Všude jen posuvné dveře

Zdravim! Planuji postavit co nejpraktictejsi dum, tedy napr. zcela bezbarierovy, s mnoha uloznymi prostory atd. Jedna z veci, co mne laka, je veskere vnitrni dvere (vc. koupelen a wc) nechat udelat zasuvne do nove stavenych zdi. Co mne vsak zarazi, zatim jsem nic takoveho nevidel. Videl jsem stovky fotogalerii novostaveb, stejne tak radu televiznich poradu, ale nepamatuji, ze bych videl dum s vyhradne posuvnymi dvermi. Je nejaky duvod, proc by nektere dvere mely zustat klasicke - otevirane do prostoru? Nebo je to jen otazkou penez, ze se lide pri stavbe domu snazi usetrit cas a penize? Maji zasuvne dvere nejake vyznamne nevyhody? Predpokladam, ze i zasuvne dvere lze napr. u WC pohodlne zajistit proti nechtenemu otevreni, tak nevim, v cem by mel byt problem, ze nejsou u novych domu bezne... Diky.
Odpovědět
myslím, že jde o kombinaci financí a zvukové izolace - např. na wc nám dveře do pouzdra kvůli tomu projektant vymluvil, prý netěsní tak dobře jako klasické dveře a když to jde, tak asi ani z ložnice člověk nechce být slyšet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Navíc v prostoru stavebního pouzdra může být problematické umístit zásuvky nebo vypínače světel.
Odpovědět
Z mého pohledu je hlavní nevýhodou zvuková netěsnost takových dveří, sice nikde nepřekáží ale já osobně je volím jenom tam, kde řeším prostor a zvuková netěsnost mi nevadí (třeba mezi WC a prádelnou)
Odpovědět
pokud někdo chce jen posuvné, tak největší problém bude někde nejspíš v tom, že tam prostě není prostor na to pouzdro, tedy metr zdi bez jakýchkoliv rozvodů a ničeho, někde by to třeba šlo, ale dům by musel být o metr širší nebo delší, ale kvůli jedněm dveřím do pouzdra asi těžko bude někdo dávat 250 tisíc za zvětšení domu
Odpovědět
Profilova fotka
Ja krome zvukove netesnosti vidim hlavni problem v hlucnosti otevirani a zavirani. Klasicke dvere je mozne otevrit a zavrit naprosto neslysne, zatimco ten posuv jde slyset vzdycky. V kombinaci s malymi detmi mi posuvne dvere prijdou naprosto neprakticke. A celkove mi dum se samymi posuvnymi dvermi neprijde prakticky. Krome usetreneho mista tam zadnou jinou vyhodu nevidim.
Odpovědět
nevýhodou je zvuková netěsnost, prostě je přes ně hodně slyšet; a taky pouzdro je širší než velikost dveří, takže třeba dvoje posuvné vedle sebe nemusí vlézt; pokud jde o bezbarierový byt, tak i klasické dveře mohou byt bezbarierové, stačí nedat dolů práh, je fajn si dveře nechat dobře vyměřit, aby u podlahy bylo co nejníže a co nejvíce těsnily, aby nebyl přes ně hluk, jako přes posuvné
Odpovědět
Profilova fotka
Známí mají doma interiérové dveře všechny posuvné, nemají je tedy do zdi, ale podél zdi, mají to v bytě, tak tam moc možností nebylo a mají dost tenké zdi, na to aby se zasouvaly do zdi. Kamarád si jedny doma taky udělal, z úzké chodby do obýváku, dveře se neměly kam otevírat nebo by zabraly moc místa. Nicméně u těchto dveří není skoro žádná zvuková izolace, teda alespoň podle mě. Taky případná oprava kolejniček asi nebude taková sranda, pak je pořádně promyslet ložiska nebo způsob jakým bude pojezd vyřešen. Ale vypadalo by to hezky a hodně by se ušetřilo místa. Jen zdi třeba mezi koupelnou a záchodem by musely být určitě širší než bývají, aby se tam ty dveře vlezly.
Odpovědět
závěsné vozíky se dají snadno vyměnit. Mám doma dvoje sapelky, jedny do pouzdra, jedny podél zdi, mám je 13 let a žádný problém. A to ty do koupelny udělají těch pohybů za den dost. Ano i posuvky mohou být zamykací, mám je takto v koupelně. Myslím sice, že dělat všechny posuvné je zbytečné, leze to do peněz (cena pouzdra) a počítejte, že na bezbariér, budete potřebovat dveře široké a navíc posuvné ještě +10cm, protože se nezastrkují do pouzdra úplně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?