Zkušenosti s interiérovými bílými dveřmi

Jaké máte zkušenosti s bílými interiérovými dveřmi od SAPELI, MASONITE? Sháním dveře bílé, plné, lesk. Líbí si mi LOTOS od SAPELI. Ráda bych úpravu HPL. CPL mi přijde, že méně vydrží.
Odpovědět
Máme bílé v matu a už bych je nechtěla. Provedení už nevím ale byly levnější tak asi CPL. Do budoucna jedine už dřevěný.
Odpovědět
@alisek Bílá v matu se všeobecně hůře udržuje, než bílá v lesku.
Odpovědět
Je velký rozdíl mezi dveřmi HPL a CPL? A nevíte někdo, jaké jsou rozdíly v ceně?
Odpovědět
@bohyska Máme bílý dřevodekor, CPL, máme je chvilku ale nemyslím si, že by byli složité na údržbu. HPL je mnohem dražší-používá se v zátěžových podmínkách-napoř. nějaké výrobní haly....co jsme se ptali my, tak cca 3x dražší než CPL.
Odpovědět
Mám obavu, že dveře CPL tolik nevydrží. Máte někdo zkušenosti se dveřmi firmy ZLOMEK? Na první pohled vypadají pěkně, ale jak je to s kvalitou?
Odpovědět
@bohyska Já teda nevím, určitě je rozdíl i mezi jednotlivými CPL. Psa, který na dveře škrábe celé dopoledne asi nevydrží nic, pokud do dveží zasekneš sekeru, tak asi taky ne, ale běžné rozumné chování CPL hravě přečká bez úhony. My jsme se teď stěhovali a omylem jsme bouchli skříní do zárubně....je tam důlek, ale folie nepoškozená.
Odpovědět
@bamak 3x dražší není, to vás chtěli natáhnout, příplatek u Sapeli je asi 50% CPL do bytu/rd stačí
Odpovědět
A je tak velký rozdíl v tom, co je ve dveřích? Voština nebo plná dřevotříska nebo dutinková DTD? Asi se to nejvíc projeví v ceně :-)
Odpovědět
@iveta_89 Nemyslím si, máme prumky a ceníková cena za obložkové zárubně v CPL je 2900, v HPL něco přes 8000. Ale jak to má sapeli nevím, to jsem se nezajímala.
Odpovědět
Máme bílé obyčejné od Masonite které jsou v matu a za nás maximální spokojenost,jak údržba tak vzhled. V novém domě budou zase bílé dveře.
Odpovědět
Profilova fotka
výběr dveří nás čeká nejdříve příští rok, ale už teď mě to děsí. nemáme jasno ani v barvách ani v materiálech a cena nás bude dost tlačit. bílé jsme měli staré a nekvalitní v nájmu a to byla katastrofa. do bílých bych klidně šla, ale chtělo by to fakt kvalitu. u kamarádky se mi děsně líbily bílé lesklé magnetické, pecka...ale na ty samozřejmě mít nebudeme. byly nějaké speciální snad i protipožární nebo co.
Odpovědět
@bohyska tady osobně doporučuju minimálně DTD, ale lepší je jít do plné DT, kvůli akustice
Odpovědět
Článek se načítá
Máme bílé v matu a v pohodě, není nějak potřeba je nějak zvláště opečovávat a jsou v pohodě.
Odpovědět
Mám bílé matové. Vzhledově krásné, ale je na nich vidět jakýkoliv otisk prstů. I přesto je údržba snadná, stačí švédská utěrka a jsou opět krásné.
Odpovědět
Profilova fotka
CPL je z těch lepších povrchů. HPL je ještě vyšší třída, většinou právě lesk, ale nedělají se k němu zárubně. Buď se používají kovové na zazdění jako kdysi a nebo je třeba použít klasické zárubně, které ale nikdy nebudou mít stejný povrch a barvu, protože ty se v HPL nevyrábí. aspoň takto mi to bylo sděleno na několika místech. pro mě schůdná varianta je mít obložky v jiné barvě než dveře, potom klidně kombinace HPL a CPL zárubně. mít obojí bílé, bylo by to vidět a nebylo by to hezké. HPL je tedy i dražší, ale rozhodně ne 3x jak tu někdo uvedl.
Odpovědět
Profilova fotka
@bohyska už jsi od někoho vybrala? plácám se v tom samém :-(
Odpovědět
Máme bílý mat, ale masiv. Na údržbu bych řekla, že je to lepší než dřevodekor na dveřích v bytě...
Odpovědět
@bohyska Nevím, zda jste se už nerozhodli, ale za sebe nedoporučuji voštinu. Kupovali jsme dveře před 7 nebo 8 lety a tehdy to byla nejobvyklejší výplň dveří, ostatní byl celkem nadstandard. Přes dveře je strašně slyšet a mezi místnostmi s různou teplotou (u nás jde o dveře mezi chodbou a ložnicí, kde netopíme, a chodbou a sklepem) se hrozně zkroutily. Povrch máme z CPL a dveře jsou i přes působení tří průměrně živých dětí v pořádku.
Odpovědět
Zřejmě půjdeme do SAPELI Dveře Lotos,Varianta 13,nebo 19, Materiál Barvou lakované, Bílá hladká,Kování Linum, odlehčená DTD deska. Po Novém roce se na ně půjdeme podívat do prodejny.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
@bohyska dobrý den, sla jate do tech lakovanych dveri? Chcem cerne lakovane a mame strach ze se poskrabou... Jakou mate zkusenost... I s uklidem? Dekujii
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?