Jak dlouho vám trvalo vybavit dům?

Ahoj, otázka je jasná, jen tak ze zvědavosti a možná uklidnění mě samotného 😄 Stavíme bungalov na klíč, v hypotéce je zahrnutý i pozemek a původně jsem měl spočítáno s rezervou zhruba 200-300tis. Ale jak už to tak bývá, v průběhu stavby se na hodně věcí změnil pohled + je to naše úplně poprvé vše, jsem tak nějak pozapomněl že ještě něco bude stát dotáhnutí sítí z kraje pozemku až do domu. Dopadlo to tak, že v září/říjnu proběhne předávka a my z našeho budeme dotovat hypotéku ještě zhruba 140 tisíci. Zbyde nám tak akorát na kompletně vybavenou kuchyň.Ale tím končíme. Pokud by jsme se nastěhovali opravdu hned po předávce, máme kde vařit. Ale nemáme nádobí,postel, gauč prostě opravdu nic. Máte někdo takovou zkušenost? Trošku si nadávám že jsem to podcenil, z druhé strany nevím o nikom kdo by se nastěhoval a měl hned vše. Ale opět říkám, bude pouze kuchyně. Zbytek bude muset být co výplata to kus nábytku. Podotýkám nemáme děti 🙂 EDIT : Vzít si něco z "podnájmu" nejde. Krom pár kusů nábytku které ale poletí do sběru, nemáme nic, jsme aktuálně u manželky rodičů.
Odpovědět
@dualtron1425 Nuz, tiez sme to takto mali Boli sme mladi a nevadilo nam to 🙂
Odpovědět
Ja jsem si od prvni vyplaty kupovala postupne vse az jednou budu mit vlastni domacnost. Nejprve nadobi a vybaveni kuchyne (metly, prkenka apod.), to se pak vyuzilo na koleji. Pak i prikryvky, povleceni, raminka atd. Takze pak stacilo jen koupit nabytek a bylo hotovo. Vystacili jsme si s Ikeou, takze vc. kuchyne jsme max na 150 tisicich, s tim, ze vse mame nove, nic z bazaru nebo podedene.
Odpovědět
Buďte v klidu, to je normálka😉 Člověk si při stavbě nějaké věci neuvědomí, něco zdraží, na něco změní názor.... A finanční rezerva během stavby nenápadně ubývá. My platili těsně po ukončení stavby neočekávaně 42000 vyjmutí z fondu, 51000 doplatek stavební elektřiny, příjezdová cesta 80 000, atd.. Holt nejsou dveře skoro rok 🙈 a vestavěné skříně se dokupovaly tempem 1 kus/měsíc.....Stejně tak nábytek, co měsíc, to kus.... Bereme to sportovně a naše děti to mají úplně na háku😉stuck_out_tongue:o 12 měsících tovypadá, že už doma bude vše. A začneme řešit terasy, bazén, plot.
Odpovědět
ja to mam stejne....ale mame nabytek z bytu, novy se dokoupi postupne prioritou pro me bude spis plot, terasa..
Odpovědět
@norikakaa 51 doplatek elektřiny? Nedělali jste omítky v zimě. Znám podobný případ, omitkari začali se zpožděním, tak si tam na podzim šoupli 24kW topení, otevřeli okna, aby jim to rychleji schlo. Jak to neplatí, tak je jim to fuk.
Odpovědět
Pokud jste mladí, bezdětný tak holt budete spát na matraci a věci v krabicích. Blby je, ze potřebujete dost peněz na okolí domu, pokud jej ještě nemáte.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že základ budete mít - střechu nad hlavou, kuchyň, koupelnu, matračky. Na začátek víc nepotřebujete. Postupně si budete dokupovat, co bude potřeba a po x letech budete na tohle období vzpomínat se slzou v oku. Co se týče nádobí do kuchyně, do 5 tisíc v Ikea pořídite všechno nezbytné - nádobí na vaření, příbory, talíře, hrníčky atd.
Odpovědět
@martin_s Asi nejsme sami, kdo tenhle ranec platí, není to nic extra překvapivého. Když se staví přes zimu a barák musí v zimě vyschnout, tak je to problém....
Odpovědět
Díky všem za odpovědi, tak nějak to vidím stejně, prostě všechno postupně, holt nejsme milionáři. Co se týká exteriéru, máme to trochu jednoduší, plot, terasa atd. budu dělat sám s otcem (zedník) a máme rodině i truhláře. Ono si svépomocí například plot bude randál. Pozemek má kolem dokola 127 metrů. Jinak ano, základ máme. Střechu nad hlavou bude, kuchyně taky a dvě koupelny zařízené a hotové.
Odpovědět
Profilova fotka
@dualtron1425 to je nekonecny pribeh, bydlime 4 roky a stale ve stropu koukaji jen zarovky bez svetel 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to tak, že něco máme z bytu a postupně vyměňujeme za nové. Když jsou Vánoce, chceme peníze a pak jedeme z výplaty. Žijeme tu rok a ještě nám nějaké věci chybí, ale nejsou nutně potřeba.
Odpovědět
Profilova fotka
My si do domu přinesli: nafukovací matraci, dcery postýlku, podedeny starý gauč a konferenční stolek. To je vše. Vybavovali jsme postupně, jako první jídelní stůl a židle IKEA. Bydlíme cca rok a půl a stále ještě nemáme dveře, druhé WC, někde nám svítí jen žárovky. Taky jsme byli z podnájmů zvyklí na ledacos, takže fungujeme normálně a z každého kousku do domácnosti máme upřímnou radost 😀
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nám chybělo tak půl mega takže úplně v klidu😀.Ještě po třech letech nemáme všude skříně,chybí poslední světlo a klimatizace.Alespoň nebudete hromadit zbytečnosti,když je nebude kam dávat.Důležité je,že se topí a teče voda.
Odpovědět
Jinak sice můžete žít bez všeho a postupně, ale když otazka jak dlouho nám to trvalo, tak bydlime půl roku a uvnitř nemáme udelanou druhou koupelnu (materiál ano) a teď se věnujeme terase, pergole a prvním rostlinkam. Doma již vše komplet mame. Oba jsme věděli, ze pokud půjdeme do domu, chceme jej mít se vším komfortem a žádné bydlení na študáka. Jsme však starší, skoro 40, mame deti a tak je to jiné, než když se teprve někdo osamostatnuje.
Odpovědět
My si během stavby vybavení kupovali, takže jsme výjimka a měli jsme vše potřebné . Vnitřní vybavení je ještě sranda oproti venkovnímu, to teprve lítá.
Odpovědět
@dualtron1425 Je to složité. U nás to bylo takto. X mega barák, bokem jsme měli ještě 200-300 tisíc na věci kolem. Kuchyň v ceně domu, část nábytku se převezla z předchozího bydlení. Cca těch 200 000 na dovybavení padlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@dualtron1425 nevím, odkud jsi, kde stavíte a jak daleko máte do nějakého většího města. Ale když se podíváš na inzerci, tak uvidíš, že mnoho lidí nabízí různé zařízení a vybavení domácnosti zadarmo, resp. za odvoz, buďto z pozůstalosti nebo proto, že si pořídili nové. Do začátku klidně můžeš mít i použité židle a stůl, i jiné věci, které vyhodíš, když si pořídíš podle sebe.
Odpovědět
Přesně jak píše @esmeralda2 Kuchyň je strategická a tu máte, ostatní pořiďte z bazaru.. zatím a pak postupně kupujte podle možností a potřeb. My měli jednu postel a jak se spinkalo. Do dnes na to vzpomínám. Hodně jsme si vážili věcí, které jsme si pořídili "až jsme našetřili".
Odpovědět
@esmeralda2 Stavíme cca. 11 km od Plzně, takže v tomhle ohledu žádnej problém 🙂 Jednoduchý to nebude, ale z druhý strany si myslím právě že pak si těch věcí budeme vážit víc. Znova říkám, děti nemáme (26 a 25 let), kuchyně bude kompletní takže se jedná o obývák, jídelnu, ložnici a nějaké police do šatny. Pak se můžu vrhnout na exterier
Odpovědět
Profilova fotka
@dualtron1425 Tak to jste sousedi. 😁 Pokud se trochu vyznáte v Klatovech tak v Bezděkově je pěkný bazar nábytku, který tam vozí z Německa. Příklad, lidé si vybaví nově být, cca za 5 let se stěhují a vybavuji si ho zase nově a tohle vybavení nechají v tom bytě. Novým majitelům se nelíbí tak si koupí nové vybavení. Byl jsem tam s rodiči, kteří si tam vybrali parádní obývací stěnu a navíc tam měli kožené sedačky netknuté velké třeba za 3500.😊
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Žít nějakou dobu v "krabicovém království" není na ostudu. My jsme to tak měli, třeba skříně se dodělávaly později. Člověk si pak o to víc váží toho, co má. Hlavní je střecha nad hlavou, polštář pod hlavou 😉 a kolaudace... Pak už jen trpělivost a spokojenost s tím, co člověk má... 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?