Akumulační nádrž a ohřev TUV

Profilova fotka
Strecháči čo sa vyznáte, prosím, poraďte nám....akú akumulačnú nádrž vybrať ??? 1. Aku nádrž s vnoreným zásobníkom na TUV 2. Aku nádrž s prietokovým ohrevom TUV 3. Aku nádrž a bojler zvlášť ( ale tu bude asi trochu problém s miestom v technickej) ...kúriť sa bude teplovodným krbom + zatiaľ elektrina...neskôr uvidíme, možno aj TČ ( keďže by deti chceli aj bazén) Ďakujeme za radu.
Odpovědět
Profilova fotka
Nikto neporadí, prosím ?
Odpovědět
Profilova fotka
manžel radí :) ad 1) v létě se zbytečně nahřívá celá AKU nádrž, když je potřeba jen TUV. Navíc přenos tepla z AKU do vnořeného zásobníku není moc efektivní ad 2) pokud je výměník na průtočný ohřev je většinou stejně nutný elektrodohřev v malém např . 80l elektrickém zásobníku, aby byla jistota teplé vody. Někteří výrobci dělají průtokový ohřev ve dvojitém spirálovém výměníku, což je efektivnější, ale stále to znamená topit do krbu i v létě, což asi zrovna nebude moc snesitelné uvnitř domu. ad 3) doporučeno - ohřev krbem pokud je potřeba topit, jinak dohřeje zásobník TUV elektřina jenom poznámka: TČ vs. teplovodní krb - dnes už není velký rozdíl v investici mezi oběma, když se vezme v úvahu i regulace teplovodního krbu, navíc v obýváku, kde je krb je vlastně "kotelna", protože zde musí být přívod studené vody, odpad pro pojišťovací ventil, nemluvě o nepořádku. Ale kdo má k dispozici dříví zadarmo, tak provozně se to pak nedá srovnávat a vyhrává krb...
Odpovědět
Profilova fotka
@vendyh ďakujem manželovi :) ....drevo nie je problém ... neporiadok neriešim, nakoľko je môj muž poriadkumilovný a vie čo kam patrí :) ...čo sa týka ventilov a ostatného príslušenstva bude za stenou v technickej miestnosti, len nevieme, ktorá alternatíva akumulačnej nádrže je najefektívnejšia ( zima je nám jasná, len to leto nie :) )
Odpovědět
Profilova fotka
@jeannnye prý není zač :-) pokud máte za krbem technickou místnost, tak je to ideální, a zvlášť když bude přikládání do krbu také z technické místnosti. Nejlepší by stejně bylo dát AKU nádrž a zásobník TUV zvlášť.
Odpovědět
Profilova fotka
asi budeme teda rozmýšľať ako to tam všetko pomestíme
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?