Posuvné dveře jako příčka

Dobrý den, potřebovala bych poradit s rozdělením místnosti na dvě funkční jednotky. Jako ideální mi připadají posuvné dveře, takové, co jsou u vestavěných skříní, s tím, že bych jako výplň volila nějaké matové sklo, aby přes něj mohlo jít světlo, popř. v kombinaci s laminem. Jako druhá varianta mě napadá zkombinovat jeden nebo dva takové posuvné panely s výstavbou příčky ze sádrokartonu nebo podobného stav. materiálu, prostě vyzdít část příčky např. do dvou třetin šíře pokoje a zbylý otvor ty posuvné dveře. Jedná se o panelákový byt, šířka pokoje k přepažení 3-4 m. Jak by vyšly zhruba obě varianty finančně a která by byla pro takovou úpravu vhodnější? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@anansie40 Kdysi jsem v Jak se staví sen viděla jak použili na přidělení místnosti tzv. japonské stěny. Zdá se mi to vcelku vkusné, jednoduché a asi nejlevnější řešení. Když se ti omrzí, můžeš vyměnit za jiné, nejsou na tom otisky prstů atd. Dají se udělat i na elektro pohon, kde zmáčkneš čudlík a samy se roztáhnout anebo zatáhnout...Nicméně osobní zkušenost s tím nemám...
Odpovědět
Mame uz 7 let a velka spokojenost.Levne,hezke a variabilni.
Odpovědět
Rozdělil jsem bytový pokoj na dvě části vertikální žaluzií ( https://goo.gl/39KrAh ) Alespoň než dítě vyroste. Půlku mám něco jako pracovnu s PC, za žaluzkou má prcek pokojík. Částečně je to průsvitné, nebo se natočí, nebo úplně přitáhnou ke stěně, takže jakoby tam nebyly, což se stěnou neuděláš. Nemluvě o ceně. Ale rozhodující bude účel a tvoje nároky. Objednávali jsme 2013 v http://www.kkdesign.cz

Rozměr (š x v): 2780 mm x 2665 mm Barva profilu: bílá (9010) Barva lamel: látka SHANTUNG 0815 (SHA 0815) Typ ovládání: stahování opona ke krajům (3) Typ uchycení: strop (STR) ovládání vpravo. DPD (Platba převodem) zdarma Cena celkem s PDH 1 670,61 Kč


Odpovědět
@lefnik Ty posuvné dveře? Z lamina nebo skla? Já si právě představuju, že by to nemělo být nákladné, kdybych se obrátila na výrobce vestavěných skříní, tak si myslím, že by to měli být schopni udělat.
Odpovědět
@xavik Já bych právě chtěla něco pevného a aby to izolovalo trochu i hluk. V jedné části by byl dětský pokoj a ve druhý takový "společensko-relaxační" kout se sedačkou, tv. Ale nedokážu si moc představit, jak to bude vypadat v ne moc velkém prostoru panelákového pokoje, když se takto rozdělí, navíc v té druhé části by pak nebylo okno, takže potřebuju, aby přes to přepažení i procházelo světlo.
Odpovědět
@nobondgirl O těch japonských stěnách jsem taky uvažovala, ale to je dle mého něco podobného jako žaluzie spíše na stínění.
Odpovědět
@anansie40 jj, světlo a hluk, potažmo větrání, to se blbě řeší, něco z toho musíš oželet. Proti hluku jedině silnější příčku, světlo žárovkou. Tenkou stěnou, alias japonskou stěnou, hluk neodstraníš ale opticky rozdělíš lépe. Cenu bych tipnul do 10.000 Kč nějaký standard. Já bych zkusil kamaráda stolaře, jak píšeš výrobce skříní. Asi by musel vyrobit posuvné dveře, dle přání s nějakým sklem nebo průsvitným plexi, polykarbon, nebo něco, co zná a přimontovat na kus lišty po obvodě stěny. Trochu pracnější to je. Nejspíš bych to musel vymyslet, on vyrobit a já i namontovat.
Odpovědět
@xavik Díky za názor. Větrání by teoreticky nemusel být takový problém, protože z toho koutu zase vedou dveře do chodby, takže by to nebyla zase úplně izolovaná uzavřená kobka a světlo se dá řešit lampami, to je pravda. Poptám se, kolik by mě vyšly ty dveře přes celou šíři, vyzdění kousku příčky by taky neměl být drahý špás :-)
Odpovědět
Zkus se podívat na skleněné posuvné stěny, posuvné dveře, měly by se nechat připevnit i na strop, zrovna řešíme něco podobného. Objevila jsem to v Okna Macek, firma Zlomek, Dveře Royal, Dveře Pilecký,Stavebniny hrou, tam je to asi nejlevnější, myslím si, jestli to nedováží z Polska. A tvrdí, že to je na míru, chci tam právě zítra napsat.
Odpovědět
@janeby Děkuji, pěkná inspirace je i na Woodface - dělící příčky z posuvných dveří, ale ti budou asi drazí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?