Je pračka na balkoně dobrej nápad?

Dobrý den, budeme rekonstruovat panelový 3+1/L. Lodžie je po celé délce obýváku+ kuchyně se vstupem z obýváku. tchána napadlo, že by se dala dát pračka právě na zasklenou lodžii, úplně dozadu, do rohu v úrovni kuchyně. prý by šlo provrtat otvor v panelu na trubky, kabely, hadice, po délce jídelny až ke kuchyni prizdít 6cm itong, za který by se vše schovalo a vodu a odpad stáhnout do kuchyně. nápad je to super, protože by se nám tím hodně zvětšila koupelna, ale nevím, moc se mi to nezdá reálné? co vy na to?
Odpovědět
1
2
Tak mě napadá několik věcí - je možné zajistit, aby teplota lodžii byla vždy nad nulou - min.4° (kvůli zamrzání vody)? - jak daleko by bylo od pračky k svislému kanalizačnímu potrubí? (doporučuje se max.3m, pokud by bylo více musí být pořádný sklon) - jak bude vypadat cca.15cm široká přizdívka v interiéru vypadat? - osobně by mi vadilo vytahovat prádlo z pračky v zimě na nevytápěné lodžii (ale pokud ho tam i většíte, tak to asi tak nevadí)
Odpovědět
s tím věšením prádla by mi to asi nevadilo, v minulém bytě jsme měli povětšinou dveře na lodžii otevřené, manžel tam měl spoustu kytek, tak aby mu nezmrzly. spíš bych se bála toho technického řešení. délka od pračky ke dřezu by byla kolem těch 3 metrů. tchán je instalatér, tak snad by neplácnul úplnou blbost :-D , ale fakt nevím, nikdy jsem o tom neslyšela a ani nevím o někom, kdo by to takhle měl řešené. přizdívka by byla v pohodě, byla by skoro celá skrytá pod stolem a židlemi.
Odpovědět
juddy podla mna uplne v pohode...len fakt zaistit tu teplotu, aby vam pracka neodisla a ked je svokor instalater, vie co robi ;-)
Odpovědět
no ja neviem, elektrospotrebic na balkone je dost nebezpecna vec, musela by mat zvlastne parametre proti vlhkosti a chladu atd., proste ked si vezmes aj venkovne osvetlenie, tak aj to ma ine parametre ako to vnutorne, darmo je to zasklena lodzia. Ja by som do toho nesla
Odpovědět
nápad to byl zprvu super, ale teď se mi to taky čím dál tím víc nepozdává, bojím se, aby na ni třeba někdy nanapršelo, něco se nestalo, přeci jen je to elektrický spotřebič..... děkuju za vaše názory ;-)
Odpovědět
ja poznam niekolko rodin, ktory maju na zasklenej lodzii chladnicku...ta si tiez na normalny chod vyzaduje urcitu teplotu... ale asi zalezi aj od toho, ako kvalitne budes mat ten balkon zaskleny, ked sa obavas, ze by na nu mohlo naprsat.
Odpovědět
Profilova fotka
ja osobne by som asi nebola velmi nadsena, keby mali moji susedia na balkone pracku... neviem, ci zasklenie odizoluje zvuky aspon tak ako panel :-p ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
suhlasim s ikke a taktiez vplyvom chladu by sa mohli oslabit trubky a pod a prist k prasknutiu a vyteceniu vody ...
Odpovědět
juj, dnes uz snad pracky nie su hlucne ako kedysi tatramatky...ved ich mavaju ludia normalne v kuchyniach a nezblaznia sa...
Odpovědět
Profilova fotka
sirinka, nezblaznia, pretoze je to ich pracka. pocuvat moju pracku a este k tomu navyse aj susedovu... e-e :-N ja teda pocujem nasu AEG aj cez dvojo zatvorenych dveri, ked toci na 1200 otackach ;-)
Odpovědět
ja teda nasu obycku gorenje nie...no a k tomu hluku este vyvstava otazka, ze kedy peru... :-D
Odpovědět
Ahoj, souhlasím sholkama, že ta hlučnost asi bude problém. Když si vezmu jak slyším prát sousedy :-N A to samozřejmě podlaha v bytě má mnohem lepší parametry pro útlum hluku a vibrací, na balkoně je podlaha většinou jen nějaká keramická do malty nebo lepená,....žádná izolace, atd. A přiznám se, že naše pračky i když je jen 3 roky strará tak je docela hlučná,ale zas má jinak dobré parametry, mít ji v kuchyni, tak se zblázním :-N :-N
Odpovědět
Článek se načítá
to fakt je tak pocut pracku? cely zivot som byvala v panelaku, umakartove jadra a teda som cudziu pracku nikdy nepocula... a teraz kolkokrat zabudnem, ze som dala prat, nepocujem ani zmykanie ani pipanie na konci, len ked idem okolo zbadam, ze uz mi blika :-N inac museli by mat inu podlahu ako klasiku balkonovu kvoli pracke, to je jasne, ale vsetko sa da. poznam rodinu, ktora dala zasklit balkon a stenu vyburala a maju vacsiu obyvacku. na prvy pohlad si nikto nevsimne, ze tam kedysi bol balkon...takze da sa aj tak zasklit lodgia aby tam neprsalo a nebola zima...no to si treba dopredu premysliet a technicky vyriesit, ze na co to kto chce konkretne vyuzivat.
Odpovědět
Ja si myslim, ze to je celkem super napad, nikde nebude zavazet pracka a vzdyt ted se daji koupit pracky, ktere nejsou vubec slyset a stoji kolem 10000, coz neni zadna katastrofa
Odpovědět
Kamoska ma na zasklennom balkone chladnicku uz 10 rokov-pohoda. Pracka ymslim moze byt tiez-dobry napad.
Odpovědět
Ono nejde tak o hluk, který se šíří vzduchem, jako o ty vybrace šířené konstrukcí, z toho bych měla strach u té lodžie :-N
Odpovědět
blanka bala by si sa, ze spadne?
Odpovědět
Tak lodžie vydrží, tedy měla by :-D Ale hlavně ten hluk....když bude na lodžii sousedící např. s obývákem, tak je to "kousek" k sousedům o patro níž, z toho si moc nadšení nebudou....
Odpovědět
Profilova fotka
Ono, jak která lodžie. Nedávno jsme četla odborný článek, v jakém šíleném stavu jsou některé lodžie u panelových domů. Je to jeden z nejproblematičtějších prvků v domech (často porušená statika). Já bydlím v panelovém době z 80. let a na balkón bych si pračku dát netroufla... Taky myslím, že to tam musí hrozně rezonovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Juddy, taky máme 3+1, po úpravě 3+kk, při rekonstrukci jsme ubrali kousek z předsíně a máme nyní v koupelně rohovou vanu, sprchový kout, extra záchod s bidetem a pračku 60. Uprostřed místnosti se dá pomalu tančit. Známí, kteří mají stejný byt jako my, říkali, že ten zabraný prostor z předsíně není ani poznat a vůbec to nevadí (po obvodě zdí máme vestavěné skříně se zrcadly. Podle mého názoru patří pračka v klasickém panelovém bytě do koupelny. U nás by nešla ani do kuchyně, protože ji máme propojenou do obýváku. Já bych ten hluk nesnesla.
Odpovědět
Zdenka - přesně tak, ono se stačí kouknout na nezateplené paneláky - na ty spoje, obnažená výztuž, atd. A ty zateplené....ty ty problémy jen zakryly :-D :-D :-D Možná bych teda doporučila dát pračku na pár praní na lodžii jen tak "na sucho", zkusit prostě tam párkrát ždímat (na to není potřeba voda, myslím) a domluvit se třeba i se sousedy, aby se předešlo případným problémům kvůli hluku. ;-)
Odpovědět
všem děkuju, rekonstrukce koupelny se zatím asi odkládá na léto, takže do té doby bude dost času si to rozmyslet, ale na 90% do toho nechci jít, přijde mi to ujetý. náš budoucí byt je 3+1, má typ jádra tuším T , tzn. , že je ze tří stran panel a jen přední část a příčka mezi WC a záchodem je umakart. nejspíš to uděláme nějak tak, že bychom přizdili malou místnůstku hned vedle záchodu a tam by pračka mohla být nebo to vyřešit nějak takto http://www.polir.cz/inspirace/dispozi... to je přesně půdorys našeho bytu
Odpovědět
zapomněla jsem dodat, že se mi líbí přestavba v ul. Kosmická, je to ta třetí
Odpovědět
Ta přestavba je dobrá, mě teda zarazil hned ten první návrh...přes koupelnu do ložnice :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Juddy, tak zjišťuji, že máte přesně ten samý byt, co my! Jen zrcadlově obrácený. Do fotoalba jsem uložila stav po naší rekonstrukci. Tak se můžeš případně trošku inspirovat.
Odpovědět
zdenkaj: moc děkuju, je to opravdu ten samý byt. rekonstrukce je fakt zajímavá, vůbec jsem netušila, že by to šlo i takto. ale koupelna je fakt velká na úkor kuchyně, to bych nechtěla. určitě bychom ji nějak zvětšili , ale jen na úkor předsíně, jen nevím jak, hlavně kvůli dveřím, aby o sebe nebouchali, dali se všechny pohodlně otevřít. blanka: taky mě zarazil první návrh....tohle si dovedu představit pro bezdětný pár, který má v pokoji , který sousedí s koupelnou ložnici a v tom vedlejším třeba pracovnu. ale pro 4člennou rodinu je to takový divný
Odpovědět
my budeme mít v tom výkusu v kuchyni americkou lednici, přesně tam pasuje a naproti linku , takže my ten hluchý prostor po zazdění dveří využijeme takto.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jo. Můj manžel se taky zamiloval do americké ledničky. Taky jsme podle ní taky několikrát předělávali projekt kuchyně do baráčku. A stále tam tak hloupě vyčuhuje.... Je totiž potvora hlubší než kuchňská linka. Ach jo. Ale manžel se celý třese na to, až mu automat naservíruje do skliničky s Ballantinkou kostky ledu ]-( Jo a -asi to víš - ale k americké ledničce je třeba přivést i vodu, tak na to myslete! Ahoj.
Odpovědět
Profilova fotka
skuste sa drzat temy, prosim ;-)
Odpovědět
omlouvám se :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?