Bílá lazura na palubky v interiéru. Použili jste?

ráda bych věděla jestli jste někdo použili na vnitřní nátěr palubovek nějakou bílou lazuru. Chtěla bych, aby byly vidět leta, struktura dřeva. Nevím co by bylo nejlepší. kolik nátěrů je asi třeba, aby to bylo pěkné. jestli máte odkaz na fotoblog budu moc ráda.
Odpovědět
přesně tohle řešíme, na internetu jsem radu nenašla, nejspíš se poradit ve specializované prodejně.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@knapikovad tak jsem to absolvovala - zašla jsem do speciálky s nátěry, řekla představu a ukázali mi vzorky lazurované na různé intenzity. Podle vybraného vzorku mi namíchali, značku si nepamatuju, ale láce to teda nebyla. S výsledkem jsem ale spokojená. Existují i speciální lazurovací štětce (pro srovnání - stačí i obyčejný, ale lazurovací je pohodlnější). Teď, když už máme palubky natónované, jsem zjistila, že existují i tónovací vosky na dřevo, značka Osmo. Hážou různé nádechy. Kdybych to věděla dříve, zkusím raději vosk, uvádějí u něj, že je vhodný i do vysoce zatěžovaných míst, nebo na hračky.
Odpovědět
Profilova fotka
Palubky hodne sajou, urcite by stacila i obycejna vodou reditelna barva v jedne vrstve...
Odpovědět
@ene zkoušela jsem to, nechtělo se mi hledat speciálku, ale je to fakt rozdíl (i když třeba na chatu by mi to stačilo). Jenom lituju toho vosku...
Odpovědět
@knapikovad Ak dáte len bielu lazúru, kresba dreva sa zachová. Najlepšie je kúpiť malú pixličku a vyskúšať na doskách. My sme dali hrubovrstvú bezfarebnú lazúru. Teraz by som to spravila takto: prvý náter biela tenkovrstvá lazúra, druhý náter hrubovrstvá bezfarebná. Bol by strop o niečo svetlejší a viac by odrážal svetlo. Okrem toho, nemám moc rada nádych dreva dožlta alebo dooranžova. Páči sa mi buď drevo svetlé akoby teraz napílené, alebo morené do sýtohnedej.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Vracím se k tématu. V jiné diskuzi mi poradili ředěný balakryl. Byli jsme nedávno v Polsku v Castoramě a tam měli krásně velké vzorky lazur , laků a prostě všeho. Konečně manžel viděl co vlastně chci a líbilo se mu to. Jednu plechovku jsme koupili a už jsem zkoušela vzorek. stačí krásně dva nátěry a je to moc pěkné. cena byla taky dobrá, myslím litrovka necelých 180,--, ale to už nevím přesně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?