Povrch dveří RAL, jaká je údržba?

Máte někdo interiérové dveře lakované laky typu RAL. V prodejně mě od laku RAL odrazují, že není tak odolný jako např. CPL. Prosím o zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemám srovnání a zkušenost v podstatě žádnou...dveře máme bíle Ral asi půl roku...zatím si nemůžu stěžovat:-) Co na tom má být blbýho?
Odpovědět
Zkušenosti nemám, jen teorii, když se nad tím trochu zamyslím. :-) RAL není žádný povrch, je to jen vzorník (stupnice) barev. Pak asi záleží jaký lak se v tom daném vzoru použije. Je možný, že se může postupem času odlupovat nebo co já vím. Takové dveře znám třeba z paneláků. Nepředpokládám, že by to bylo nutné během pár let, ale asi by se takové dveře dali relativně jednoduše opět přelakovat a třeba i v trochu jiném odstínu, pokud by jste chtěli postupem času změnu. Takové dveře budou, předpokládám, jednobarevné. CPL (laminátový povrch) bude odolnější a opět předpokládám, že takový povrch bude imitací nějakého dřeva, což s RAL asi nedocílíte. Takže bych se orientoval podle toho, jaký (jak barevný) povrch dveří chcete a jaký je cenový rozdíl obou variant. Jak jsem psal, žádné zkušenosti nemám, takže opravdu střílím od boku, ale v každém případě musíte sama vědět jak by ty dveře měly vypadat a podle toho se orientovat. Halvně si nenechat vnutit nic, co nepotřebuji.
Odpovědět
Profilova fotka
taky koukáme po dveřích CPL muže být i jednobarevné,nemusí být vzor dřeva,Ral je levnější varianta ,muže se barva asi časem odloupávat
Odpovědět
Jak píše radim83 RAL je označení pro mezinárodní standard odstínů barev.Co se kvality týče,tak si myslím,že CPL je lepší,než lak,je odolnější.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?