Nové interiérové dveře do staré natřené ocelové zárubně

Profilova fotka
Ahoooj. Všechny moc zdravím.😊🖐 Chci se zeptat jestli by mi někdo mohl prosím zaslat fotky, jak vypadají nové dveře v dekoru bílá, modřín sibiřský, dub bělený, dub montana(montano) nebo dub sonoma osazených v původních ocelových natřených zárubních. Stále mám dilema.Já bych nejspíš vzal dveře bílé aby ladily s futrama a případná nerovnost nebo vůle mezi futrama nešla vidět,případně dub sonoma jelikož většina nábytku je v tomto dekoru.Přítelkyni se zase líbí světlejší odstín a to buď dub montana nebo dub bělený-bílé ale žíhané strukturou dřeva aby to nebylo tak obyčejné.
Odpovědět
fotky nemám, ale bohaté zkušenosti ano. Obložky to prostě nejsou. Velmi pečlivě bych doporučil změřit rozměry futer, zda to vůbec je reálné. Není nic horšího, než nové dveře muset hoblovat nebo výrazně zakracovat. Ono to prakticky ani slušně nejde, když je tam fólie. Maximálně to lze natřít, nebo koupit nažehlovací profil. Vypadá to pak opravdu hrozně škaredě, ale jsou lidé, co to neřeší. Jak u dveří, tak u obložek bych se vyhnul čistě bílé. Platí to obecně o nábytku z lamina, nebo s folií. Je třeba si uvědomit, že jakákoli sebemenší hrana nebo mezírka se zdá černá a je tedy extrémně viditelná. Naopak musím souhlasit s Vaší přítelkyní, že bílá s dekorem působí velice pěkně. Sám je mám a tak mohu tvrdit, že ty hrany nebo mezírky jsou naprosto nerušivé. U barevné dekoru pak zpravidla ještě více.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem svého času zvažovala výměnu dveří do starých futer a nakonec jsem z obavy, že nové nebudou "sedět", raději natřela staré, dala nové kliky a jsem spokojená. A ty staré dveře je možné nejen natřít, ale i nechat potáhnout folií dle vlastního výběru u profíka a pak je to dokonalé 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?