Jak sladit interiér?

Ahoj, jdu k vám pro radu. Než jsme začali stavět, milovala jsem tmavé dřevo - proto máme okna ořech. Teď jsem se ale zamilovala do světlejších odstínů. A co teď s tím? Kuchyně bude bílá, pracovní deska dub bardolino (viz foto). Teď rozmýšlím podlahu a interiérové dveře. Podlaha by se mi líbila také dubová (viz foto). Nábytek si představuji také světlejší (opět bílá, dub). Co interiérové dveře? Největší oříšek. Světlejší (ladit k podlaze) či tmavší (ladit k oknům)? Vlastně nevím, co jiného k oknům ladit, když ne interiérové dveře. Ale mám trochu strach, jak to bude vypadat. Co myslíte? Případně nemáte to někdo podobně, že bych jukla na fotky? Děkuji!
Odpovědět
ještě přikládám fotku barvy okna + pracovní deska (vpravo)
Odpovědět
@mili23 my máme tmavé okna a tmavé dveře, v obýváku je tmavý jídelní a konferenční stůl a bude tmavá skříňka pod TV. Sedačka a židle jsou krémové (to ještě nemám na fotkách) Podlaha je světlá dlažba. Kuchyňská linka tmavý korpus a spodní dvířka a horní dvířka krémová lesk. V pokojích mám středně hnědou a tmavší žíhanou podlahu a světlý nábytek. U syna podlahu do šeda světloučkou a bílý nábytek, postel je v tm.dubu. Fotky mám pro představu v albu, chybí jen ten nejnověkší stav, ale pro představu to třeba pomůže. V podkroví máme světlý dub, něco jako obr.č.2 , tmavé dveře a světlý nábytek. Taky to vypadá dobře, fotky zatím nemám. Asi bych se snažila dodržet max 2 dekory dřeva, když je toho v místnosti víc už to není ono.
Odpovědět
@kkaccullka Děkuji! Víc jak dva dekory neplánuji určitě. Jeden by byl ten ořech - okna, případně dveře? a druhý dub - pracovní deska, podlaha, nábytek. Ale odstíny by byly asi trošku jiné, ikdyž podobné. Nebo dát na podlahu také přímo dub bardolino jako bude pracovní deska? Také řeším, zda nebude vypadat blbě ta podlaha v dekoru dubu a dveře ořech, co myslíte? Jako další barvy by se měla objevit bílá, šedá, krémová, nebo tak něco.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 my budeme mí taky podlahu dub a dveře ořech, ale znovu bych bych vybrala jinak, bohužel už to nezměníme. Já bych asi dala dveře bud tmavé a nebo bílé.
Odpovědět
@kristyn.g A jaká máte okna? Najdu někde nějakou fotečku?
Odpovědět
@kristyn.g A proč bys volila už jinak?
Odpovědět
Dobrý den,přesně toto řeším já když se pohlížím po inspiraci. Zamilovala jsem se do ořechu a momentálně přicházím na chuť odstínu světlemu. Na první pohled bych řekla že by spolu mohli ladit,po hlubším zamyšlení ne,pokud máte ráda "čistý" styl. Pokud jste začala ořechem,držela bych se toho až do konce- krásná je kombinace s bílou. Dub je krásný s bílou nebo šedou. Dohromady bych tyto dekory dřeva nedávala. Než člověk stejně něco vybuduje,zalíbí se mu něco jiného,ale to bychom neudělali nikdy nic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 okna budou bílá. Fotky ještě nejsou, protože máme byt ve výstavbě, ale unáhlili jsme se s výběrem dveří a pak jsme nějak nemohli k nim vybrat podlahu tak to bude takové všelijaké a moc nepasující spolu, ono se říká že buď by měli odstíny sedět uplně k sobě nebo je lepší kontrast, tak když jsme nemohli najít nic hodícího se tak jsme šli do kontrastu, ale i tak to asi nebude nic moc. Jak to bude vypadat se dozvíme až na jaře
Odpovědět
@ellenb ale třeba podlahu ořech prostě nevyberu, jsou na mě moc tmavé. Zatímco v dekoru dub si jich vyberu klidně hned několik. Navíc když budu všechno ladit do ořechu, mám strach, že to bude příliš tmavé. Podlahu tmavou rozhodně nechci :-(
Odpovědět
@kristyn.g tak doufám, že budete mile překvapeni :-)
Odpovědět
Chápu. V podstatě můžete udělat to,jak píšete. Buď sladit dveře s oknem nebo podlahou. Za mě bych podlahu ladila s dveřmi. V barvě oken můžete mít dekorace,doplňky,prostírání,vázy,květináče,rámy obrazu,hodiny tapetu, malbu, atd.
Odpovědět
A můžu mít ještě dotaz,jaký byl původní plán co k tmavým oknům?
Odpovědět
Článek se načítá
@ellenb Tak by se mi to líbilo asi nejvíce, dveře ladit k podlaze. Jen jsem si říkala, co ta okna. Ladit dekorace je super nápad. Takže myslíte sladit interiér do světla, okna zatím neřešit a pak doladit doplňky? To zní dobře ;-) Snad to tak bude i vypadat. No původní plán... Nechtěli jsme bílá okna a z barev v základní cenové relaci se mi nejvíce líbil ten ořech. Říkala jsem si, bílá kuchyň a ořech pracovní deska, to bude super. A stejné dveře. Podlahu jsem nějak v tu dobu neřešila neřešila. Moc děkuji za rady!
Odpovědět
Třeba ty okna nakonec úplně zaniknou v celkovém dojmu,uvidíte. Každopádně jsem zvědavá na foto,mám podobný plán :-)
Odpovědět
@ellenb Jak to plánujete vy, jestli se můžu ptát?
Odpovědět
Ještě nemáme ani projekt,ale momentálně mám v hlavě dvě varianty. Buď vše ladit do budu v kombinaci s bílou a další barvou podle typu místnosti, nebo to samé ale místo dubu tmavě hnědý dekor. Každopádně než začneme, budou jiné trendy a s nimi i nové nápady :-)
Odpovědět
@ellenb aha, tak to jo. Tak ať to jde pěkně od ruky a vše se vydaří. Ještě jednou děkuji!
Odpovědět
je to tak..nové trendy, nové nápady...jak jsme bydleli v bytě, tak jsem byla nadšená z naší ložnice a teď se tomu divím, máme ji v pokoji pro hosty a nejraději bych se jí "střepala" :-)) Ale k tvému dotazu - máme okna ořech (taky jsem v té době nechtěla klasicky známe bílé), k tomu jsem barevně sladila dvířka horních dvířek kuchyně, dveře a schody. Podlahu máme středně hnědý vinyl, nábytek budeme nechávat dělat z masivu taky nějaký středně hnědý - ať jde k tomu vinylu. Zatím si myslím, že vše spolu ladí. Ale je to věčné váhání.
Odpovědět
Důležité je jestli plánujete na oknech záclony. Pokud budou záclony tak okna zevnitř moc nebudou vidět a tudíž bych je do celku moc neřešila. Pokud budou okna bez záclon, jako to máme doma my, tak krásně vyniknou ty tmavé rámy a tam bych to sladila s dveřmi. My nemáme barvu ořech ale nějakou sienna rose, je tmavě hnědá až čokoládová, venkovní dveře stejné, vnitřní dveře dekor ořech rifle (je to taky tmavě hnědé). Ostatní ladíme k tomu. Nábytek a kuchyň jsme doladili k vzorkům oken a dveří a podlaha je vesměs světlá (v ložnici je žíhaná tmavá se světlou).Taky záleží hodně na létech, pokud je dřevo hodně vzorované tak na to pozor, pokud má jen jemná léta tak k tomu se dá toho víc doladit. Pěkně vypadá kontrast dveří a podlahy (nedá se tím nic pokazit). Doladit dveře přesně k podlaze je podle mně těžší. Dub by měl být spíš neutrální, pokud nemá výrazná léta. A ještě jedna rada, vždy vypadá hezky když se v interiéru něco opakuje. Lepší je to mít jednoduché a příliš to nepřekombinovat.
Odpovědět
@petise Díky za info. Já bych právě toho ořechu chtěla co nejméně a nevím, jak to skloubit, aby to vypadalo dobře a nebylo to přeplácané a tmavé. Snad se to nějak povede :-)
Odpovědět
@kkaccullka Děkuji moc za rady. Koukala jsem na fotky a máte to opravdu hezky sladěné. I když na mě docela tmavé, já se teď zamilovala do světlých odstínů. Je pravda, že plánuji záclony, takže by ta okna nemusela být tak vidět a možná bych je mohla tak trochu vynechat. No jsem sama zvědavá, co z toho bude :-) Každopádně moc díky!
Odpovědět
Profilova fotka
Dveře určitě bílé, tím se v prostoru stanou nenápadné. Vezmi si váš prázdný pokoj, kde by byla hnědá okna a dveře (ať už dub nebo ořech), i prázdné to bude vypadat jako plné nábytku. V interiéru bych šla do kombinace dub a bílá, jak se ti to líbí, a na okna bych dala jednoduché voály, je to elegantní a ořechová okna nebudou poutat pozornost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?