Podříznutí interiérových dveří u novostavby (existuje norma nebo ne?)

Zdravím všechny, v rámci klientských změn chci v rámci novostavby vyměnit standardní dveře za jiné - příplatkové. Skanska mi tvrdí, že dveře v koupelně musí být buď podříznuty nebo musí být vybaveny dole mřížkou. U komory obdobně, jen buď mřížka nahoře + dole nebo mřížka nahoře + dole podříznutí kvůli cirkulaci vzduchu v komoře. Pozn. prý poddříznutí je až 2cm. Na internetu jsem našel spoustu diskusí na toto téma, ale s nejasným výsledkem. Nevíte někdo, zda-li je skutečně nutné doslova hyzdit krásné dveře mřížkou nebo podříznutím, případně kde v normě toto má oporu? P. Matička ze Skansky mi tvrdil, že v rámci jednoho bytu první etapy U Cukrovaru - Praha Modřany toto u komory neřešili a u kolaudace měli problém, dokud to nenapravili. Že prý je to jeden z hlavních bodů, na které se během kolaudace úřady zaměřují. Řeší někdo obdobnou situaci? Díky za info.
Odpovědět
pokial viem tak dverne mriezky musia byt umiestnene na dveriach miestnosti kde je kotol alebo kamna. co sa tyka mriezok v kupelnovych dverach tak sa tam podla mna umiestnuju len z dovodu toho aby pri zavretych dverach spravne fungoval ventilator v kupelni. Pri zavretych dverach totiz vznika podtlak a po chvili zapnuty ventilator strati zmysel ak do miestnosti neprudi vzduch zvonka.
Odpovědět
Profilova fotka
my nemáme mřížky v žádných dveřích...ani koupelna, ani technická místnost. U komory bych to chápala, ale u koupelny...? Otevřu dveře, okno, případně ventilátor a prostě vyvětrám
Odpovědět
Profilova fotka
@kibis A jaký by byl problém risknout to bez toho a případně podříznout až kdyby dělali úředníci problémy? Nebo koupit nějaký levný dveře s mřížkou a pak je vyměnit jakmile budete mít zkolaudováno... Pokud to nemá relevantní důvody, tak bych to vyřešila takto. Co se týká kotle, tak takto by to bylo u atmosférických, který už se ale nesměj vyrábět, předpokládám, že tam budete mít něco modernějšího, co nebere vzduch v místnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si hlavně myslím, že interiérové dveře nejsou ke kolaudaci nutné, ne? že se dá zkolaudovat i bez nich a pak si dát jakékoliv ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kibis Chápu vaše rozladění, ale zrovna jsem viděla dveře s ventilací, kde to vypadá docela dobře ;-) Posílám odkaz - tam, kde se volí vlastnosti produktu, tak najeďte na ventilaci a fakt bych řekla, že to nevypadá špatně;-) http://www.dvere-rychle.cz/santiago-1/
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?