Výška dveří v interiéru - 197 nebo 210 cm?

Řešíme, zda dát do domu dveře standardní výšky 197 cm nebo raději 210 cm. Máme v projektu standard 197, ale když jsme to konzultovali s lidmi z oboru, prý se dává spíš už 210. Jaké máte? A pokud 210 cm, od koho a jaký je v nich cenový rozdíl oproti standardní výšce?
Odpovědět
Tiež sme stáli pred rokom pred dilemou. Nakoniec sme dali 206 cm. Ale zistili sme,že mimo typu 197 sa navyšuje velmi cena každého kusa dverí.Tak si to zváž. Je to určite krajšie a možno aj praktickejšie,lebo ľudstvo sa "predlžuje" ale cena je vyššia. Nás na to tiež naviedla ARCHITEKTKA a zistili sme,že syn má tiež 210.Staval nový dom pred 6 rokmi. My sme dali tých 206-to je tuším nejaká polská norma.Cenový rozdiel je u niektorých aj 25-40%-čo sme zisťovali iba zbežne,ked sme chodili po študiách kvôli posuvným puzdrám,lebo aj tie sme museli kúpiť podla výšky dverí.Dvere ešte nemáme,tak nemôžem dať svoju informáciu. Užteraz nespávam,kolko to bude bubákov.
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodne bych dala ty vyssi, my snad mame jeste vyssi nez tech 210
Odpovědět
Zalezi na celkovem architektonickem pojeti stavby/interieru. Bezne je 197,ale verim ze se hodi i 210 ale musi se to hodit. Od toho se bude odvijet cena vyhotoveni dveri, jak je neco abnormal nestandart tak to bude mastny :)
Odpovědět
@stepz a kam do novostavby by se to jako třeba nehodilo? že je 197 cm brán výrobci za standard je známo, proto jsem se ptala, kdo má vyšší a jaký je cenový rozdíl. Ve bytě jsme měli 230 cm a to byl z roku 1920.
Odpovědět
no to myslim ze zalezi na architektovnickem pojeti, kdyz je stary dum s vysokym stropem tak je 230cm bezne, Tobe jde spis ne o to se rozhodnout co dat za vysku ale ptas se na cenovy rozdil ze ano ? Tak poptej primo vyrobce prodejce dveri ,nebo to maji mozna uvedeno v katalogu.
Odpovědět
např sapeli má dveře 210cm za stejnou cenu jako 197cm.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme 205cm.;-)
Odpovědět
Profilova fotka
200))))
Odpovědět
@lajlinka 78 @mischel117 Aha, to jdou i jiné výšky jo? A to máte pak od truhláře nebo to tihle výrobci v poho vyrobí? @velman díky, já to u nich nikde nenašla
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme to měli přes firmu.přišli, vyměřili a namontovali.brněnská firma
Odpovědět
ja mam u nich objednane obě výšky a za stejnou cenu. Stačí trochu přitlačit a jde to bez příplatku. Mám totiž dole 197 a nahoře 210cm. Zas..ni zednici. Musel jsem si to upravit. Jinak obecně, vždy je levnější upravovat stavební otvor než obložky a dveře. Myslete na to. Pokud nemáte vše v baráku hotovo, upravte stavební otvory. Je to brnkačka oproti těm cenovým bombám za atypická řešení :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?