Jak vysoké máte interiérové dveře?

Přemýšlíme, jak vysoké zvolit dveře do novostavby, je opravdu nutné volit dveře vyšší než je standard? Jak vysoké máte doma vy?Děkuji...
Odpovědět
Je to hodně o ceně. Vyšší dveře jsou nestandard, tudíž jsou o dost dražší, stejně tak je příplatek za zárubeň ... A pokud jsou do pouzdra, tak ještě víc, protože je dražší (vyšší) i to pouzdro. Mně architekti také navrhli vyšší interierové dveře, ale po zjištění kompletního cenového rozdílu, který byl v řádu stovky tisíc, jsem to odpískal a všude budou standardní 197 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
Proč by mělo být "opravdu nutné" volit dveře vyšší než standart? =-) Za opravdu nutné bych to považovala pokud Vy nebo váš muž měří přes dva metry no ne? :-D
Odpovědět
Su drahsie, nicmene ked som objednaval tie svoje, tak sapeli davali 210 za cenu 197 ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 210cm a je pravda, že nám se líbí víc. Máme je od Sapeli, kde na ně byla akce. Ale nutnost to samozřejmě není, nám se to jenom líbí víc. :-)
Odpovědět
@barter no,nabyla jsem ten dojem z nejake diskuze, kde se standard v dnesni dobe uz vlastne nepripoustel:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak si je nechte vyrobit u truhláře-dveřaře. Ti neznají nestandart a připlatíte si případně jen víc materiálu. My by jsme se u firmy typu Sapeli atd... nedoplatili, za všechny ty divnosti v našem domečku :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@kotatko03 zalezi asi na celkovem reseni domu a taky vysce majitelu. Ja mam 195cm a standardni 197 jsou mi proste male s pantoflema nebo s botama se mi stava, ze potkam futra... jinak my mame: posuvne dvere rozmer 160x265, standardni otvirave vyska 225 a dvere do saten a komor 210. priplatek na ty 225 vysoke byl cca 1000 kc na dvere vcetne zarubni, 210 byly stejne jako standard. Mame dvere na miru od truhlare. vypadaji mnohem lepe nez vsechny "sapeli" atp. Jedina srovnatelna alternativa od tradicniho vyrobce byl Simbera, ale ty staly 2x tolik.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme standartně 197cm. Dokonce i vchodové máme velice nestandartně a proti proudu "jen" široké 90cm a vysoké 208cm. Nějak nás to netrápí, na co větší?
Odpovědět
my máme polskou normu (nevím ted přesně, kolik to je - asi 202 cm) a máme ji z důvodu, že jsme dělali betony svépomocí a nějak nevychytali výšky (nebo spíš byl křivej a podlaháři hodně brousili místo aby dolejvali stěrku) vybrali jsme dveře od polské firmy, kde nechtěli příplatek za atyp
Odpovědět
Profilova fotka
@ekyticka Ahoj, od koho mate dvere? take potrebujeme vyssi a ta polska norma by se nam hodila. Diky moc
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva tusim ze i OknaMacek jsou schopni dodat podle polske normy dvere znacky DRE. Jinak pokud je chcete kvuli tomu ze mate vetsi otvor tak je jednodusi otvor zmensit treba styrodurem shora.
Odpovědět
Profilova fotka
@wawwaw na dre jsme koukali a nevybrali , kazdopadne diky moc
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
nutné není nic, ale vysoké dveře = krásné dveře. a drahé. čím vyšší, tím dražší, téměř řádově. Známý maj dveře v celým baráku až po strop, vypadá to fakt skvěle, a taky to byla prý nejdražší položka ze stavby. :-o takže: 1) líbí se to vám? moc? 2) je vám to osobně fuk, ale chcete být in? splňovat standarty moderních novostaveb? 3) máte praktický důvod? 4) finanční stránka - musíte řešit, nebo se chcete ukázat, že na to máte? (za sebe - mě se líbí moc! :-D)
Odpovědět
Profilova fotka
Dveře budeme mít 225 cm vysoké (můj muž je 2m kolohnát, takže u nás je to spíš otázka pohodlí). Nechávali jsme si je nacenit u stolaře a rozdíl je myslím 10-15% oproti standardu, víceméně opravdu jen cena materiálu. Snažili se nás přesvědčit, že by bylo vhodné kvůli stabilitě přidat 1 pant navíc do každých dveří... No na ty mít už asi opravdu nebudeme :-D
Odpovědět
@zeneva máme DRE Inge (v polský normě byly za stejný peníze jak v český), ještě jsme dívali na porta doors, taky dělají polskou normu
Odpovědět
máme 213cm, manžel má 2m, takže chtěl určitě větší než běžné, ať už se konečně nemusí předklánět (mi se 160cm to bylo jedno); ale taky máme stropy 290cm vysoko, takže se k tomu ty vyšší dveře hodí
Odpovědět
Profilova fotka
@subsomi a mate dva nebo tri panty?
Odpovědět
Moc dekuji vsem za prispevky:-) manzel ma 186cm, ted v byte mame dvere standardni vysky, ovsem mame dva male kluky a kdovi, jak budou ti jednou vysoci, ale asi nakonec nechame zase standard..
Odpovědět
@zeneva 3 panty
Odpovědět
Profilova fotka
tak my budeme mít standardní výšku 197 a ani mě nenapadlo přemýšlet o jiném rozměru.. pokud není nějaká potřeba třeba z důvodu vysoké postavy člověka tak mi to přijde zbytečné platit za vyšší dveře...
Odpovědět
dole 197cm, nahoře 210cm. 210cm bývají bez příplatku. Je to také norma. V polsku je norma okolo 202-204cm. Proto je nabízejí bez příplatku :)
Odpovědět
Profilova fotka
@subsomi diky
Odpovědět
Zdravím, osobně bych volila dveře určitě vyšší. Celkově v prostoru vypadají lépe, opticky ho zvětší a vytváří dojem luxusu. S cenou to nebude tak hrozné. Levnější variantou je obvykle truhlář, kde si můžete vybrat i skladbu dýhy atd. Pro porovnání jsem si vzala dvě cenové nabídky pro klienty od truhláře, které zde uvádím. Varianta 1 jsou plné dveře v dýze dub natural 198 cm skládané do polofládru, bezfalcové (skryté panty), magnetické zámky, zárubně spojené na tupo. Cena bez montáže a kliky: 9440, s montáží a klikou: 10700. Varianta 2 je stejná jako 1, jen výška 225 cm se třemi panty, dýha je přimořená - bělený dub skládaný do figury. Cena bez montáže a kliky: 10870, s montáží a klikou: 12130. ceny jsou bez DPH. Tedy celkový rozdíl 198 x 225 je zhruba 15%. Pokud by byly s přiznanými panty, cena je cca o 2000 nižší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, mohla bych vás poprosit o kontakt na truhláře, který Vám vysoké dveře vyrobil? Předem moc děkuji!! @partici @ivusek @jumpmans Poprosím o odpověď na email lendaraskova@seznam.cz :-)
Odpovědět
3 metry
Odpovědět
@ivusek co kdyby muž nechal zkratit nohy...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?