Tichý doraz u posuvných dveří. Setkali jste se s tím?

chci dát do bytu do obýváku posuvné prosklené dveře. Někde se uvádí, že mají dveře tzv. tichý doraz. Nesetkal jste se s tím někdo? Co to přesně znamená? Že si nepřirazím prsty? Nebo se jedná o hlučnost?
Odpovědět
Profilova fotka
@svojanka Je to plynulý dojezd dveřního křídla k obložce....tím pádem si vlastně nepřirazíš prsty.Je to vpodstatě takový píst.
Odpovědět
máme doma posuvné dveře zabudované v pouzdru z JAP. bála jsem se že budou hlučné, ale nejsou. s tím tichým dorazem se ty dveře zavírají v podstatě plynule a nebouchají. spokojenost velká. máme malé děti a nebojím se že si přivřou ruce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@fredofredo .. nebo někdo další???? - mohla bych vědět, jeslti máte ten tichý doraz od JAPu u dveří do pouzdra na tlumení při otvírání nebo při zavírání dveří? Potřebovali bychom ho na 100cm široké dveře do spojovací chodby a bojím se, aby tam mému malému synovi nebo třeba i nám nezůstali prstíky, když budeme dveře otevírat do maximálního zasunutí?
Odpovědět
Profilova fotka
@kocurrr kdy se tam ten doraz prosím dá ještě namontovat? stačí ještě při osazování dveřním křídlem vmontovat do hliníkové konstrukce od JAPu? Konstrukci uz máme zazděnou v příčce a zeď vymalovanou..
Odpovědět
Profilova fotka
@vyresilka Většinou se musí doraz namontovat předem do vodící horní kolejnice.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Me se nejvice libi kovani dorma agile 150 s funkci dormotion a je to bomba - do dveri lehce stouchnes a ony se samy plynule zavrou, pripadne otevrou - fakt super
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Taky uvazujem o zásuvných dveří do zdi, ale máte někdo zkušenosti s údržbou té mezery kam se ty dvere zasouvaj? jestli se tam nedrzi prach nebo pavuciny atd. ?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?