Jaké zvolit interiérové dveře?

Profilova fotka
Ahoj, prosím jakou barvu dveří byste zvolili? Máme dubovou vinylovou podlahu, okna a vstupní dveře světle hnědý dekor dřeva (birke rose...něco podobného jako buk, taková narůžovělá hnědá jakoby). No a teď nevím, jestli zvolit dubový dekor dveří, nebo spíš dekor k těm oknům, nebo úplný kontrast...nějaké tmavší dveře a nebo naopak jenom bílé. Já bych byla pro bílé, hodně prosklených dveří, chci mít prosvětlený dům. Manžel bílou nechce (nevím ještě jak moc), je spíš pro to dřevo. Nevím, jestli si na bílých dveřích trvat, nebo jestli povolit (zatím je sice vše v domě kompromis...ale popravdě myslím, že ustupuji já manželovi, což mi nevadí, ale třeba ty dveře bych si prosadila:-)). No, takže jde mi spíš o názory, jaké dveře máte, nebo byste volili k dubové podlaze a oknům jak jsem psala. Jo a nebo se orientovat podle nábytku? Ten ještě nevíme jaký bude, takže by šel nápad s nábytkem ruku v ruce s výběrem dveří....je to těžká logistika to zařizování, už se mi vaří hlava mimochodem:-D Tak díky za názory, popř. můžete i připsat, od jaké firmy máte int. dveře a jak jste s nimi spokojeni....veeelice děkuji;-)
Odpovědět
My jsme původně chtěli tmavě hnědé dveře, líbil se nám ořech, ale protože máme tmavou ořech podlahu (vinyl), tak vyhráli bílé dveře a jsme oba moc rádi. Takhle vyniknou jak dveře, tak i podlaha. Rámy oken máme taky tmavě hnědé k podlaze, stejně parapety vevnitř. Nábytek v ložnici plánuji buď bílý nebo světlý dub (jenže tam je dubová podlaha, tak je to jiné). Jídelní stůl a schody máme dubové, stejně tak plánujeme i nábytek v obýváku. Chtěli jsme dveře Sapeli, kvůli ceně jsme vzali jiné (myslím Top Doors) a není to ono. Sice se to tváří dost podobně a stačí to za tu cenu, ale přítel tam vidí rozdíly, hlavně v dojezdech u šoupaček a ještě i jiné detaily, které ani já nevidím, ale on je z toho asi z jediného teď nešťastný. Je to asi jediná věc, u které jsme ustoupili no. Držím palce.
Odpovědět
Profilova fotka
@kuliseks díky moc za odpověď. Ty bílé dveře jsou fakt hezké...chci to kombinovat i se sklem...bez něj možná bude jen technická, jinak i do koupelen plánuji aspoň tenký proužek (přijde mi praktické vidět, že se tam svítí a tudíž je obsazeno). Včera manžel vzal možná bílé dveře na milost, asi si je ještě budu dál prosazovat. Nevím jaké jiné zvolit. K tomu dubu už dub nechci, ten javor/buk nebo prostě to světlé, co máme na oknech, mi vyloženě k tomu dubu taky nepřijde ono, víc tmavé, to by zas asi ztmavilo interiér a to já nechci. A jak dlouho prosím ty bílé dveře máte? Neregistruješ např. kolem klik, nebo kde se víc chytají a omývají víc fleků, nebo někdo tu i psal zažloutliny od toho umývání? Díky moc...snad to dopadne podle mého:-)
Odpovědět
@kackaj No máme je asi půl roku. Když svítí sluníčko, tak semtam nějaké otisky už vidím, ale přiznám se, že jsem dveře zatím nepulírovala (když nepočítám den, kdy jsme je nasadili). Taky záleží, jaký budete mít povrch. Jestli matný nebo nějaký lak apod. To by vám měli už případně poradit i výrobci.Myslím, že ale otisky jsou vidět i na tmavém stejně jako na bílém.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?