Zárubně a dveře do garáže

Zdravím vás, můžete mi někdo poradit, jaké zárubně mám instalovat do hotového stavebního otvoru, pokud se jedná o vstup do garáže z technické místnosti? Myslím, že by tam měli být zárubně ocelové. Nebo lze i klasické obložky? Nejsem si jistý v tom, jestli to kvůli garáži nemusí být přímo z oceli a nějaké extra dveře. Ještě nemám zkolaudováno a nevím, co tam nainstalovat. Kdyby tam šli dát i klasické ocelové zárubně namísto obložek, tak je tam "prdnu", ale zase nevím jak. V tomhle se ztrácím. Máte nějaké rady? Díky moc.
Odpovědět
Mám dřevěné, obložky taky a mají certifikát protipožární, jsou mezi technickou a garáží, myslím, že nejvíc protipožární je to těsnění kolem obložek, výrobce a dodavatel Atex Planá, s.r.o.
Odpovědět
@radar64 Hm, díky za info. Kolik cm má ta obložka od vnější po vnitřní hranu? A na kolik
Odpovědět
@wendhelin Vás to přišlo? Dík.
Odpovědět
@wendhelin Jinak ty dveře máte nějaký spešl nebo obyč?
Odpovědět
@wendhelin večer to můžu změřit, ale cca 40 cm. odhadem, cenu taky odhaduji na cca 7 000,-Kč ??
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, je tady někdo kdo řešil dveře do pasivního domu? Musíme mít pro tyto dveře koeficient prostupu tepla do max 1,7, s tím že běžné interiérové dveře či dveře do technických místností se na prostup tepla netestují. taky by bylo fajn aby nějak vypadaly....cenu bych byl rád do 15000kč, našel jsem dveře Hormann za 25000 kč ale to se mi zdá zbytečně moc na dveře z garáže do chodby
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly buď se obrať přímo na firmy typu Perito, VP trend .. nebo na nejbližšího výrobce plastových oken. Dostat se na Ud 1,7 není takový problém.
Odpovědět
@kossakowski1980 ano to není problém, jen bych rád plechové a ne plastové dveře, perito máme výplňe vstupních dveří, myslím, že samostatné dveře nemontují
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly tak třeba ti aspoň poradí na koho se obrátit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?