Čím zastínit francouzské okno?

Nevím si rady, jak vyřešit zastínění francouzských oken (jedno velké na pevno, jedno otvírací) plus několik oken standardních v obývacím pokoji propojeným s kuchyní, který máme propojený s obývákem. Zda zvolit rolety, žaluzie, závěsy atd.Dnes je obrovská nabídka různých typů Poradíte z hlediska praktičnosti, co je nejlepší z praxe? Z hlediska funkčnosti mi jde hlavně o to, aby večer nebylo vidět dovnitř.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak presne toto budu za chvili taky resit. Budeme mit teda venlovni zaluzie kvuli zabraneni prehrivani interieru, ale určitě chci i neco dovnitr. Bud nejaky voal a nebo mozna i vnitrni rolety
Odpovědět
My budeme mít venkovní žaluzie, vevnitř vawe systém od Petrose.
Odpovědět
Profilova fotka
Budu mít venkovní žaluzie typu "Z" a uvnitř jednoduché bílé záclony bez vzoru.
Odpovědět
A myslíte si, že např. vnitřní žaluzuie, rolety atd. (ne samozřejmě venkovní) si můžeme namontovat sami a nebo je lepší si to nechat udělat od firmy?
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka a vy s montáží žaluzií máte nějaké zkušenosti? No já osobně bych se do toho ani náhodou nepouštěla, už k vůli záruce....
Odpovědět
@jaasminka rolety zvladnete. Do žaluzii bych se nepouštěla.
Odpovědět
Profilova fotka
My se jsme se rozhodli pro japonské posuvné stěny. V pohodě zakryjí celé okno nebo jen jeho část a pěkně vypadají. Dělají se na ně různé látky, které úplně pohlcují světlo nebo jen částečně propouští a to samé platí i pro teplo od sluníčka.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka proti prehrivani funguji jedine venkovni zaluzie nebo venkovni rolety. Stejne tak zela zabrani vecer pohledu dovnitr. Ja osobne preferuju zaluzie protoze rolety maj jen 2 moznosti-svetlo nebo tma. Zaluzie se daji naklopit podle polohy slunce. Vevnitr to je pak jedno- zalezi co se vam libi.
Odpovědět
Profilova fotka
@majkee. jé já mám na tebe štěstí! Ty jsi si to objednala přes net? Nebo přímo u něho? Už jsem to tady právě u jedné holky viděla, ale je z Frýdku. Kolik stojí metr garnýže? plus ot šití asi je důležité že?
Odpovědět
Profilova fotka
já o tom dosti přemýšlím, žaluzie dobře stíní (berou) teplo v létě, když přes den svítí. Nic jiného tak nezachytne teplo. Ještě jsou třeba plisé, to je taky moc pěkné. Žaluzie jsou asi nejpraktičtější řešení ale dělají se vždy na míru. Pak se mi líbí ještě ty rolety den noc, ale vadí mi že to tak visí když se otevře ventilačka...plus že to nepohltí tak teplo.
Odpovědět
@abecedka Petroš dodává po celé republice. Zašle i poštou. Komplet cenu na 5m okno, dvojitá šířka záclony, včetně garnýží, dopravy, olůvek s wave system ušitím je 6,5tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@majkee. tak to je dobrá cena, a jak jsi si vybrala záclonu?
Odpovědět
Článek se načítá
@abecedka já jsem chtěla záclonu bílou, úplně hladkou, co nejprůhlednější s olůvky. Vybrala jsem přes net, ale před samotnou koupí si udělám výlet do Frýdku.
Odpovědět
ahojky, máte někdo foto venkovní žaluzie a ve vnitř bez záclon? Třeba pouze jenom s pruhem záclony po krajích. My budeme mít venkovní žaluzie a nevím jestli dovnitř něco dávat. Záclony moc nechci. Ale třeba jenom nějaký pru látky na strany, který by to zkrášlil. Díky
Odpovědět
@jaasminka a co dát dovnitř japonskou stěnu?
Odpovědět
Profilova fotka
@u1230 tak to mě taky zajímá.......budeme to mít stejně, ale zatím nemáme teda ještě ani ty venkovní žaluzie
Odpovědět
Dobrý den, my máme také francouzská okna a vyřešili jsme to vnitřními vertikálními žaluziemi. Nechali jsme si je připravit od firmy, co nám dělala podlahy a montoval je přítel.
Odpovědět
@venomka U Vás to vypadá moc pěkně, ale já se trošku obávám, když dám vertikální na francouzské okno, tak zda pak jde dát vertikální i na normální okno.
Odpovědět
@1leontynka My ty žaluzie také ještě nemáme. Ale včera jsem viděla na jedničce Kluci v akci a oni tam v té kuchyni také mají velké okno s venkovními žaluziemi a žádná záclona, nic ze vnitř nemají. Moc se mi to líbí, že ve vnitř nic nebylo. Ale trochu se bojím, že k nám bude i vedne vidět ze silnice. Živý plot ještě ani není zasazen... Tak pořád váhám... Ale časem se to asi nějak vyřeší... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@venomka Muzu se zeptat, jak to mate s ostatnimi okny, resp. jejich zastineni v tehle mistnosti, nebo mate jenom francouzske okno? Taky to budu za cas resit a mam stejne dilema jako jaasminka.
Odpovědět

Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?