Centrální vysavač - ano či ne?

Ahoj všem. Stavíme domek, bungalov, a nyní je čas se rozhodnout, zdali centrální vysavač nebo ne. Popravdě, bavil jsem se už s pár lidmi a říkali mi, že v době robotů, kteří jsou na poměrně vysoké úrovni (a bude lépe) už to je přežitek a drahá sranda. Jaký na to máte názor? Ve výsledku stejně za sebou taháš těžkou 9m hadici, takže já se spíše přikláním k variantě klasického vysavače na občasné dočesání rohů na robota. Mám alergii na prach a nikdy jsem problémy nepociťoval při normálním vysávání, takže to jako nějakou obrovskou výhodu nevidím. Navíc, máme rekuperaci. Díky moc za názory. Prosím, zkuste nezaujatě :) Vím, že ti, co CV mají, ho budou vychvalovat.
Odpovědět
My ho dali. Vychvalovat nebudu, nemam s tim jeste zkusenost. Co jsem cetla kvuli tomu diskuze, tak si to lidi dost chvali i v dnesni dobe. A jak pises, ti, co nedali, ho buzerovali, ti, co dali, chvalili. Hadice ma byt lehoucka, vysavac je tichy, vykonny, bordel je hned pryc, zadny prach, na sterbinu v kuchyni se ale tesim nejvic. Rekuperace mame taky a roboti uz maji sve misto, alergie zatim nikdo zadne. Jako kdyby nebyl, tak bych urcite nebrecela, koupila klasicky Miele (to je opravdu PAN vysavac :-D ) a na central si asi ani nevzpomnela.
Odpovědět
@davex já taky o něm uvažoval, pak jsme jeli ke známým, který ho shodou okolností měli a když jsem viděl tu naskládanou hadici v jednom pokoji, tak jsem nad ním začal spíš pochybovat. Nevím, kolik centrální vysavač stojí, ale taky jsme jeho výhodu nepochopili. S manželkou jsme se hned shodli, že tohle nechceme, že si raději pořídíme běžný vysavač, i kdyby jsme měli mít v každém patře jeden. Máme všude tvrdé podlahy, takže doposud, pár měsíců bydlení, jsme vše zatím řešili koštětěm nebo mopem no a dneska, jestli se mi z obchodu ozvou, tak si jdu vyzvednout robotický vysavač.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame CV a co je super, tak v zadveri takova mala samostatna hadice. Vypada to jak fen na bazene. Suprove se s tim zadveri udrzuje od spiny na podlaze a chodim tam vysavat filtr ze susicky kterou mame hned vedle v koupelne. Jinak pro me je to asi nejlepsi vec na svete, protoze diky tomu ze ho mame, zacal vysavat pritel :) bavi ho to. Hadice je urcite skladnejsi nez normalni vyavac a navic saci vykon CV je super. V dnesni dobe kdy klasicke vysavace diky narizenim EU spis ten prach ofukuji nez vysavaji. Jo a mame vyusteni i v garazi tak se tesim az s tim budem vysavat i auto. Snad to nesezere koberecky :)
Odpovědět
@hadeline To rada slysim. :-)
Odpovědět
@hadeline Na to pozor, ano, EU nařídila snížení příkonu na tuším že 900 W, ale příkon neznamená výkon! Logicky je ale jasné, že vysavač s 2000 W saje asi lépe, než vysavač s 900 W, ale my máme doma vysavač s 900 W a když vysávám lino tak ho musím tlumit, protože to saje až moc. Když si člověk koupí vysavač za 800 Kč, nemůže čekat zázraky. Ale na lino stačí bohatě i nižší výkony. Podle mě se práší poměrně hodně když jen člověk prochází a ten prach čeří, nebo když se svléká. Malinký robůtek určitě prach čeřit nebude :) Kvalitní robotický vysavač cca 20 000 Kč. Centrální vysavač cca 40 000 Kč + hromada času strávená vysáváním :) Já si myslím, že po robotu to stačí jen rychle doladit.
Odpovědět
@davex já teda nemám zkušenost ani s jedním, ale znamená to tedy, že po robotu se musí stejně vyndat kladický vysavač a dovysát určitá místa? V tom případě by pro mě robot neměl význam a beru ho jako drahou srandu.... ale to je pouze můj názor
Odpovědět
@mek123 Robot neodsune sedačku, nevysaje prostor za lednicí a na schody ho taky asi nebudeš dávat :) prostě na běžný úklid necháš robota a na velký úklid jednou za čas vytáhneš vysavač ;-)
Odpovědět
@ookami_hime Přesně tak, normálním vysavačem taky nevysávám za každou skříní každý týden :) navíc, na linu a hladkých površích se prach seskupí do chuchvalců, někde v rohu. To roboty v dnešní době zvládnou taky.
Odpovědět
My vse - veskery nabytek davame zaveseny (krome kuchyne, ale i tu jsem uz videla), nebo na nozkach 12 cm, coz je minimalni vyska pro podjezd iroomby. Takto to planujeme od zacatku vcetne mista, kde budou mit stanici. Tedy pres noc budou řádit roboti a na velky uklid je potreba tak ci tak vysat vysavacem.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex ted mame CV a robota mame taky v planu koupit. Oboje dohromady je pro me top. CV je slusnej zaklad.
Odpovědět
Profilova fotka
Navic nevim jestli znate "lopatku" k CV co mam v kuchyni pod linkou, ta je taky fajn. Jsem na materske se dvouma detma takze drobky vsude a furt. Pres den den parkrat smetnu a vysaju to lopatkou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@hadeline na druhe fotce je vystup CV co máme v zádveří - je to takovy maly vysavacek, kterým vysvam binec ve vstupni chodbe a filtr ze susicky, ktera je hned vedle.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Rozhodně ano. Máme a řekla bych že jedna z nej. investicí, kterou jsme si dopřáli. Luxuji několikrát denně a tedy pro mě nejlepší pomocník.
Odpovědět
Mám CV už v druhým domě a opravdu ho budu jen a jen vychvalovat. V prvním 18 let Husky bez jediný opravy, v druhém máme Beam - Electrolux. Nic se mu ve vysávání nevyrovná. Hadici mám uloženou v úzké skříňce na chodbě, je hodně poddajná. V kuchyni a předsíni mám zametací štěrbinu.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě centrální vysavač ano, jelikož robot toho moc neumí a hlavně na sedačku nevyjede 😄 my ho budeme také dávat a to jsem to zvažoval po koupi irobota romby za cca 6 tisíc který neumí nic jsou to zbytečně vyhozené peníze když už robota tak asi vyšší cenová relace ale stějně tomuhle krámu nevěřím pač na koberci se vypínal a hlásil že chce restart, tak ho zrestartuju zpět do prodejny 😠 😄 . Jinak CV máme vybraný od firmy menred typ CVS-1800BP PLUS je to celá instalační sada cena cca 18 tisíc kč. za vše rozvody ,hadice ,vysavač ,komplet příslušenství all in one. A do zálohy je Rainboow, který po 13 letech potřebuje výměnu ložisek. 😉
Odpovědět
Robotický vysavač je skvělý, protože vysaje sám a dokonce v nepřítomnosti majitele. Úklid je velmi dobrý, i těch rohů (naše roomba na to má speciální štetinky). Navíc, pokud by to někomu bylo málo, není problém ho.pouštět každý den, což u normálního vysavače nikdy vysávat denně nebudeš. Taky se dnes dělají i kombinace s vytíráním, s tím nemám zkušenost. Samozřejmě je tomu potřeba přizpůsobit domácnost. Např. místo za lednicí nevznikne, když bude vestavná. Konferenční stůl takový, aby se dal podjet. Žádné povalující se kabely. K tomu ruční malý vysavač do auta/na gauč a pavučiny a je to. Známí to CV mají a to tahání hadice mi imho přišlo špatné. To bych radši tahala samostatný vysavač. A pořád to zabije čas majitele.
Odpovědět
@jarin1 Roomba za 6 tis. se mi zdá podezřelá, byla to fakt Roomba? Máme starší model už šest let a nemám jediný problém....
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt ano je to iRobot romba 605. Jako když to jezdí po plovoucce tak dejme tomu ale zase když to mělo sbírat jehličí tak jak se otacel tak si to jehličí všude rozfoukal a bylo to všude a ne ve vysavaci.😂 takže my to přijde nesmyslný.
Odpovědět
@jarin1 To by mi taky prislo nesmyslne, asi jde hodne o tu radu, ten nas byl v cene cca 20 tis., vysmyci rohy, jehlici neni problem. Dokonce ani rozbite ozdoby nejsou problem 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla Roombu za 12 a bylo to příšerný. Šla po půl roce z domu. Vyhozené peníze.
Odpovědět
Roomba za 6 alebo 12 je ako Dacia medzi autami 😛 Svoju sluzbu nejak splni, ale zazraky sa od toho cakat nedaju. Treba sa pozriet po 9-kovej rade. Ta sa myslim, ze bude hybat cenovo okolo 20+.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya já od toho nečekala nic jiného, než že bude aspoň jakžtakž vysato. O ovládání přes mobil, různé virtuální zdi ani nic podobného jsem nestála. Ale ono to nezvládlo v podstatě ani vysát (my měli konkrétně typ 782). Ta Dacia mě z bodu A do bodu B doveze.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Přesně tak souhlasím s tebou. @bayt samozřejmě že to ten rohový stětinový kartáč má ale jak říkám radši pořídím CV a sám si to mnohem rychleji a důkladně vysaju než ten praštěný polorobot.
Odpovědět
@zmrz_lina Doveze, ale s bolavym chrbtom a dolamanym celym telom 😉 A to je ten rozdiel medzi nizsou a vyssou radou Roomby.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya já tu dacku zrovna mam (kombikoveho logana, tu nejvyšší výbavu). Ne chtene, nic jineho mi nezbylo, páč prostě nebylo víc peněz a muž už ojetinu nechtěl. Za necelý rok 22tis. km. Přechod ze Zafiry (moje milované auto). A až na ten slabý motor žádný větší rozdíl. Rozhodně žádná bolavá záda. A downsizing u motoru je napříč automobilkami. Fakt je ten, že ta roomba prostě nevysavala ani v prostoru, natož u zdi a v rozich.. Jezdila jak debil sem a tam a bordel zůstával.
Odpovědět
@jarin1 a nebo koupit misto roomby xiaomi za 6 s inteligenci jak od irobotu za 25. Uprimne, nikdy jsem nemela tak povysavane, jak s robotem. Vzdycky jsem na mopu tahala nejake vlasy a cucky prachu-od te doby, co jezdi robot, nemam nikde prach a vytiram cistou vodou. Jinak nasi maji central-proto jsem ho taky chtela a udelali jsme rozvody, ale s robotem mi to prijde naprosto zbytecne...
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita nic nebude robot jde zpět do krámu 😂 a bude centrální vysavač. Stím rainboow vysavačem to jde taky takhle vysát pač má velice dobrý výkon . A u CV se toho nebojím vůbec protože ten typ co budeme mít je na podlahovou plochu 450m2. Kde my budeme mít 150m2 a rozdíl ceny o proti menší ploše je cca 3 tisíce .
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy nemáme novostavbu, ale rekonstrujeme patrový domek a pro Cv jsme se rozhodli hned. Zatím jsme ve fázi rozvodu trubek. U nás hrálo roli to že tu je málo úložných prostor, pro roboticky vysavač máme nevhodné místnosti a tahat se s vysavačem do patra se mi nechce. 😂
Odpovědět
Musim se zastat Roomby za 6000, mam model 606, nejak tak stala, jede kazdy den, v domacnosti dite a dva kocouri a je to zazrak co dokaze. I zadveri s piskem a hlinou vysaje. Ale do centralniho vysavace bych urcite sla, bohuzel pri nasi rekonstrukci to bylo tezko proveditelne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?