Všechny interiérové dveře by měly být stejné barvy?

Takže když mám obýv.stěnu v ořechu, bílá výmalba, tak dveře ladit taky do ořechu? Podlahu bych chtěla světlejší.
Odpovědět
Pan od Sapeli říkal, že dveře mají ladit k podlaze, taky jsem myslela , že k oknům, ale prý ne,
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že je to každého věc, jak si to ladí ... hlavně aby se to líbilo obyvatelům ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že ano. My máme sladěno vše do jedné barvy - jak dveře, tak podlahu a tak stěnu.A vypadá to moc pěkně ;-)
Odpovědět
Já jsem zase žila v tom,že většinou se dekor podlahy nedá přesně trefit a než přeci jen nestejný odstín,tak raději kontrast.... Jinak my to tak máme....podlaha světlá a nábytek a dveře tmavé.
Odpovědět
my máme podlahu ořech, okna mahagon/ořech a dveře akácie, ale vypadají přesně jako podlaha :-), nábytek máme bílý nebo javor
Odpovědět
Profilova fotka
..tak my máme světloučkou podlahu a nábytek a dveře v ořechu ........okna taky tmavé, ale na okna se prý tak přihlížet nemusí, ale je to na každém že....jen škoda, že to člověk nemůže vidět , než se pro to rozhodne.......... :-)
Odpovědět
já bych chtěla mít všechny dveře sladěné do jedné tmavé barvy se schodištěm a podlahy světlé..líbí se mi kontrasty..pokud máš stěnu ořech, tak bych dala dveře taky ořech nebo ještě tmavší k té světlé podlaze..ale asi bych se nedívala na stěnu, ale spíš na podlahu a dveře k ní.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme všechny dveře ve stejném dekoru jako nábytek, kuchyně a schody se zábradlím (třešeň) a podlaha je světlejší (javor rustikal). Přišlo mi nereálné trefit stejný odstín dveří a podlahy, tak jsme šli do kontrastu.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, obecně v oblasti ladění dekoru dveří opravdu platí, že se buď ladí do stejného odstínu s podlahou nebo naopak do kontrastu s podlahou. Kontrast je určitě snazší volba, protože dokonale trefit podlahu i dveře do stejného tónů může být někdy obtížné i vzhledem ke stejným názvům dekorů (jak tady už padlo). Záleží samozřejmě také na ostatních skutečnostech v interiéru a Vašem pocitu. Například malý prostor s dveřmi v tmavém odstínu nemusí působit na každého příjemně atd. Držím palce při výběru, není to jednoduché, přece jenom dveře ani podlahu nevybíráte na pár let... Pro inspiraci přikládám dveře sladěné s nábytkem v kontrastu s podlahou.
Odpovědět
ahoj, my máme všechny dveře, podlahy, okna, schody zábradlí sladěné do jedné barvy wenge, ale je to z toho důvodu, že se mi to líbí jednobarevné, ale třeba do koupelny, kde je světlá dlažba a prádelně, kde je bílý nábytek jsme dávali bílé dveře. v koupelně mi to přišlo praktické, protože si nedovedu představit , že bych měla světlé obklady a do toho tmavé dveře. ale podle mě by siměl dát každý to co se mu líbí. :-) protože v tom domě žije ona a nikdo jiný.
Odpovědět
My třeba budeme mít dveře dvojí barvy - v chodbě která je vymalovaná na bílo a úzká budou dveře do koupelny a na toaletu bílé aby byly co nejméně nápadné a na ty ostatní v bytě zatím nemůžeme přijít - jde už jen o dvoje dveře, ale asi vyhrají nakonec jednobarevné (žádná imitace dřeva, protože v pokojích je odlišná barva nábytku tak aby se to příliš netlouklo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?