Jaké uchycení záclon a závěsů zvolit?

Přiznám se, že jsem nikdy neměla záclony a u našich byly jen klasické žabky. Teď potřebujeme objednat garnýže/kolejnice a já jsem jak v Jiříkově vidění, kolik způsobů uchycení záclony existuje! :-D Můžete mi prosím poradit, co zvolit? Četla jsem, že něco jde dokonce prát přímo se záclonou, ale zase, že se to vyvlíká, něco zase že se jen vycvakává apod. Fakt nevím. :-N Kolejnice budou schované za podhledem a záclony i závěsy budeme mít jen jedny (nebudu střídat), takže jde o co nejsnadnější způsob to jednou za čas shodit, vyprat a zase pověsit.
Odpovědět
@zuzalinkak Sama jsem příznivcem žabek v kombinaci s řasící páskou a u závěsů bych volila kroužky, co se navlékají přímo na tyčku (víc se mi to líbí). Možností je ale hodně - na zácloně můžeš mít poutka, tunýlek, háčky, kroužky nebo řasící pásku. Nejjednodušší na věšení, sundání a vyprání se mi zdá tunýlek, kdy sundáš tyč, shrneš záclonu a po vyprání ji na tyčku zase nasuneš a pověsíš zpět na stěnu. Odpadají veškeré kovové součástky, nutnost věšení na háčky nebo žabky. Nevím ale, jestli je toto řešení pro prostor, který máte za podhledem vhodné. https://d50-a.sdn.szn.cz/d_50/c_img_E...
Odpovědět
Momentálně mám garnýže a na části z nich kroužky s očkem - to je naprd, už bych to nechtěla. Druhá verze je s žabkami a ty jsou úplně perfektní. Záclona už je ušitá nařasená, takže pak je otázkou pár minut to tam přiklikat. Ale musím přiznat že nevím jak je to u moderních kolejnic, jestli se tam dávají žabky nebo co vlastně...taky je mám při rekonstrukci v plánu dát, místo garnýžů, ale nejsem si jistá, jestli vůbec záclony budou, nebo ne :D Můžu se zeptat proč ty ses rozhodla teď mít záclony když jsi je neměla? Jinak klasické garnýže už bych musím říct ani nechtěla, kolejnice se mi líbí víc :)
Odpovědět
@leny_en nechali jsme si zpracovat dům designérkou a bez těch záclon to prostě není ono. :)) Budou jen v obyvakojidelnekuchyni :D a ložnici. V té i závesy. Mrkni kdyžtak do alba vizualizací. Navíc ložnici máme do ulice a spíme rádi s pořádně zatemnenym oknem. Ta společenská místnost je zas do zahrady a pokud nebudeme mít zatažené venkovní rolety, budeme tam bez záclon jak na výstavce sousedům. :))
Odpovědět
@zuzalinkak máte moc šikovnou designérku, krásná práce! :) Baráček je nádherný, závěsy vypadají perfektně, tak snad ti někdo poradí ještě z praktické stránky těch kolejniček, sama jsem zvědavá :) Já je právě mám v plánu dát taky s tím, že pokud bych chtěla dát/sundat závěsy, tak budu mít možnost a přitom tam nebude strašit prázdný garnýž :)
Odpovědět
@leny_en jdeme nakonec do kolejnic a žabek. A na záclonu nechám našít rovnou stuhu nebo článku, ať to pak jen cvakám a nemusím otrocky řasit. :) Četla jsem dost diskuzí a ty verze, kdy pereš celý ten háček nebo jeho část se záclonou prej nejsou úplně šťastné, protože to v pračce zatrhava látku. Tak snad jsem vybrala dobře.... To se ukáže za pár let. :-D
Odpovědět
Zkoušela jsem různé varianty a nakonec jsem skončila u tunýlku na horním okraji záclony, který se navleče rovnou na tyč. Rychle se sundá, nandá, pere. :-D Vše ostatní mi s odstupem času přišlo jako zbytečně hrozně pracné a to nepočítám náklady navíc na speciální šití... ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?