Alergie, jaké úpravy v bytě máte doma?

Pojďme se podělit o zkušenosti jakým způsobem upravit byt pro alergiky. Co dělat v případě alergií na roztoče nebo domácí zvířata, kterých se nechcete vzdát ? Používáte doma speciální vysavač takzvaného "rejnoka" , co spreje na domácí mazlíčky ? Také jsem četla o speciálním povlečení, které nepropouští roztoče. Veškeré protialergické pomůcky jsou velmi drahé. Vysavač, povlečení vše kolem 5 tisíc Kč. Internet je plný rozporuplných článků, jednou napíší vyhodit koberce, podruhé že se zjistilo, že v kobercích roztoči nejsou, že jsou převážně v postelích. Doposud jsem měla jen pylovou alergii, ale ta na roztoče to mě zabíjí. Nejhorší je, že roztoči žijí i na domácích mazlíčcích, takže ikdyž nemám alergii přímo na domácího mazlíčka, tak jako kdybych měla. Co funguje přímo u vás doma ?
Odpovědět
1
2
My jsme 3 ze 4 alergičtí na roztoče. Zrušili jsme koberce (už tak jsme jich přetím moc neměli), sedačku máme z koženky, na všech matracích, polštářích a peřinách povlaky Pristine, sada na jednu postel vyjde myslím, jak říkáš, 5000 Kč. A plánumeme centrální vysavač, co fouká ven z domu. Stávající vysavač jsme zrušili a zatím jen vytíráme. U mě se po těchto opatřeních projevy alergie celkově výrazně zmírnily.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka u mě funguje o alergii moc nepřemýšlet a být v pohodě psychicky...když jsem OK, je OK i alergie a nejvíce mi zabírají homeopatika. Okolí stejně alergenů zcela nezbavíš a podle mě by to ani nebylo vhodné...
Odpovědět
Ja take nemam kobrce jen ty male a to peru celkem casto, zavesy co nejkratsi a cim min pracholepu, tim lepe, ale jinak to neresim, proste jsem se szila, ze obcas smrkam vic a nekdy malinko natecu.. Ale pritom, ze mam alergii i na, tak bych se musela prestehovat nekam do teplych krajin
Odpovědět
I na chlad. :-D
Odpovědět
máme rekuperaci a na jaře tam dáváme pylový filtr, manžel je spokojený, nekýchá
Odpovědět
rekuperace, zvlhčovač vzduchu, žádné koberce, /úplně žádné/, žádné textilie, žádné závěsy, žádné dekorační předměty /jedna prosklenná vitrina/, žádný pes /pokud ano, tak jenom malý Yorkie, který má vlasy, ne chlupy/ Tyto opatření nejsou ani stran alergií, jsou z mého minimalistického přesvědčení...nejnověji se totiž taky preferuje i nějaké to zatížení antigenem ..... :-)
Odpovědět
@baru7 No když já právě nikdy tohle nijak neprožívala a občas jsem i zapomněla vzít prášek, prostě alergie na pyl šla v pohodě přežít, ale tohle nejde přehlídnout. Rýma žádná, ale nateklej nos takovým způsobem, že se prostě nenadechneš. Takže v noci dýchat pusou a ráno málem nejde zavřít pusa, jak je vyschlá. Hnus. Nezabírají ani klasické prášky co jsem měla, jediné co mi zabralo a co v žádném případě nechci do sebe cpát jsou kapky do nosu s kortizolem. Pěkný svinstvo.
Odpovědět
Profilova fotka
sama zkušenost nemám,ale napadá mě kolegyně v práci, co si kvůli alergiím domů koupila nedávno ionizační čističku vzduchu a je moc spokojená..i my v práci vidíme ten rozdíl,dříve přišla ráno,oči jak králík,půl hodiny kýchala a teď nic.. :-)
Odpovědět
@gigi2 To zkusím, díky, taky už jsem nad tím přemýšlela, ale nejvíc bych potřebovala likvidovat přímo v matraci. Na to by měl být ten vysavač. Se tady rozepisuju na půl stránky a stačilo kliknout na klávesnici vedle a celý text je pryč :-( @evercila To já právě se držím téhle zásady, že na alergen je potřeba si zvyknout. Měla jsem to tak u psa, když byl můj nic mi nedělal, ale cizí pes to jsem trošku pocítila. Ale roztoči to se fakt nedá. Měla jsem dřív jen na pyl a to se dalo vydržet, ale tohle je hnus. Rýmu nemám většinou, ale nateče mi tak brutálně sliznice v nose, že tam neprojde ani troška vzduchu. Ty rána po té co celou noc dýchám pusou jsou děs, málem mi nejde ani zavřít jak je vyschlá :-) @petraxname Rekuperace je můj sen, ale ve starým baráku věc celkem složitá a nejsou na to finance. Já naštěstí na pyl netrpím tak silně. @roozenka JJ alergii na chlad znám, to má přítel, vždycky mu vyskáčou na obličeji červené fleky. Já teda nechápu jak může mít tělo alergii na chlad, to mi rozum nebere. Jsme už hold zdegenerovaní :-D @baru7 Já teda taky razím zásadu, že alergii je potřeba ignorovat, ale ono se mi to nějak nevyplatilo. Ona je pak rok od roku silnější. Akorát doufám, že mi jednou v testech nevyjdou alergie na zvířata, kdo mě zná tak ví, že já v žádném případě nemůžu být alergická na zvířata, to by prostě nešlo. Ale mám obavu, že Minda má na sobě také nějaké ty roztoče. Asi budu muset vyzkoušet nějaký ten antialergický sprej pro domácí mazlíčky, jen mám strach, co za svinstvo v tom je, aby ji to dlouhodobě pak neublížilo., @viados Takže to povlečení vážně funguje ? Je to ale pálka. Jinak škoda, že tu není nikdo, kdo má přímo zkušenost s tím vysavačem. Ten by měl pomocí UV záření ty roztoče zabít. Zajímalo by mě, jestli to fakt funguje.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka ionizacni cisticku taky mame, jinak podle me, ty lokalni kortikoidy jsou lepsi, nez se dusit. Kazdopadne to je dost blba situace...:-/ jsi chudak, je to otrava..
Odpovědět
Jako já se picnu, nejsem ani hodinu doma, zpátky z vánočních trhů a už se zase dusím. Mě tohle fakt nebaví.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka Ty jo...to je fakt síla :-| a nezkoušela jsi třeba ta homeopatika nebo nějaký detox organismu...stejně jsem přesvědčená o tom, že alergie jsou prostě výsledkem stavu životního prostředí, stresu a spol. :-(
Odpovědět
Článek se načítá
@baru7 No hodně se teď píše o tom, že to můžeme mít z očkování. Že neočkované děti alergie nemají. Těžko říct zda alergie dřív byla. Prababička už je mrtvá, té se zeptat nemůžu a moje 80ti letá babička alergik je. Otázka na kolik na to mělo vliv životospráva za války a chemie v zemědělství za komunismu. Já zkouším teď z čínské medicíny Cordyceps. Je pravda, když jsem ho brala ve vysokých dávkách tak ze začátku to pomohlo. Rýma ustoupila. Jenže to se také nemá brát pořád. Homeopatika má přítel od jednoho vyhlášeného homeopata, ale mě přijde že mu to moc nepomáhá. Jako trošku to pomohlo, ale úplně bez alergie není. Já tě včera vzala za slovo a nacpala do sebe ty kapky s kortikoidy, ale ono to nestačilo, protože to se musí brát delší dobu, takže jsem to nakombinovala s Nasivinem. No asi mi s takovou za chvilku upadne nos. Tohle prostě nemůžu dělat dlouhodobě.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka já sama chodím(nemyslím tím přímo alergii) na TČM přes rok a po 8 letech mých problémů,hromadě doktorů,léčitelů je tohle jediné,kde vidím,že mi pomáhá a má to nějaký smysl.A určitě tam léčí i různé alergie,ptala jsem se kvůli mamče na to.Jen je to jako se vším u tohoto,člověk musí vydržet měsíce,než se to projeví,ne čekat po týdnech zázraky,či to dokonce vzdát.Tak třeba i tohle i může pomoct.. :-)
Odpovědět
@gigi2 Co je to TČM ?
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka Tradiční čínská medicína...taky bych zkusila
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka Ten Nasivin rozhodně dlouhodobě nee...na něj vzniká závislost...ale ty kortikoidy bych používala, manžel sám používá Avamys a je doktor a říká, že pořád je lepší dát si lokální kortikoid, než nechat tu alergii nekontrolovatelně rozjet...ono asi fakt hodně záleží, jak na co člověk reaguje, to je hodně individuální, já na sobě jednoznačně pozoruju návaznost na psychiku....
Odpovědět
@baru7 Jo tak to je ten cordyceps co beru jak jsem psala. Ten je z čínské medicíny.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka jojo...vím, jen možná by to nebyla špatné pojmout více komplexně, s někým zkonzultovat a nechat si "předepsat" něco na míru....
Odpovědět
@baru7 Díky. Já jsem právě z těch kortikoidů měla strach. Ale taky si říkám, že když jsou jen lokální, že to nemusí být zas taková hrůza.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka A Ty tedy máš udělané testy, na co konkrétně tu alergii máš?
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka @baru7 Baru už ti odpověděla...taky jsem to myslela to pojmout jako obšírněji TČM,přímo na míru bylinky,k tomu i jejich úprava stravy,cvičení a třeba by to ovoce přineslo ;-)
Odpovědět
@kofinka Já se teda v alergiích moc nevyznám, ani ji nemám, ale měla jsem jiné zdravotní problémy a zkusila jsem plasmový generátor na regeneraci a očištění organismu. Samozřejmě, jsou to všechno léčitelství... ale znám jednu paní, která měla kožní alergii, která už nabíhala na Lyellův syndrom a plasmový generátor ji z toho za 3 měsíce intenzivní terapie dostal. Zkus se podívat na netu, najdeš o tom víc informací. JInak já bych homeopatika nezatracovala. Měla jsem teď v těhotenství nějaké psychické problémy, několik nocí jsem nespala a doslova měla záchvaty paniky až tetanické křeče... Začala jsem brát celodenně 4-kombinaci homeo (Argentum nitricum, Coffea cruda, Sédatif a Sedalii) a hned do dvou dnů to bylo lepší. Už jsem se viděla u psychiatra a na chemických lécích, což v těhu je naprd :-S , tak jsem to zatím zvládla takhle (i když není všem dnům konec). :-) Ale je to hodně i o psychice.
Odpovědět
@alcar Ten plasmový generátor měla kamarádka co prodává tu čínskou medicínu půjčený doma, takže jsme to zkoušeli. Ale já jsem si o tom pak právě zjišťovala informace. Já jsem taková, že právě věřím máločemu. Kamarádka, ta se vždy pro něco alternativního nadchne hodně rychle. Já jsem opatrná :-D Dočetla jsem se, že to co se používá tak jsou víceméně náhodné vibrace (nevím jak jinak to nazvat) a že aby to fungovalo (myšlenka je prý dobrá) tak by se muselo nastavit pro každý organismus přesná kombinace. Takže se ti také může stát, že ti to rozhodí celé tělo. Takže já jsem opatrná.
Odpovědět
@baru7 jj mám akorát se to jednou za čas mění. Třeba ještě předloni jsem o roztočích neměla ani páru a loni šup a mám je. Jsme zvědavá co vyjde příště. Nejvíc mám na pyl obilovin, pelyněk, (k tomu je přidružená alergie na papriku, takže tu když si dám třeba i čerstvou tak to není úplně dobře) a pak roztoče. U toho pelyňku už vím proč jsem vždycky po prvním panáku Bechče zčervenala v obličeji a vypadala jako když mám v sobě celou láhev :-D Akorát se nám to tu holky zvrhlo ve zdravotní téma :-D Ale není tu nikdo, kdo by měl zkušenost s tím vysavačem. To by mě hodně zajímalo. Jeslti to opravdu funguje. Na ty roztoče mi to přijde jako snadný způsob jak se jich zbavit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka no...jinak zpět k tématu..my nemáme koberce, záclony, závěsy, máme bezsáčkový vysavač, Roombu a ionizační čističku....toto vše bychom ale asi měli, i kdybychom nebyli alergici, prostě nemáme rádi lapače prachu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka jinak vše ostatní mi připadá celkem zbytečné a podle mě je velmi diskutabilní, zda a jak to funguje...
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar @kofinka plasmový generátor bych taky vyzkoušela...
Odpovědět
@kofinka Ještě teda odbočím od tématu, ale ještě odpovím na ten plasmáč. Já právě chodila k jedné mé známé, co se tím zabývá už několik let, vyšetřila mě přes počítač a nastavila přesné vlny pro mé tělo. Ale já byla řádně zanesená vším možným - pracuji na infekčním pracovišti. Takže mně kdyby nastavila cokoliv, vždycky by to na mě fungovalo. :-) K tomu vysavači... kdysi dávno jsme měli doma půjčený Rainbow, tehdy stál asi 80tis., který byl bezsáčkový, dávala se tam voda a ten prach, cos vysála padal do té vody. Šlo s tím vyhubit i roztoče na principu podtlaku. Všechny matrace a peřiny jsme dali do obrovského pytle a nasadili hadici, asi 3 minuty musel člověk vytvářet vysavačem podtlak, aby zlikvidoval ty roztoče. Jestli to fungovalo, nevím... :-N
Odpovědět
@alcar no viděli jste tam pak ty roztoče? Neviděli, takže to asi fungovalo :-D :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?