Výplň dveří - zkušenosti

Krásný den, chtěla jsem poprosit o zkušenosti s výběrem výplně dveří - co do kterých pokojů jste zvolili a zda je výplň dostatečná (hluk..). Předem děkuji za reakce :-)
Odpovědět
Dobrý večer, z vlastní zkušenosti vím že pokud chce zákazník alespoň trošku odhlučněné dveře tak volí vnitřní výplň dveří dřevotřísku a ne voštinu. Ale všechno má své pro a proti. Kvalita, odolnost, částečné odhlučnění. Cena jak dveří tak i obložek protože ty standartní obložky neunesou tak těžké dveře. No je to na zvážení zda chcete mít doma úplné ticho nebo sem tam slyšet nějaký ten zvuk. S pozdravem S.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Výplň dveří závisí na očekávání. Pokud očekáváte útlum hluku, pak protihlukové interiérové dveře obsahují hmotnější výplň (dřevotříska, masiv), těsnění mezi křídlem a zárubní, práh (např. výsuvný ze spodku dveří). Standardní dveře (výplň voština) váží cca 15 kg a mají útlum hluku cca 25 dB. Protihlukové dveře 32/37 dB váží cca 30 kg. Dělají se i dveře s útlumem kolem 40 dB, které váží kolem 50 kg a jsou tlustší (cca 65 mm). Z hlediska užívání je třeba počítat s tím, že na otevírání/zavírání protihlukových dveří je třeba vydat více síly z důvodu jejich vyšší hmotnosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?