Výběr interierových dveří - jaká značka?

Ahoj všem, už tady řada diskusí na toto téma proběhla, ale mě spíše zajímá, do jaké jít značky, pokud chci dveře v rozumném poměru cena/kvalita. V domě budeme mít celkem 10 dveří. Má představa je dveře nejspíše CPL povrch, samozřejmě včetně zárubní a kování. Po přečtení řady diskusí jsem se omezila pouze na 4 značky - Prüm, Sapeli, CAG a Solodoor. Chci se zeptat na Váš názor ohledně těchto značek, myslím, že co se týká kvality, nejlépe si budou stát Prüm a poté Sapeli, ale zase závisí také na ceně. Nechceme nic přehnaného, zkrátka kvalitní dveře, ale za rozumnou cenu. Budu ráda, za Vaše názory a tipy. V dohledné době se chystáme poptávat, tak ať víme, kde začít. ;-) Díky, Verča
Odpovědět
@verca215 My máme Solodoor a spokojenost, cena i kvalita myslím fajn
Odpovědět
@asistent Ahoj, díky za radu. Jak je máte dlouho a jak to vyšlo cenově? Díky, Verča
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít Prum. Každý, kdo je má nám je doporučoval jako jediné řešení. Sapeli a Prum jsou si asi velice podobní kvalitou i cenou, záleží, kolik Vám to kdo nacení. My měli opravdu obrovské rozdíly v nabídkách. Někdo nabídl podle katalogových cen (takové jsme rovnou zavrhli), jiný nám dal slevu i 20 % oproti katalogovým cenám na naprosto stejné dveře, stejnou značku. Obchodníci to samozřejmě od výrobce nakupují za podstatně levnější ceny než jsou katalogové, takže si pak můžou dovolit dost slevnit. Záleží, jak je kdo hamižný a jak jste schopní vyjednávat :) My oba s přítelem jsme se od začátku přikláněli k Prumkám jako číslo 1 v kvalitě. A i přestože jsme dostali levnější nabídku na Sapeli, nakonec jsme i přesto zvolili Prum.
Odpovědět
@verca215 Máme je sice krátce, ale již od počátku je vidět, že jsou k poměru ceny dobré. Cena přesně nevím, jelikož jich máme 7 a z toho i zasouvací a některé prosklené a plné, každé stály jinak.
Odpovědět
@verca215 Taky jsem dlouho vybírala a přemýšlela, ceny za dveře mi příjdou šílené. htěla jsem nějaké levnější, kdyby je náhodou děti zničili....ale nakonec jsme skončili u prumek. Z levnějších jsme si nechali nacenit masonity a solodory a vyšli max o 1000Kč levněji.....jasně jsou to peníze (máme 7 dveří), ale není to zas taková pálka. Navíc firma, co nám dodá prum dělá i krásné skleněné dveře za super ceny, takže nakonec nás to vyšlo jen o něco málo více. Montáž bude cca za týden, ale sousedi už je mají a jsou super, jsou moc spokojení. Sapeli byli o dost dražší a já nemám ráda smlouvání o ceny jak na trhu.
Odpovědět
@iiilinka Ahojky, díky za popis. No právě taky záleží na obchodnících, protože dle katalogových cen by bylo vše předražené. Jsem dost zpracovaná od manžela, který dělá v obchodě a ví, že zkrátka slevy minimálně okolo 20 % je schopný každý poskytnout. Takže s tím budeme počítat. Ty Prüm 100% poptáme, u nás je pouze jeden autorizovaný prodejce, tak tam zajdeme a uvidíme. Díky za radu, Verča
Odpovědět
@bamak Ahojky, díky za info. To je přesně ono, pokud to bude v tom, že jiné dveře oproti Prüm mi vyjdou o tisícovku na jedny dráž, tak to tak asi řešit nebudu, kdyby tam byl rozdíl větší, tak budu samozřejmě uvažovat. Beru to pořád tak, že Prüm jsou z těchto značek číslo 1 a k tomu budu přikládat váhu všech ostatních. Bohužel je to o tom, co říkáte, nejen si vybrat značku, ale pak ještě porovnávat nabídky stejné značky u různých obchodníků. No tak uvidíme, od nabídky Prüm se odrazíme a pak uvidíme. Ještě na všechny otázka, pokud máme dveře v domě situovány tak, že nikde nejsou přímo dominantní - nebudu vidět ani v obýváku, má to cenu investovat do bezfalcových? Vím, že je to teď móda, ale taky si za to člověk dost připlatí... :-(
Odpovědět
@asistent Díky, určitě je také poptáme pro srovnání, docela mě také zaujaly. Verča
Odpovědět
@verca215 My jsme kvůli ceně o bezfalcových ani neuvažovali. Navíc jedna podstatná informace, která nás ani nenapadla....pokud máte z chodby otevírání dveří dovnitř místnosti, pak efekt bezfalcových je nulový, protože ta hladká strana je uvnitř místnosti. Takže pokud bezfalc, tak má význam o něm uvažovat na chodbě s mnoha dveřmi, které se ale otevírají všechny směrem do chodby. A jinak s nabídkama od jednotlivých dodejců....my jsme vybírali podle dostupnosti ( u nás je jen jeden:-) ) kvůli následnému servisu, reklamacím....určitě na ně můžete zatlačit s cenou, pokud vám je někdo nabídle levněji, ale my jsme poptali jen ty jedny, tak nevím.
Odpovědět
@verca215 také jsem poptával, ale vybíral pouze mezi Prüm - Royal 1D (dverecb) a Sapeli - Elegant (pro-k). Sapeli vycházeli o něco levněji, ale vyjednal jsem si ještě na Prüm dodatečnou slevu a pak tam byl zanedbatelný cenový rozdíl. Prüm by měl mít silnější lamino a i celkově jsem je favorizoval. Nakonec jsme ale minulý týden objednali Sapeli u jiného dodavatele trochu "nestandardní" cestou, která umožnila výrazně nižší cenu, takže Sapeli vyhrály, jinak bych volil nejspíš Prüm. Na bezfalcové bych se vyprdnul. Je to pěkný, ale jestli je tam příplatek, i když ty myslím mělo pro-k v nějaký akci u konkrétnách typů, ale možná platila jen do konce října. Přišlo by mi divný mít někde bezfalcové a někde ne. Záleží ale na vašem požadavku a rozpočtu.
Odpovědět
@radim83 Sapli má zase po obvodu masivní dřevo....to jediné mě trošku nahlodalo-tak doufám, že se mi třeba v koupelně prumky nezvlní.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Bezfalcové dveře mají i inverzní otevírání, takže z chodby hladké a otevírání dovnitř místností - samozřejmě za nemalý příplatek.
Odpovědět
Článek se načítá
@radim2015 To jsem ani nevěděla...každopádně mi tento designový detail za ty peníze nestoji ;-).
Odpovědět
@bamak No ve mě se to taky pořád láme, ale když si právě vezmu náš členitý barák, tak mi význam bezfalcových připadá zbytečný a pokud tam bude výraznější rozdíl, tak to fakt asi řešit nebudu. To máš ještě tak, že třeba náš truhlář, které kámošce montoval bezfalcové dveře od Sapeli, dával ale svoje panty, protože ty co ti tam dají podle něj nic moc nevydrží. Takže si připlatíš a ještě pomalu osadit lepší panty. Kámoška si je vzala jen proto, že když porovnala nabídku dveří od Sapeli a truhláře stejného výrobku, tak ty truhlářovo bezfalcové byly za stejnou cenu jako od prodejce Sapeli pantové. Ale cenově vůbec už nevím, jak jí to vyšlo. Já si říkám, že raději budu mít kvalitní pantové dveře než bezfalcové, ale méně kvalitní. Stejně je to ve finále jedno a myslím, že si toho většina lidí ani nevšimne.
Odpovědět
@verca215 Na to je jednoduchá rada....mrkni na cenu bezfalcových a máš jasno :-D....je to cca 5tisíc na jedny dveře navíc. Tak dej poptávku truhlářovi a uvidíš. Jestli máte nějakého osvědčeného, tak bych neváhala.
Odpovědět
Profilova fotka
V bytě jsme měli Prüm a mrzí mě, že jsme je do baráku nedali taky.
Odpovědět
Profilova fotka
přítel touží po bezfalcových, ale jak vidím postupně náš rozpočet...bude rádi na normální v nějaké slušné kvalitě a vzhledu :-/
Odpovědět
@radim83 Hm, tak to je pak jasné. My se většinou k nějakým "nestandardním" cenám nedostaneme, takže spíše budeme tlačit na slevy. Uvidíme, do CB Dveří v dohledné době zajdeme a ty Sapeli uvidíme, kam zavítáme, či se taky dá si je nechat sehnat přes někoho a montáž si nechal udělat někým jiným. Variant je spousta, teď si jen vybrat.
Odpovědět
@bamak I to je možnost, s truhlářem budeme o víkendu, tak se ho na to zeptám, jak to vidí. Akorát toho na něj nechci nakládat moc, protože nám dělá komplet kuchyni, obložky schodů a dvě vestavěné skříně. Tak aby vše stíhal a netáhlo se to. Vidím to, na rozhodování mezi Prüm a Sapeli. Pokud bude rozdíl na 1 dveří 5 tisíc, tak jsou pro mě bezfalcové zbytečný luxus. To si raději připlatím na jiných věcech.
Odpovědět
Ahoj všichni, tak se chci s Vámi podělit na typ na kvalitní dveře od truhláře, které jsou kvalitativně lepší než Sapeli a minimálně srovnatelné s Prüm. Jedná se o dveře Garant. Tady v ČR nejsou moc rozšířené, ale truhlář s nimi dělal již dříve a kvalitativně za nimi stojí, dokonce si je i sám bude dávat do rodinného domu. Takže když mi o nich řekl a ukázal starší vzorník provedení zárubní, měli jsme jasno. Cenově by to přes něj nemělo být vůbec špatné (počítá v provedení CPL dveře + zárubeň kolem 5 tisíc Kč, klasicky pantové, bez kování), teď jen vybíráme barevné řešení. To je trochu problém, protože mám k dispozici jen z Německa zaslaný vzorník, ale vidět dveře na živo by bylo lepší. Nevíte někdo, kde by byly fyzicky tyto dveře k vidění, klidně si za nimi zajedeme někam dále. Jinak jsou to dveře německé, stejný koncern jako Prüm, jen tu nejsou moc známé. Na netu najdete jejich vzorníky pod Gebhardt Holz-Zentrum. Tak snad budou dveře dobře fungovat, ale už jsem na ně na netu četla jednu velmi pozitivní recenzi.
Odpovědět
Tak příští pátek jedeme do německého Chamu přímo obhlédnout showroom :-) Budeme to mít i s odborným výkladem českého obchoďáka. Takže super! ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Mě se taky bezfalcové moc líbí, teď mají Sapeli akci - u dýhovaných dveří bezfalcové kování zdarma. Mám jen trošku strach z dýhy, prý není tak barevně stálá jako CPL :-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ahojte. Když se tu řeší dveře, měla bych na Vás takový dotaz 🙂 Nemáte tu někdo zkušenosti s: https://www.dvere-shrnovaci.cz/ vypadají ty dveře solidně +mají to napsaný ,,user-Friendly" za mě :d Koupila jsem si s kámoškou zrekonstruovaný byt a přemýšlíme, jak co nejvíce ušetřit místa. Máte někdo zkušenosti se shrnovacími dveřmi? Moje dosavadní nejsou moc dobré, ale kamarádka je chce. Děkuji za všechny názory 🙂
Odpovědět
Ahojte přidám se s dotazem, máte někdo zkušenosti s dveřmi z téhle stránky ? https://www.1000dveri.cz/index.php?ro...
Odpovědět
Profilova fotka
@petiv nemám, ale doporučuji LaSamba.
Odpovědět
Profilova fotka
@annacerna naši mají podobné shrnovací dveře a přijde mi to spíš jako kdyby žádné ani neměli. Místo možná ušetří, ale pokud chcete i nějaké soukromí, tak tyhle moc neodhluční
Odpovědět
@jandour děkuji moc, mohu se zeptat jaké jste z tama brali?
Odpovědět
Profilova fotka
@petiv máme od Porta doors. Model Verte Home B
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?