Natřená klasická železná futra, máte doma?

Profilova fotka
Máte někdo doma klasická železná futra a nové dveře? Nemáte fotografie, jak jste je obnovili (natřeli) a jak to teď vypadá? Přemýšlím o tom, že nechám původní futra jen je přetřu a dodám jim nový vzhled - úspora peněz to bude znatelná.
Odpovědět
1
2
@pear My to takhle budeme dávat do novostavby. Má to tak má sestra v domku a pokud dobře sladíš barvu dveří a nátěru futer, tak to vypadá moc hezky. Vím, že je teď doba obložek, ale netoužím po nich a jak píšeš i cenově je to teda rozdíl.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w A nemáš fotku jak to má sestra v domku, jak to vypadá? A jaký nátěr použila?
Odpovědět
máme to taky tak, zatím na obložky není, a vůbec mi to nevadí :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@pear mám v novém domě taky jen kovový futra a to proto, že na jiné není :-( mám je natřený bílým lesklým balakrylem asi 4x a dveře mám taky plná bílé. Bylo to tak ve standartu :-) a vypadá to docela fajn...
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr @jarunkap Je pravda, že můžeme mít nové dveře a zatím jen kovová futra a až bude na nová, tak je obložíme.
Odpovědět
@pear no takhle to plánujeme my. Dokonce dnes dělají i takové obložky, že ti můžou zůstat dveře bez změněné velikosti, takže mě to netrápí :-)
Odpovědět
@pear Zkusím zítra vyfotit a zeptat se švagra na nátěr. :-) I když hodně věcí v domečku chci mít tip-top, tak zrovna kovové zárubně mi vůbec nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr Ano na to jsem se dívala, že se obloží stará futra a velikost je pořád stejná to je super. @katty.w Děkuju :) musím jen vybrat tu správnou barvu ke dveřím - jednodušší by bylo koupit bílé dveře - ale já ne já chci bělený dub, tak snad se poštěstí.
Odpovědět
@pear Pošli mi do interní pošty mailovou adresu ;-) A jinak by bylo nejlepší půjčit si pak vzorník odstínů (Myslím, že je to možné oproti vratné záloze. Ale asi jak u kterého prodejce.) no a přímo doma si jej přiložit ke koupeným dveřím a vybrat tu nejlepší kombinaci. Takhle to mám v plánu i já :-) Dveře budu mít klasické - buk.
Odpovědět
@pear Koukla jsem se do tvého alba, šedé futra by byly myslím moc hezké, jestli budeš mít dveře v podobném dekoru dřeva jako na podlaze (co máš na 1. fotce v albu).
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Dveře bych chtěla ve světlé (bělený dub) také vloženo do alba. A jinak vzorník určitě - jen tak bych to neodhadla - tak snad se něco pravého najde :).
Odpovědět
Profilova fotka
Moje kamarádka má na zárubních fládrování a když jsem to viděla, tak jsem myslela, že jsou dřevěná. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
taky jsme dávali všude kovová futra - nic proti nim nemám a ušetřené finance se vrazí jinam. zatím je teda nikdo nenatřel...ani po skoro roce bydlení :-D stále se dodělává. každopádně máme koupený úplně stejný odstín barvy, jako jsou okna (šedá) a k tomu dveře javor (stejně jako podlaha).
Odpovědět
Profilova fotka
zrovna o vikendu jsem natírala futra na záchod. Dveře máme v barvě buku a futra jsem natírala na bílo. v chodbě je totiž 5 dveří a ostatní mají bílá futra, takže jsme nemohli dát jinou barvu.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to také tak, jak píše @katty.w, ale jen u dvou a také v novostavbě. Fotku ale zatím nemám, protože jsou futra čerstvě natřená a jedny z těch dveří odvezli na rekalmaci, protože byly z výroby poškrábané. Jinak futra jsou lesklá tmavě šedivá a dveře ořech americký a vypadá to moc hezky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@evelynka25 Ahojda , právě řešíme stejný problém . Nechali jsme si do bytu udělat bezpečnostní vchodové dveře . A jelikož původní futra byly dost křivé a dveře by nešly usadit , museli jsem pořídit nové - ocelové . Ale bohužel firma , která nám to realizuje dodává futra pouze v základním nátěru a my si je musíme natřít sami ..... :-( máme na to už jen 5 dní , než nám do nich přijdou zamontovat nové dveře a my bohužel nevíme , jak futra natřít .... také jsem přemýšleli nad šedou , ale trochu se toho bojím , aby to nebylo moc studené . Přítel už teda koupil barvu - matná středně šedá , ale než to tam o víkendu natře , chci se rychle ještě poradit , abych ho popřípadě přesvědčila , že to není vhodná volba !!! Dveře budou v odstínu CREME RELIEF ( přikládám foto , ale trochu to zkresluje ) . Poraďte prosím !!!! :-. Pokud máte třeba nějaké foto ...budu moc ráda ! Děkuji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Ahojda , právě řešíme stejný problém . Nechali jsme si do bytu udělat bezpečnostní vchodové dveře . A jelikož původní futra byly dost křivé a dveře by nešly usadit , museli jsem pořídit nové - ocelové . Ale bohužel firma , která nám to realizuje dodává futra pouze v základním nátěru a my si je musíme natřít sami ..... máme na to už jen 5 dní , než nám do nich přijdou zamontovat nové dveře a my bohužel nevíme , jak futra natřít .... také jsem přemýšleli nad šedou , ale trochu se toho bojím , aby to nebylo moc studené . Přítel už teda koupil barvu - matná středně šedá , ale než to tam o víkendu natře , chci se rychle ještě poradit , abych ho popřípadě přesvědčila , že to není vhodná volba !!! Dveře budou v odstínu CREME RELIEF ( přikládám foto , ale trochu to zkresluje ) . Poraďte prosím !!!! Pokud máte třeba nějaké foto ...budu moc ráda ! Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@malyprcek Ahoj, Je to fotka z loňského roku z listopadu, kdy jsme ještě neměli mezi marmoleem a dlažbou skleněné dveře. Barva dveří americký ořech je vidět na té obložce vepředu, futra jsou leskle šedivá. Odstínem odpovídají vchodovým dveřím. Nevím, jestli to bude pro tebe dostačující úhel pohledu. Můžu je vyfotit znova, ale fotka by byla nejdříve dnes večer. Jestli si tím nejsi moc jistá, tak natřete nějaký kousek železa a po zaschnutí to u dveří porovnej. Podle popisu těžko říct jak světlá nebo tmavá je středně šedivá. Ale myslím si, že šedivá jako taková, je dobrá volba k těmto dveřím.
Odpovědět
@malyprcek my máme šedá futra (RAL 7012) ke dveřím v odstínu javor a jsme spokojení. my máme teda tuto kombinaci v celém domě, takže to hezky ladí, ale nebála bych se toho i tak. udělá to pěkný kontrast. přikládám pár fotek na ukázku, ale nejsou nic moc - fotila jsem to za špatného světla.
Odpovědět
Profilova fotka
@maffi. Ahojda , strašně moc děkuji ! Bohatě mi to stačí ....hned jsem si alespoň udělala obrázek jak to cca bude vypadat - jsi moc hodná ;-) Jen se tě ještě zeptám , máte je natřené jakou barvou ? ( matnou , pololesk nebo lesklou ) ...na internetu pod názvem RAL 7012 mi vybíhá spoustu druhů ....
Odpovědět
@malyprcek Ahoj :-) Tak mě osobně se nejvíc líbí, když zárubně nekontrastují, ale přímo barevně ladí s dveřmi (tj. stejný odstín, nebo max o odstín tmavší než dveře). Já je zatím taky nemám natřené jen osazené, ale až dorazí dveře, tak se pak budu snažit vybrat barvu co nejvíce podobnou odstínu buk. Mám jen jedno foto od mého švagra, má dřevěné dveře v rustikálním stylu. Tu středně šedou bych dala pouze v případě, že bude barevně ladit i s ostatním interiérem (např. dlažbou ve stejném odstínu). Asi bych k Tvému dekoru (sice PC zkresluje) volila světlounce šedou, nebo krémovou.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Také bych ráda zvolila odstín barvy až podle dveří , ale bohužel dveře jsme viděli pouze když jsme je objednávali. Nemáme žádný vzorek podle kterého by jsme si to mohli zkoušet . Minulý týden nám přijeli zabudovat ocelovou zárubeň a řekli nám , že do příštího týdne si ji sami musíme natřít aby byla připravená pro zabudování dveří . Takže ji teď o víkendu musíme natřít a v úterý přivezou dveře a hned je tam zabudují .... Takže se přiznám , že se to těžko rozhoduje jakou barvu zvolit .... Já jsem chtěla nějakou krémovou ( capuccino , nebo slonovou kost ) aby to k sobě ladilo a vypadalo jako set , ale má drahá polovička mi řekla , že ani náhodou .... :-( tak jsem na něj zkoušela světle hnědou ...to mi také nevyšlo a on si vybral šedou .... někde to viděl a zalíbilo se mu to , ale mě osobně to zrovna moc neuchvátilo . Přijde mi to takové studené :-( Podlahu máme Jupiter Tarkett odstín 165703 ( viz.přiložené foto ) .... tak nevím ....zřejmě tentokrát nevyhraju a budu muset ustoupit :-( Proto jsem chtěla poradit , popřípadě vidět nějaké foto , abych mu to mohla vymluvit a ukázat .... ale jinak MOC DĚKUJI !!!!
Odpovědět
@malyprcek Tak já si doteď myslela, že se dveře jen nahodí na panty a jsou ok, pokud nejsou zárubně nebo dveře křivé, mělo by to být ok, ale asi se teda pletu. =-) K té podlaze by se ta středně šedá mohla pěkně hodit, ale těžko takhle soudit. Určitě bys měla lepší cappucino nebo slonovou kost, ale pokud nejde s přítelem/manželem hnout... těžko radit. :-.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Nene , jedná se o bezpečnostní vchodové dveře do bytu . A zárubeň bohužel dodávají pouze v základním nátěru . My si ji musíme sami natřít , protože až přijednou zabudovat dveře , budou do nich vrtat ještě speciální bezpečnostní výsuvné vruty , nebo panty ( nevím jak tomu teď přesně říkají ) a lepit protihlukové a těsnící pásky . No a proto musí být už dopředu natřené , protože až to tam všechno zabudují , tak pak už by to nešlo natřít :-( Ale divím se , že tu zárubeň už třeba nedodávají ve stejném odstínu jako jsou dveře ..... :-( No , popravdě v tomhle s mou drahou polovičkou není řeč - je tvrdohlavý a tohle si prostě umanul a hotovo ....
Odpovědět
@malyprcek Tak to jo, to už chápu. Pokud se jedná pouze o vchodové dveře/zárubně, tak by mě to tak nebolelo :-) O interiérové bych se "prala" s manželem víc :-) Myslím, že středně šedá k té podlaze nebude zas tak špatná.
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w jojo , jedná se pouze o vchodové dveře .... ( naštěstí ) ! interiérové dveře budou klasika i s dřevěnýma obložkama ve stejném odstínu ;-) no , tak uvidíme .... asi to nechám být a popřípadě když to bude vypadat šíleně , tak vždy, když půjdu domů , tak zavřu oči , abych tu hrůzu neviděla :-D
Odpovědět
@malyprcek no to je taky řešení :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak my to zatím mame doma takto, natřeli jsme si futra na šedou a k tomu koupili tyto dveře. až budeme dělat novou koupelnu, futra příjdou vybourat a budou obložkové a i nové dveře - i když mi těchto bude líto se zbavit moc se mi líbí
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme v paneláku natřeli futra i dveře na bílo, na dveřích vyměnili lištu a kování. Měli jsme obavy, jestli by nové dveře do starých futer pasovali.
Odpovědět
@zabka82 já jsem včera viděla kovové futra v takové světle šedé barvě a k tomu bílé dveře a nebylo to vůbec špatné.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?