Jaké dveře zvolit k podlaze stříbrný dub?

Ahoj všem, budu moc ráda, pokud mi pomůžete sjednotit dveře k těmto podlahám (vrchní ten tmavší je vinyl, který půjde do kuchyně s obývakem, pod tím je plovoučka do pokojů). Původně se nám líbily dveře v ořechu, aby podlaha byla kontrastní - ale co si budeme povídat, až moc by se to tlouklo, takže bych volila něco světlejšího a to třeba dveře v barvě jasanu, nebo třeba světlého dubu, nechci přímo toho stříbrného. Mě by se líbily i bílé dveře, ale popravdě se jich trošku bojím :-. Budu moc ráda za Vaše postřehy a věřím, že mi určitě v mém výběru pomůžete. Samozřejmě jsem googlila, jak sladit apod. - ale nebylo to nic specifického pro náš případ. Děkuji všem za Vaše názory. V obrázcích je i odstín javoru a dubu.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám zrovna dnes montují k šedé podlaze hodně kontrastní Prüm Pera Mokka a my jsme spokojeni.Ne každému se to asi líbí ale my ty dveře za každou cenu chtěli po té co jsem je viděli na prodejně,ta kvalita je oproti jiným o dost lepší.
Odpovědět
@indils dobrý den, nejsem sice žádný odborník a já sám mám problém vybrat dlažbudo domu, ale myslím si, že Vámi zvolené dekory dveří se ke stříbrnému dubu nehodí. Volil bych spíše nějaký tmavší dekor dubu. Tak dobře vyberte
Odpovědět
@oskar83 ta tmavá kombinace se nám taky hrozně líbila, jenže máme to v celku malinký a ta tmavá by to zbytečně ještě více zmenšovala a hlavně nábytek neplánujeme moc tvořit do tmavých barev - či do tmavého dřeva (máme vlastně představu o kombinaci betonu a světlých barev bez dekoru dřeva). Každopádně, jak to máte vy, tak by to bylo krásný - jenže z těch výše napsaných důvodů, by už jsme to měli moc překombinováno. Nakonec jsme se rozhodli pro bílé dveře, ano je to sice bílá, ale než složitě pak vymýšlet všechno okolo, tak ta bílá je univerzální. Ale moc děkuji za ukázku, vypadá to vážně skvěle a myslím, že toto pomůže v rozhodování, pokud taky někdo přemýšlí o této kombinaci.
Odpovědět
@mirek_dusin díky za Váš názor, máte pravdu - popravdě se mi to taky moc nelíbí, tmavý dekor by jistě byl vhodnější, ale z důvodů, které jsou v odpovědi pro oskara, tak jsme nakonec zvolili bílé dveře. I tak děkuji za Váš názor. :-)
Odpovědět
@indils za málo, já zase řeším podlahy, dveře bych ladil k ostatnímu nábytku
Odpovědět
Profilova fotka
@oskar83 právě jsme položili dost podobnou podlahu, i vypínače máme takto jako vy...no dveře budou oříšek. tmavé se mi líbí, ale stejně jako píše indils, bojím se toho. máme úzké dveře a jedny vedle druhých na pidi chodbičce :-/ bude k těm dveřím ladit něco dalšího? schody? nábytek? @indils u nás to vypadá nakonec asi taky na bílé ač se mi do toho nechce. mohu se zeptat jaké jste vybrali a jak jste spokojení?
Odpovědět
@blahova_andrea právě si myslím, že i ty bílé dveře to krásně opticky zvětší a udělá i takové “svežejší”. Ty tmavé by to krásně zahřály a zútulnily - jenže to se pravě hodi do těch prostornejsich místnosti a my máme pravě taky malou chodbicku. Máme od Sapeli dveře elegant - hladké bílé a plné, jen z chodby do obývacího pokoje s kuchyni máme ve dveřích mléčné sklo. Určitě kdyby bylo víc penízku, pořídila bych si všude nějaké krásné bílé designové a to i třeba lesklé. Našla jsem par fotek, kdy dvere jsou se světlou podlahou a vypadá moc hezky.
Odpovědět
Profilova fotka
@indils mě se bílé dveře líbí na pohled, i právě s jakoukoliv podlahovou, líbí se mi i šedá zeď okolo, jen se prostě bojím té bílé. potřebovala bych bílé dveře kvalitní, ale ne drahé :-( právě jak to máme maličké, tak ta bílá je hlavní volba právě kvůli té optice. jinak bych šla do nějakých tmavých
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Na schodech bude taky stejný vinyl jako podlaha, zábradlí nerez a na nábytek už moc peněz nezbývá tak se uvidí, ale pokusíme se to nějak sladit 😀. Koupelnu máme jednu šedou a druhou s tmavým dekorem dřeva takže tam je to OK. Kuchyně taky tmavší spodní skříňky a šedá deska, tu ještě nemáme. Žádné návrhy jsme neměli, vybíráme od oka. Bílé dveře budou taky pěkné, prosvětlí to a opticky zvětší.Hodně zdaru a málo nervů při výběru přeju.
Odpovědět
Profilova fotka
@oskar83 díky, taky nemáme návrhy a prostě se jede, jak to přijde :-N tak ať se daří i vám.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
My jsme zvolili kontrastní barvu. Fotky zkreslují, ale barvu podlahy máme stejnou jako vy.
Odpovědět
Článek se načítá
My mame takto. Sedobezove podlahy (dlazba temer stejna jako plovoucka), a schody a dvere take stejne, a do kontrastu. Dvere jsme chteli tmavsi nez podlahy urcite, nakonec jsme se podridili schodisti, protoze se nam tmave masivni libily vice nez svetle.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?