Co chtít dostat do nového domu?

Ahoj, doufám, že se dřív nebo později budeme stěhovat do domečku a protože vím, že nám budou chtít kamarádi a rodina něco do něj koupit tak se ptám - co vy byste si přáti do nového domu? My teď bydlíme v nájmu, takže je tu v podstatě všechno naše (kromě skříní), ale vybavení kuchyně (hrnce, talíře atp.) to všechno máme. Myslím spíš něco levnějšího, kamarádi nám těžko koupí pohovku nebo tak. Ale něco třeba do tisícovky si myslím, takové drobnosti - spíše praktické než dekorace. Napadá vás něco co si přát (kromě kytek)?
Odpovědět
@vitezove V tom případě bych chtěla cokoliv na zahradu. Nářadí, kytku, květináč ...
Odpovědět
Profilova fotka
No, od kamarádů spíš nějakou tu věc typu dekorace... Ja bych třeba zvolila velkou yankee candle, designový osvěžovač vzduchu, katalickou lampu, nějakou dražší aromalampičku, kterou bych si sama nekoupila, věšáčky na klíče nebo oblečení (něco jako Drops od Normann Copenhagen), kde bych taky musela dýl šetřit apod. Z těch užitečností třeba hezká nová rychlovarná konvice, nebo konvice na indukci, elektronický mlýnek na sůl a pepř, dávkovací lahve na olej a ocet, sadu utěrek, chňapek a zástěru ve stejném designu, dózy na mouky, těstoviny (např z Tescomy jsou moc pěkné), hezké deky na gauč na zabalení se u telky, hodiny, nějaké nářadí (výkonný akušroubovák, příklepovou vrtačku, sadu šroubováků, francouzské klíče). Bylo by toho spousta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nechala bych to plne na pratelich. Jinak sady rucniku co pujdou k novym obkladum, koberecek, drzaky na kartacky na zuby, davkovac na mydlo, rohozka pred dum, uterky, behoun na stul, vaza, povleceni, prehoz pres postel atd
Odpovědět
Nejvíc mě potesily krásné truhlíky na okna, hrabe, lopata, malá motyčka s kyblikem a rukavicema :-D :-D . Stěhovali jsme z bytu a tohle se opravdu hodilo :)
Odpovědět
taky jsem chtěla věci do zahrady :-). Dodnes dostávám k narozeninách kontejnerované kytky (vždycky nadhodím co asi a v jaké barvě). Okenní truhlíky samozavlažovací, já mám oblíbené od p. Lebiše.
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna nedávno jsme to řešili.. pokud nám buď v chtít někdo něco dát, budeme chtít nějaký keř, strom, bylinku, prostě neco, co zasadíme na zahradě a bude nám to toho člověka připomínat. Myslim, že to i těm kamarádům a příbuzným bude dělat dobře. Jen to nesmí chcípnout :-)
Odpovědět
Poukazku do Ikea 😀
Odpovědět
@slabici @madejuli @kosky holky... když mě každá kytka chcípne :-DDD. i kaktus :-DD. Navíc teda my nejspíš budeme mít hodně pidi zahrádku, a já nejsem vůbec zahradnický typ a nebaví mě to. Takže tam asi nic moc sázet ani nebudu a maximálně to jednou za čas posekáme no. Takže zrovna zahradnický náčiní mě extra nebere. Leda by mi koupili tu drahou robotickou sekačku co to dělá sama :-DD. @outeq Spíš jde o ty co se vysloveně zeptají. Třeba rodiče a tak. Já myslím, že zrovna do nového domu je fajn se zeptat. Ano pokud dáte svíčku tak ta je ok vždy, ale třeba ručníků máme tuny, koberečky, držáky na kartáčky a tak - to si fakt chci vybrat sama, design. Třeba moje tchýně má naprosto (pro mě) příšerný vkus na věci do bytu a tak, takže by by bylo spíš za trest. Ale líbí se mi rohožka před dům. No to je možná všechno, tam mám pocit, že se skoro nedá co zkazit. U těch ostatních věcí tj dobrý nápad, ale taky bych jim musela říct, jak to má konkrétně vypadat. Taky mi tchýně dala nějaké povlečení - snad damaškové, bůh ví jak drahé, ale je hrozně ošklivé, mám ho ve skříni a vyndavám ho jen když přijede ona přespat, tak jí ho dám. Mě právě zajímalo jestli přijdete na něco, co bych jim jako řekla jen typově a oni by to vybrali sami a nemohli by šlápnout vedle. Tak vybavení na zahradu ok, to není nic designového, ale je otázka jak moc to využijeme no. A rozhodně svíčky, ty mi milujeme a tam se nedá šlápnout vedle. . . možná nějaké povlaky na pošltářky, když se řeknou barvy. . . jsem moc náročná :-D hehe.
Odpovědět
@josephporta jo tj asi naprosto ideální nápad musím říct. super.
Odpovědět
Profilova fotka
já to pak hodlám řešit přesnými odkazy věcí, které chceme, aby se právě nestalo, že někdo zvolí špatný typ či barvu a netrefí se. buď ať vyberou ze seznamu nebo raději nic nenosí :-N
Odpovědět
@blahova_andrea njn, tj ideální. Ale to asi byl vlastně můj dotaz - co si tam přát. Protože mě přijde, že všechno to co bychom potřebovali tak je vlastně drahé. Velké věci, stůl, pohovka, venkovní nábytek, postel, kuchyně, skříně.... leda třeba poličky :-D že by každý přinesl jednu poličku. Prostě kamarádi koupí dárek třeba za 500, takže pak je otázka co si vůbec přát, jestli něco takového je. Ale nejlepší je asi ta poukázka do ikei, každý ji nabije na jinou částku a složíme to dohromady a třeba si koupíme ten gauč nebo tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@vitezove no tak pokud vám vyhovuje ikea, tak je to řešení. pokud chcete ale gauč nebo něco jiného většího hledat i jinde, pak bych to udělat při kolaudaci podobně jako při některých svatbách. u vstupu skleněnou mísu, urnu, krabici...na obálky a hotovo. ať každý vloží co vloží, pak se to dá dohromady a nakupovat můžete co chcete a kde chcete. my budeme do domečku kupovat i ty běžné menší věci, takže se dá přát si přímo i něco levnějšího, ale taky nevím jestli budu mít dost nápadů :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@blahova_andrea ikeu miluju, nakupuju nábytek v podstatě jenom tam. Možná pohovky tam mají drahé, to uvidíme a možná koupíme pohovku jinde, ale jinak je to ideál. A lidi si myslím, že pak mají lepší pocit, že to neutratíme za žrádlo :-DD
Odpovědět
Profilova fotka
@vitezove mě se ikea taky líbí, jen zrovna sedačky teda asi zrovna nee :-N ale jinak bych tam poukázky dokázala určitě utratit. ale právě spíš za ty různé menší blbosti :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já už mám vymyšleno, snad někoho inspiruju:-) Budeme mít spížku a všechny požádám, aby vzali něco do ní vlastní výroby - marmeládu, okurky, kompot, houby, sirup,.... To nikoho nezruinuje, žádné drahé dárky nechceme, protože většina příbuzných a kamarádů nám nějakým způsobem pomáhá se stavbou. Pak mě ještě napadly vánoční ozdoby, ty opravdové skleněné jsou docela drahé a každá rodina by dala jednu a máte základ sbírky na celý život (lze to třeba omezit na nějakého výrobce nebo oblíbené barvy).
Odpovědět
Profilova fotka
@vitezove to já si přála výbavu do nové koupelnu, ručníky, dávkovače atd, dostali jsme pračku, příbory, nádobí na indukci kterou jsme neměli a teď jo, povlečení.
Odpovědět
@antoinet Tohle zní rozumně, líp bych to nenapsala. Jinak jsem také hlavně pro ty dárky, které se sní, aspoň jsou užitečné!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?