídlé) a máme v tom i nějaké "zdobení" a černé kliky (které jsou pochopitelně taky dražší než klasické). Škoda, že bydlíš tak daleko - pozvala bych tě podívat se na ty naše jediné dveře, co máme. Jsou to lakované od SAPELI (v matu) a opravdu mi přijdou dobré - barva jednolitá, stejnoměrná.... jsem perfekcionista, takže najdu na všem něco :-D, ale na těhle dveřích fakt nic ... a cena s nějakou slevou byla 11 tisíc bez kliky (jsou bezfalcové) ... kdybys chtěla, můžu je zkusit vyfotit...
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic Ali, my už jsme více méně rozhodnutí pro Sapeli. Ten Prum nás hodně zklamal. Tam je cena bez klik 150 tis. a ta kvalita tomu opravdu neodpovídá. Příští týden jdeme do studia ještě jednou to omrknout a možná rovnou objednat ;-) Ale neříkej dvakrát, klidně přijedu na kafčo ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic já já já bych chtěla fotku ;), mám sapeli taky v hledáčku a lak je mi bližší než CPL (muž mi zavrhl dřevo...) ta cena za kus je i s obložkou? díky!
Odpovědět
@qeszi Když mi dáš vědět dopředu, klidně můžeš na kafe dorazit :-) Ráda tě uvítám... My máme nejblíž přímo jihlavské studio a tam i ta obsluha je super! Přeji šťastnou ruku!! Jo a my ještě neobjednáváme, takže jsem měla pravdu, když jsem říkala, že budete mít dveře dřív jak my :-D Nás příští pondělí čeká schůzka s truhlářem a já pořád ještě úplně přesně nevím, co vlastně chci a jak to přesně chci - jsem z toho nervozní :-( A navíc na to nemám teď myšlenky... Jo a padl mi dřevodekor - musíme vybrat jiný ... holka, mě už to nebaví :-|
Odpovědět
@tulda27 vyfotím zítra nebo v sobotu (za denního světla, dnes dorazím asi až za tmy) ... cena je včetně obložek . My budeme mít nakonec na 90% CPL ... rozhodovali jsme se mezi dýhou a CPL, původně vyhrávala dýha (k dřevěné podlaze), ale dýha po půl roce (máme vzorek) strašně změnila barvu a ne zrovna v hezký odstín, tak asi skončíme u CPL...
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic Ali, naprosto Tě chápu - navíc, když vám se vše...kazilo :-( My už máme do stěhování snad kousek a čím víc se to blíží, tím víc jsem netrpělivá a protivná, otrávená...taky mě to nějak nebaví :-( Snad to bude jiné až se přestěhujeme. Ale jinak, nebudeme mít všechno, spousta věcí nám bude chybět, co si budeme povídat, pokladna není bezedná :-)
Odpovědět
@martinape Mezerou pod dveřmi. Nevím teď přesně, kolik tam je. Večer zkusím změřit.
Odpovědět
@dejvic Reaguji na info ohledně toho, že máte doma vzorek dýhy, a ta změnila strašně barvu v ne hezký odstín... Je možné v Sapeli, nebo Prüm ty vzorky koupit? Zavžujeme taky mezi bílými dveřmi a dýhovanými....
Odpovědět
@za_bu_ska My ten vzorek dostali ... máme dřevěnou podlahu (dub natural) a vzorek dýhy byl s podlahou takřka totožný ... ale po půl roce je oproti podlaze hrozně do žluta (až žluto-oranžova),
Odpovědět
@dejvic Taky budeme mít podlahu dřevěnou - dub přírodní olejovaný kartáčovaný, okna zevnitř dřevěná olejovaná - takže k tomu právě potřebujeme doladit int. dveře... A který odstín od kterého výrobce tedy tak hodně změnil barvu, prosím?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@qeszi Obnovuji diskuzi, taky máme vybrané dveře od Sapeli a přemýšlíme, že nakombinujeme bezfalcové i falcove. Máte to taky nakonec nakombinované? Jde poznat, že jsou dveře jiné? Z pohledu z chodby budou 2x bezfalcové. Ostatní budem otvírat do pokojů.
Odpovědět
Profilova fotka
My nakonec zvolili falcovy dvere otevirany do pokoju, kde jsou stejne zapadly a u dveri na WC, ktere budem jako jediny otevirat do chodby, jsme zvolili reverzni 🙂 .... takze vzhledove budou stejny 🙂) (puvodne jsem chtel bezfalcovy otevirany do chodby, ale tohle je levnejsi a elegantnejsi)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?