Otevírání dveří v koupelně dovnitř nebo ven?

Profilova fotka
Prosím o radu s otevíráním dveří do koupelny. Vypínače jsou umístěny uvnitř koupelny (po pravé straně od vstupu). Napravo od vstupu bude skříňka s prádelním košem, nalevo pračka a nad ní kotel. Vně koupelny jsou z obou stran nosné pilíře a na ně navazuje celkem prostorná chodba. Dveře budou mít na šířku 60cm. Děkuji za názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nechala bych to takhle, aspoň se ta pračka s tím kotlem trochu schová, ale 60 cm dveře mi přijde málo, to máme do přikládací místnosti a do špajzky jsou fakt hodně pidi.
Odpovědět
nedoporučuje náhodou norma, že dveře koupelny se mají otevírat ven? Je to z bezpečnostního hlediska, jelikož pokud někdo v koupelně uklouzne a zůstane za dveřmi, pak je dovnitř stěží otevřete...
Odpovědět
to platí jen pro malé koupelny a záchody, kde není prostor na odtlačení. tady je to v pohodě. jen dveře bych dala 70 cm, těch 60 je do koupelny málo.
Odpovědět
Dala bych otevírání ven...proč je otevírat dovnitř, když venku mám hafo prostoru a mezi pilíře se stejně nic nedá..tak se tam můžou otevírat...a rozhodně velikost 70 cm ( norma, zákon ) ... jinak jestli můžu k celkové dispozici, tak mi to přijde trochu nešikovné - co se záchoda týče...není potřeba ho uzavírat, když je součástí koupelny...buď pokud lze ho oddělit úplně a nebo ho úplně integrovat...
Odpovědět
mam jednu praktickou pripominku :) ted v podnajmu mame taky otvirani dovnitr a je to blbe pri vytirani podlahy v koupelne.. ty dvere mi tam pokazde zavazi a ten roh je fakt peklo.. drzi se za tim prach (vice se tam ten prach kumuluje-ale je fakt ze u nas doma jsou dvere do koupelny porad otevrene) jinak i ja se priklanim k pisatelce nademnou misadan ze bych zachod nezavirala - ale to je vec vkusu - takze hlavne at jste spokojeni vy! :)
Odpovědět
my mame u obou koupelen dvere ktere se oteviraji dovnitr, a i kdyz je spodni koupelna relativne mala. Koupelny mame porad otevrene, mam rada svetlo. A vytirani? 2 za tyden ten roh zvladnu:-))
Odpovědět
Rozhodně bych ty dveře taky dala 70. Jinak mě není sympatické otevírání dveří u záchodů a koupelen ven, takže bych nechala dovnitř
Odpovědět
Profilova fotka
A posuvné jste nezvažovali? jako do pouzdra, to je dle mého nejlepší řešení. Pouzdro by se za vanu vešlo. Je to sice větší investice, ale my máme a naprostá spokojenost. Levnější řešení mě napadá shrnovací dveře i ty se dají vybrat pěkné a kvalitní. Jina bych to nechala, jak to je. Teď koukám, že se řeší dveře do koupelny a já odepisuji na dveře k wc.
Odpovědět
za mě posuv do stavebního pouzdra
Odpovědět
jedině dovnitř...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?