Centrální vysavače od firem Husky a Beam, který je lepší?

Profilova fotka
Prosím o radu, která značka je lepší? Protože v novostavbě jsme teĎ dokončili vodu a odpady a budem dělat elektriku a nevím, kdy můžeme dělat vysavač-jestli až po elektrice a jestli to musí dělat daná firma?? Díky moc
Odpovědět
@lorrelai my máme Husky
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo, my už taky...vybrala jsem si ještě ten ve zdi, tak doufám že s ním budu spokojená... Zatím máme jen rozvody, samotný vysavač budeme kupovat tak v listopadu ;) Už se na něj těším a jsem zvědavá :-)
Odpovědět
Zdravim rad bych nejake zkusenosti s CV . Uvazuji mezu Husky a Electrolux
Odpovědět
@tombra Electrolux se mi líbil víc na pohled, Husky víc přítelovi po shlédnutí toho vnitřku, takže máme Husky ;-)
Odpovědět
No ja si taky myslim ze Husky bude kvalitnejsi, jeste pockam na cennovou nabidku Electrolux. Mam cas, realizac bude az jaro 2015
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
@lorrelai Jak jste prosím nakonec spokojeni s hadicí ve zdi od Husky? Uvažujeme o ní, takže budu moc ráda za zkušenosti. Děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Hadici ve zdi Husky, můžu jen doporučit! Je naprosto úžasná...zrovna včera jsem vysála jelení lůj a hadice to zmlaskla jak smítko :-D Je to rozhodně lepší jak tahat hadici po domě a zapojovat ji do zásuvek...Jako za mě opravdu jen doporučuji. Kdybyste jste něco potřebovala vědět-klidně písněte ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@lorrelai můžu bližší info? Zrovna řešíme....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
@ivaaviva omlouvám se, chodím sem hodně málo, takže jsem zprávu našla až teď...pokud je to ještě aktuální-jaké info potřebujete? 😉
Odpovědět
@lorrelai mohu se zeptat kolik to cca vyšlo? Hadici ve zdi neznám, to musím nastudovat. Koukala jsem zatím jen na Beam, tam by nás trubky vyšly cca 11000.
Odpovědět
Nejlepší centrální vysavač je Roomba 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka121 Rozvody za 11000? Připadá mi to moc, jak máte velký dům? U nás plocha 175m2 a rozvody stály asi 6000,-. Zajímalo by mne, jak se ta hadice ve zdi opravuje, pokud nastane nějaký problém. My taháme hadici za sebou a nevidím v tom žádný problém. A co si budeme povídat, s tou hadicí ve zdi to bude vlastně úplně stejné, taky ji člověk "tahá po domě", akorát po skončení se schová ve zdi, zatímco já ji stočím a pověsím na zeď v technické místnosti.
Odpovědět
Článek se načítá
@awakened no zatím je nemáme, to je nacenění od stejné firmy, dělali to kamarádce nedávno. Taky mi původně řekli že je to okolo 5000, tak nevím proč se to tak vyšplhalo. Dám tedy požadavek to vymyslet nějak levněji, mám pocit že nám pán nabízel 5 zásuvek v domě, ale ještě jsem tam nebyla osobně, dělal to na základě půdorysů co jsem mu poslala. My chceme zatím jen rozvody, na vysavač určitě nezbyde, na druhou stranu co kdybych ho někdy chtěla, tak ať při stavbě máme aspoň ty rozvody. Jinak taky máme iRobot roomba, ten vysává sám :-)
Odpovědět
@awakened jinak dům máme podkrovní, zast. plocha asi 120m2. vysavač nám navrhnul nedávat do technické místnosti uprostřed domu, ale vytáhnout trubky ven do garáže.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka121 Máme 3 zásuvky a 2 štěrbiny (kuchyně, zádveří). Zvažoval jsem VROOM (krátkou navíjecí hadici do kuchyňské skříňky) na rychlý úklid, ale ten box je překvapivě velký a zabral by ve skříňce spoustu místa, takže jsme to řešili tou štěrbinou. Navíc jsem přikoupil smršťovací hadici, která se dá natáhnout na 5-6m. Vysavač určitě umístit do garáže, při vysávání je pak slyšet pouze syčení vzduchu a žádný hluk agregátu. Navíc z prostředku domu už je trochu komplikovanější vyvést odtah, zatímco v garáží se jen vytáhne přes stěnu ven.
Odpovědět
@awakened a s tou štěrbinou spokojenost? Já si říkala že bych ji nedala... :-D ale v tom zádveří by se něco hodilo, tam je špíny dost z bot.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka121 Štěrbina je OK, při otevření je to teda docela kravál, ale zase se používá jen chvilku. V zádveří ji využíváme hodně. V kuchyni kupodivu méně.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka121 11000??? Tak to ne...no, to ,,pouzdro" ve zdi stálo nějakých 5tis. ale rozvody nějak do 2tis....mám hadici ve zdi 12,5m. Nejdražší sou tam ty kolena-ale ty máme jen dvě nebo tři -takže to na moc nevyšlo. Chce to dobře naplánovat rozvody. Já jsem teď maximálně spokojená. Mám ještě štěrbinu v kuchyni a tu taky docela využívám-až budu znovu stavět dům, tak si dám štěrbinu i do koupelny- na vlasy 😄 😄
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dává smysl štěrbina centrálního vysavače v prostoru u jídelního stolu? Máme možnost ji umístit do soklu barové části linky, u které je jídelní stůl. Přijde mi praktické mít možnost jen se smetákem uklidit drobky zpod stolu přímo do štěrbiny, bez nutnosti ohýbat se k lopatce nebo zapojovat trubku vysavače. Doporučili byste tohle řešení, nebo ne? Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@renatka_k My štěrbinu dávat nebudem, známí na to nadávají a že už by si příště nedali. Hučí to a designově taky nic moc. Mně to moc praktické nepřijde, protože smeták v kuchyni mít nebudu, a jít pro něj do technické, abych mohla něco zamést ke štěrbině, pro mě nemá vůbec žádný smysl. Určitě dám do kuchyně buď wroom nebo wally flex zavřený ve skříňce, navíc mi to dosáhne i na terásku, no akorát se teda budu muset ohnout 😄
Odpovědět
@venouska Děkuji za reakci. Toho, že to není vzhledné, se bojím - štěrbina by u nás totiž byla viditelná z jídelny a částečně i z obýváku. Jinak u nás budeme mít u kuchyně spíž, takže smeták bude po ruce, ale vzhledem k té viditelnosti štěrbiny váhám.
Odpovědět
Štěrbinu jsme ihned zavrhli, protože nesnáším zametání = výření prachu. Dali jsme wroom, který máme v kuchyni ve skříňce (jen oddělená část vedle šuplíků) a nemůžeme si ho vynachválit. Také jsme štěrbinu chtěli do předsíně, tam jsme to vyřešili dvoumetrovou hadicí z metráže, která visí v technické místnosti, kde je i zásuvka. A tuto hadici používám i na sušičku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?