Máte dveře z masivu, nebo od firmy z dřevotřísky?

Ahojky, chtěla jsem se zeptat máte dveře z masivu,nebo od firmy z dřevotřísky ? Stále nevíme který druh! Moc děkuju za odpovědi
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
také by mě to zajímalo...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme objednané z masivu ... mají nám je přijít montovat příští týden ,tak pak ti sem dám fotky jak cca vypadají ty naše :) ;-)
Odpovědět
@roubickova @klara.t @petulka_zdenda V pondělí nám dorazily dveře z masivu. Jsme nadšení. Jsou moc pěkně udělané a sehnaly jsme je za velmi slušnou cenu...Nechala jsem se jen ukecat, že ještě trochu ztmavnou, takže je nemoříme a jen lakujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip na kolik vyjdou jedny dveře? nějaká klasika..80cm?
Odpovědět
My máme v bytě z masivu a už nikdy více, v koupelně se nám zkroutili a jdou špatně dovírat. Takže do baráčku to jistí dřevotříska :-)
Odpovědět
Profilova fotka
také budeme mít z dubového masivu, už jsou v truhlárně hotové, ještě je nalakují a v lednu namontují, mě přijdou krásný, bezfalcový, jednoduchý a hlevně ne z papíru.... ale ta cena je do celého domečku příšerná (v porovnání s nabídkou sapeli v dýze skoro o třetinu víc)
Odpovědět
@klara.t Jasanové za cca 3 tis. a smrkové ani ne za 2 tis. bez kování a bez povrchové úpravy. Ale běžně bývají o hodně dražší. Jiné kalkulace jsem měla tak za cca 8 tis.
Odpovědět
já si myslím že to je všechno co si člověk může dovolit. mi máme doma dveře od sapelli dýha buk. cca 6 let postupně se budou vyměňovat za dřevěné. musí se s nimi jednat z lehka :-) teď jsem zadělával i šoupačky od sola bílé povrch cpl a fakt jsem z toho nebyl natšenej hrůza děs. je jasný že každý nemá na dřevo i když myslím smrk je docela levnej a vlastně cena buku není zas tak tragická.cena by byla asi podobná jak od sapelli v dýze. no jo no je to všechno o penězích :-) krutá realita :-)
Odpovědět
@jancip no jo no 3 tisíce :-) bez laku napoštědla, štetky, brusného papíru, kování, protiplechu zámku, štýtku a ten čas s tím. bez práce další cca 3000kč navíc musíte počítat i benzín. jeden dveřní štelovací pant, ne na papírové dveře cca 250kč možná i míň...
Odpovědět
@woods Panty tam byly, zámky taky, takže jen kování...máme za cca 500 Kč. Lak na 5tero dveří stál cca 1000 Kč a myslím, že zbyl, doprava (10 ks. dveří) cca 1000 Kč. Takže když to rozpočítáme, tak se vejdeme do 4 tis. :-) Děláme celý barák svépomocí, takže s prací se tak nějak počítá:-) Určitě bychom sehnali levnější hotové dveře, ale máme rádi dřevo a za hotové bychom se nedoplatili (máme velký barák:-) )
Odpovědět
@jancip tak to jde. ale asi bez zárubně ne??? a materiál ??? ten smrk ???
Odpovědět
@woods ano, bez zárubně..to už bysme chtěli fakt moc:-) Je to jasan. Je to tvrdší dřevo jak smrk a navíc se mi líbil mnohem víc:-) Není tak sukový a je trošičku šedivější. Smrk byl levnější.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Máme objednané CPL od Prüm. Mně se dveře z masivu ani moc nelíbí (mám na myslí běžný - smrk, buk apod.)
Odpovědět
@zmrz_lina Na tom právě taky hodně záleží, zda se člověku líbí spíše moderní styl nebo více venkovský. Do moderního trendového bytu by se asi ani vyloženě dřevěné dveře nehodily.
Odpovědět
my máme podklad masiv a na tom folii wenge. nechali jsme je dělat u stolaře. pan mi říkal, že kdyby jsme chtěli original wenge dveře, že by museli materiál dovést ze zahraničí a že by jedny dveře vyšli na 100.tisíc. 8-) takže jsme volili takto.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer - nás od folie odrazovalo nezávisle na sobě několik lidí. Že se často stává, že když se třeba vytírá, tak fólie natáhne vlhko a časem se odloupne...
Odpovědět
@zmrz_lina nám zatím drží dobře, takyjedny dveře vyšli na 16 tis. -19.tis. + skleněná výpln a kliky, ale v té ceně jsou i zárubně a montáž. ale když na to chytnu tak je to jak na dřevo. co nám ukazoval vzorník, tak to vypadalo jak kdyby podtím byla dřevotříska, tak možná i proto je taková cena a je to asi i pevnější
Odpovědět
Profilova fotka
@roubickova Tak právě nám domontovali dveře z masivu a jsou naprosto dokonalý ,prostě bomba ,jsem naprosto spokojená ! a cena 7500 ,-Kč se vším ( dřevo,moření ,lak,4 skla - matelux, kování,,zárubně,práce ,doprava,montáž ) + výroba trvala týden!! Což je veliké + oproti CPL nebo folii ,kde se musí dveře objednávat !!! A dveře jsou nádherné ,vybrali jsme si moderní design ,který nám skvěle zapadá do nově zrekonstruovaného domečku :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka_zdenda budou fotečky?? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 jj vyfotím :)
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 je to foceno mobilem dost to zkresluje ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka_zdenda to je pecka! nepoznala bych že je to masiv ani omylem!!! Právě také nechci "papírové" dveře, takže jsi mi nasadila brouka do hlavy... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 jako vypadají úplně stejně a navíc oproti tomu co nám nabízeli v různých studiích tak cenově tyhle vycházejí líp :) A krásně voní dřevem :)
Odpovědět
jako truhlář musím pochválit. nevypadaj zle i pandy to má dvojité, přiznané spáry,lišty vsatené. jen ta cena mi přijde dost nízká. sklo tam je satináto ne?? záleží kolik jste jich ale měly. a taky záleží kolik měl truhlář práce. to je v dnešní době dost důležitá věc. ale jo musím fakt pochválit vybrala jsi si dobře. lepší než nějaké cpl nebo dýha.
Odpovědět
tohle se Vám může stát s dveřmi. dýhovačka sapelli. a k tomu průvan. a je to zkoušel jsem to lepit atd.. ale zpravit to nejde.
Odpovědět
@petulka_zdenda Od koho máte ty dveře, prosím? Jsou pěkné. Podobné jsem viděl u známých a ti je měli od Švagra z okresu Příbram.
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Ahojky jedny dveře vyšly na 7500 ,-Kč a měli jsme šestery ... dělala nám je firma Stolárna Jurke ze Supíkova ( někde od Jeseníků) a fakt jsme mooc spokojení ,oproti tomu co nám nabízeli v interiérových studiích je velký rozdíl v ceně a určitě i kvalitě! ;-)
Odpovědět
@petulka_zdenda šestery už jdou za tu cenu. Musíte opravdu brát v potaz, že studia musej platit nájem pipku která ty dveře prodává atd... myslím že skoro každý truhlář může konkurovat studiu jen musí bejt trochu flexibilní a hlavně musí se chtít.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@jancip Vybíráme dveře do rd, který svépomocí rekonstrujeme, chtěla jsem se zeptat na ty jasanové dveře, kde se dají sehnat. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@roubickova Masiv bych nechtela... znamej to má a asi nebylo dostatečně vyschlé dřevo, protože jak dveře tak i zárubně mu pracují a nevypadá to dobre. My mále v domečku dveře od firmy Masonite a spokojenost maximální
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?