Jakou si mám koupit pračku?

Profilova fotka
Zákon schválnosti je zákon schválnosti a mě dva dny před štědrým dnem odešla pračka na věčnost. Sice ji už chudince bylo patnáct let, takže nárok už měla, ale mohla to ještě aspoň čtrnáct dní vydržet ]-( :-D No co se dá dělat, musíme co nejdříve koupit novou. Jaké máte doma pračky a jak jste s nima spokojené? Mě je celkem jedno jakou značku koupit (ráda si nechám poradit, já se v tom totiž vůbec neorientuju :-D ), jediné co potřebuju aby vyprala co nejvíce prádla, jsme doma čtyři a všichni dost velký čuňátka, takže u nás jela pračka co dva dny a kolikrát i na třikrát :-N Takže potřebuju pračku s nízkou spotřebou a velkým bubnem která pojme co nejvíc kg prádla. Nemáte někdo vhodný typ??? :-)
Odpovědět
1
2
7
ja mam Electrolux Inspire a nedam na nu dopustit, je fakt super, myslim ze svedci o tom aj fakt, ze som ju kupovala pred 3 rokmi a este stale sa predava - uz asi vylepsena, ale ta co mam, je uz aj tak vymakana! http://pracky-horni-plneni.elektromed... cenovo dobra, vyborne pere, mozes si odlozit cas zapnutia (to velmi pouzivam - rano nahadzem pradlo, dam to zapnut za 9 hodin a z prace ked pridem tak pomaly uz konci alebo prave doprala, takze tam pradlo nehnije mokre od rana), ma vela programov vratane 'snadne zehleni' (a fakt to funguje), neni moc hlucna a nacpes tam 5,5 kg pradla (a to ma len 40cm sirku). je energeticka trieda A+. Odporucam! ;-)
Odpovědět
Já mám Miele na 7 kg prádla a taky na ní nedám dopustit, nejlepší spotřebič, co doma mám.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro velkou rodinu je jasne bocni plneni. Koukala jsem ted na testy a v lednu 2009 vysly (pro me nejlepe) Gorenje a AEG, koukala jsem na pomer cena/vykon/spotreba/hlucnost. Konkretne to byl tip Gorenje WA 64163 a AEG L64840. Jinak samozrejme v testu vyhrala Miele (21-44 tis.) na prvnich trech mistech. V zavesu vsechny pracky vychazely kolem 20-26 tis., az pak ta Gorenje za 15 tis. na 8. miste (celkova znamka 2,3 cili o desetinu hur nez 4.-7. misto). Obe maji napln max. 6 kg, do ted jsi asi mela 5 kg, predpokladam. Velmi zajimave jsou i Fagor s naplni 8 kg. Prokousavam se temi informacemi uz od vikendu a zatim sama nevim, kterou zvolim. Zatim se vic priklanim ke zmensene variante cca 60*45cm, ale rozhodne chci bocni plneni. To zatim vyhrava Samsung http://www.domacitechnika.cz/levne-sa...
Odpovědět
Profilova fotka
holky jste zlaté, děkuji za rady a inspirace, jdu se na to hned koukat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U te vetsi naplne bych si pohlidala, aby pracka mela inteligentni rozpoznavani mnozstvi naplne, podle ktereho nastavi mnozstvi vody. Tim se hodne usetri, kdyz nezaplnis zrovna cely buben po okraj :)
Odpovědět
Profilova fotka
mam tuhle necelej rok a je bozska http://www.cityshop.cz/bile-zbozi-dom...
Odpovědět
Profilova fotka
mam boshku a taky jsem spokojena - tento typ uz se ale neprodava, mame ji asi uz 4 nebo 5 let.. ale drzi a pere dobre.
Odpovědět
Profilova fotka
kristi: ta vypadá dobře :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme na tu AEG koukali.. priznam se, ze me hrozne vadi ty cerne napisy na tom panelu :-N :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem tu zmiňovanou AEG,byla super. Teď jsem si koupila v akci pračku CANDY za 4500Kč na 6 kg a pere úplně stejně,jedině má méně otáček.Takže příště už zase raději pračku za pár kaček,když mi udělá tu samou službu.
Odpovědět
My už asi 5.rok máme tuhle a je výborná http://bile-zbozi.obchudek.cz/pracky-...
Odpovědět
Profilova fotka
ivett: ta vpadá taky dobře, já se snad nakonec ani nerozhodnu :-N Jen jsem zvědavá jak bude reagovat manžel až uvidí ty ceny, on vždy šílí z toho jak jsou věci drahé, tak ho z tohohle asi vomejou :-N :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Candy a Beko dopadli v testech celkem dobre, jenom jsou vice hlucne nez jine, podle znamkovani 1-5 dostali petku. U levnejsich pracek byva problem, ze nevyperou. V testech posuzovali ruzne fleky jako krev, trava, rez atd. a s tim si ty levne pracky neporadily. Takze nejen praci prasek, ale i pracka ma na fleky vliv...
Odpovědět
mam stejnou AEG Lavamat 72850 7kg jako Kristi(akorat typ A, ktery nema menu v cestine) a jsem spokojena, je neuveritelne ticha a ma supr programy
Odpovědět
Profilova fotka
My mame tuhle pracku: http://www.elektro-kuchyne.cz/pracka-... ale jsme jen dva a mame malou koupelnu, takze pro tebe asi nebude moc vhodna, kdyz vypere "jen" 4,5 kg pradla. Jinak jsem s ni ale velmi spokojena :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes jsem byla v obchodě a koukala jsem na tu AEG Lavamat L72850CS a MOOOOC se mě líbí x-) Je na 7kg prádla a vypadá prostě super. Ještě se zítra jedeme kouknout do jednoho obchodu, ale už mám asi jasného favorita :-D Holky, všem moc děkuju za rady :-)
Odpovědět
Taky mám miele novotronic, taky vyšla v testu MF dnes hned na prvních třech místech. Nemůžu si ji vynachválit, navíc manžel dělá v elektru, tak si vždycky shlédnee tu, co se nejméně reklamuje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
konjo, ta má skvělý parametry, ale furt mě nějak zrazuje ten design :-p ...já si nemůžu pomoct, ale přijde mi taková hranatá a ty černý nápisy nif mof....ale jak jsem psala, parametry a cena naprosto skvělý x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsme dnes koupili AEG Lavamat, každou chvilkou by nám ji měli přivézt :-) Už se ji nemůžu dočkat x-) O to jak vypadá mě ani tak nejde, hlavní je, že umí přesně to co já chci a také, že s ni je hodně lidí spokojených. I v elektru mě to potvrdily tři prodavači, tak snad bude dlouho a dobře sloužit :-)
Odpovědět
Nemáte někdo zkušenosti s CANDY? Potřebuju totiž co nejužší pračku a oni dělají hloubku jen 33 cm a přitom má normální náplň 5 kg.
Odpovědět
Profilova fotka
xpila: já mám Candy od listopadu. hloubka jen 33 cm a na 5 kg prádla. Máme Candy Goy 1050D Grand´O. Jsem moc spokojená. Je fakt, že pere celkem dlouho i na 40, ale to už dneska asi všechny pračky.
Odpovědět
Tak tu přesně chci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No vidíš :-D . Tak s klidným srdcem doporučuji. Ještě jsem i vypozorovala, že když peru manžovo špínu, tak to pere mnohem dýl než když peru normální světlé prádlo, u naší staré jsem to neznala. Prostě si pere, jak uzná za vhodné. Vše je čisťounké a to nepoužívám žádný dryák prášek.
Odpovědět
A není moč hlučná? Občas se to v recenzích vyskytuje, že je hlučná nebo skáče při ždímání :-D
Odpovědět
já mám taky AEG Lavamat a je super.
Odpovědět
Hoj......moje máma má už 18 let bosch...... stím, že táta tam vyměnil už 2x uhlíky a spínač celková oprava cca 2000kč s tím, že máma je šílená pere skoro pořád. Ale kdysi to bylo všechno na nějaké převody, žádná elektronika. My dostali od našich jako svat. dar elektrolux timeline 1026 nebo tak nějak v roce 2006......a taky v pohodě ikdyž nevyhovujemi, že je tam teplota 60 a až pak 95. Ale říkala jsem si jak bych šla do další tak bych vybírala pračku s co možná největším pracím bubnem........samo né nějakou pro hotely....protože to, že máte menší náplň si tak pračka umí spočítat a ubrat na energii a na vodě....ale když mám prádla tak na 1 1/2 náplně a k tomu ještě to jsou nějaké ručníky nebo povlečení které bych chtěla vyprat na vyvářku.....tak raději až to vypere jedním šupem. Toť můj názor....a taky bych se možná poohlídla po funkcích praní s párou. Ale nějak jsem to nikdy nezkoumala ceny atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlučná se mi nezdá. Je slyšet, když napouští vodu, ale to asi všechny. Dělala nám šílený zvuky při vypouštění, tak jsem to říkala instalatérovi a bylo to pérem v odpadní hadici. Manža ho vyndal a už nic neslyšíme. Prý tohle ty péra občas dělají. A když není prádlo vyrovnané, tak si ho tam tak dlouho koulí, aby neskákalo. Stalo se mi jen jednou, že jsem na ní ležela, ale prala jsem nějakou velkou bundu a stála mi ve spáře mezi dlaždicí. Ždímání nijak hlučné není. Je to jako když startuje letadlo :-D . To spíš než svojí pračku slyším sousedovic nad náma. :-S
Odpovědět
hali: já teda se o pračky už moc nezajímám, ale to, že je 60 stupňů a pak 95 je naprosto normální. Jinak, já peru teda všechno na 40 a je když jsou ručníky echt špinavý, tak dám na 60, na 95 jsem nikdy nic neprala. Čím vyšší teplota, tím se to prádlo podle mě víc opere a je to zbytečné, když se to klidně dá vyprat i na nižší teplotu.
Odpovědět
Terjar, tak to je fajn :-) Hloubku 33 má jen Candy a ještě jedna značka, ale ta má náplň jen 3,5 kg, což už je málo. Tahle má naštěstí normální :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já peru vše na 40 a jen ručníky na 60. Nejsme prasata, tak ta 60 na ručníky bohatě stačí. S 5 kilovkou jsem spokojená. Ta Candy má i větší ty dvířka a tím, že je úzká, tak má vysoký buben, ale zas užší. Mamka má Beko a tam teda si můžeš tu teplotu myslím nastavit od 30 po 90, je to po 10 stupních. Ale na jiné pračce jsem to neviděla.
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?