Je lepší mít vše naplánované dopředu - barevné sladění domu

Zajímalo by mě, jeslti jste před stavbou domu měli naplánované barvy domu + toho okolo jako: barva střechy, oken, žaluzií, plotu, dlažby před domem, vydláždění terasy, fasáda atd., nebo jste všechno dolaďovali za pochodu? :-N
Odpovědět
Určité je lepší vše promýšlet...např.my jsme dali krytinu,která se nám tehdy líbila, a ted zjišťujeme,ze k ni neladi žádná fasada,co by se nám líbila...
Odpovědět
@vaculda A co máte za krytinu? :-S
Odpovědět
@sallinka17 Některé SÚ chtějí v dokumentaci i barevné provedení a to musí souhlasit při kolaudaci.
Odpovědět
@travas no tak to potěš, to mám co dělat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Měl jsem vše naplánované dopředu a teď to měním za pochodu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sallinka17 zakladni barvy byly dane studii, kterou jsme si s architektem odsouhlasili vcetne vyvzorovani. Pred stavbou jsme vybrali konkretni materialy a barvu oken, strechy (tam nebylo moc co resit) a nasledne presny odstin fasadnich desek a oplechovani (vyrobci mezitim malinko zmenili barevne palety). interier byl opet znam dopredu a dany moznostmi toho, co se da za rozumnou cenu koupit - puvodne jsme chteli v prizemi na podlahu blue limestone, ale normalne se k nam nedovazi, tak jsme ho nahradili brousenou bridlici, k tomu pak sladena barva stropu a kamenneho obkladu. jedine co jsme ladili az v prubehu byla barva podlahy a dveri v patre.
Odpovědět
Profilova fotka
@sallinka17 Určitě je nutné si rozmyslet barvy, styl a dejme tomu cenové spektrum. Barvy tak 3-4. Aby se vzájemně doplňovali. Modní věci podléhají času, ale styl je věčný :-) Styl držet +/- v celém domě. Například neudělat něco tradičního jako roubenku a dát tam skleněný stůl. A s tím taky souvisí i materiály a cena. Prostě mít nějaký standard v celém domě. Sem tam to jde něčím rozbít. Pro někho obraz, pro mě třeba světla. Nějaká designovka za příplatek :-)
Odpovědět
My jsme se na začátku rozhodovali, zda budeme chtít dům černo-bílý anebo hnědo-běžový. Jelikož se nám dlažba do koupelny spíš líbila šedá a venkovní odstín oken v barvě antracit, tak bylo rozhodnuto a podle toho jsme vše ladili i vevnitř. A sice teď si někdy říkám, že ona ta teplá hnědá má taky něco do sebe, ale zase mi přijde, že k černo-šedo-bílé jde nakombinovat více barev.
Odpovědět
Profilova fotka
meli relativne vse, co se tyce domu dopredu naplanovane, zatim jsme nic moc nemenili....
Odpovědět
Profilova fotka
Dolaďovali jsme to za pochodu, předem byla jasná jen střecha. Pak vždycky firma nahlásila, co bude dál, poslala vzorník a do týdne muselo být jasno ;-) No a plot, zámkovka a podbití už se pak řídila barvou domu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?